Connect with us

Actual

(Video) Campanie CFR: ”Selfie-ul pe tren ucide!!!”

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, compania CFR Călători a lansat o campanie de conștientizare a pericolelor existente pe calea ferată atunci când sunt ignorate semnele și indicatoarele de avertizare.

Campania se desfășoară sub titulatura: Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie! Selfie-ul pe tren ucide!

De asemenea, Serviciul de Comunicare Mass-Media, care a realizat acest material și l-a distribuit azi pe pagina de facebook , a atras atenția că este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată!

ATENŢIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!
Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric.

ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1,5 metri de linia de contact şi este FATAL

ATENŢIE!
NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică!
Evită să traversezi prin locuri nemarcate sau nesemnalizate!

Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!
Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!
NU uita că trenul are mereu prioritate!

ATENŢIE!
Statistica accidentelor prin electrocutare în perioada 2014-2019 (aprilie):
25 de persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, rănite prin electrocutare
6 persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, decedate prin electrocutare

16 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, rănite prin electrocutare
9 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, decedate prin electrocutare

‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!

Bucureşti, 24 aprilie 2019‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!Campanie CFR SA de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, când ignorăm semnele şi indicatoarele de avertizareATENŢIE! ‼‼‼ Selfie-ul pe tren ucide ‼‼‼◙ Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată! ‼‼‼ ATENŢIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!◙ Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ‼‼‼ ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼‼‼‼ ATENŢIE! ◙ NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalați eelectrică!◙ Evită să traverseziprin locuri nemarcate sau nesemnalizate!◙ Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!◙ Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!◙ NU uita că trenul are mereu prioritate!‼‼‼ ATENŢIE!Statistica accidentelor prin electrocutare în perioada 2014-2019 (aprilie):◙ 25 de persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 6 persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, decedate prin electrocutare◙ 16 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 9 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, decedate prin electrocutareMaterial realizat de CFR Infrastructura, prin Serviciul Comunicare Mass-Media

Publicată de CFR Infrastructura pe Miercuri, 24 aprilie 2019

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

BEC a respins cererea MAI: Votul NU se prelungește după ora 21:00!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central s-a întrunit duminică într-o nouă şedinţă la ora 18,00, pe ordinea de zi aflându-se mai multe solicitări de la partide sau asociaţii legate de procesul electoral.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, Biroului Electoral Central o solicitare prin care adresează rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional în proximitatea secţiilor de votare.

În prezent, conform legii, alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Votarea se desfăşoară, duminică, după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

14 vize de flotant pe adresa unui candidat din comuna Siliștea din județul Constanța. Toți au votat, oamenii legii fac cercetări

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții PSD au formulat o plângere penală la adresa candidatului PNL la funcția de Primar al comunei Siliștea, Frâncu Mihai, din sat Siliștea, str. Mare nr. 143.

La adresa candidatului și-au făcut viză de flotant 14 persoane numai în ultima lună. Toate cele 14 persoane s-au prezentat azi la vot în localitatea Siliștea. Cercetările au fost demarate de către organele abilitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

MAI cere prelungirea procesului de vot după ora 21:00

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Interne a cerut, duminică, printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19, anunță MEDIAFAX.

MAI a solicitat BEC prelungirea votului după ora 21.00 acolo unde vor fi persoane în apropierea secțiilor care vor dori să voteze.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass-media au apărut informaţii referitoare „la unele situații punctuale existente la nivelul secțiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei COVID-19”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: