Connect with us

Actual

(video) Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța: îngrijiri medicale pentru o bufniță și o broască țestoasă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

O bufniță și o broască țestoasă au fost îngrijite, luni, la cabinetul veterinar existent în cadrul Delfinariului din Constanța. Medicul Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a explicat că “țestoasa este declarată monument al naturii și este o mândrie a Dobrogei” și chiar el s-a implicat în acordarea de îngrijiri medicale pentru cele două exemplare cu probleme.

Potrivit doctorului Bâlbă, ciuful de câmp (asio flammeus) putea să zboare destul de puțin și avea probleme la picioare. Pentru ea, medicii au decis administrarea unui complex de vitamine. Pentru țestoasa de uscat dobrogeană (testudo graeca) care avea o rană produsă prin traumatism s-a decis administrarea de antibiotic.

 

Comments

comments

Actual

(Video): Incendiu puternic în județ! O casă în construcție arde generalizat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în localitatea Moșneni, pe strada Mihai Viteazu, nr. 1 a izbucnit un incendiu violent la o casă cu etaj aflată în construcție.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere și un Smurd din cadrul secției Tuzla deoarece este ardere generalizată.  Intervin 11 pompieri.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un pieton a fost rănit într-un accident rutier în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în stațiunea Mamaia, în zona Aqua Magic a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un  pieton a fost rănit.

Potrivit serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului a ajuns o ambulanță care a găsit pietonul cu fractură deschisă a membrului inferior, conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): A venit iarna în țara noastră! La Constanța a plouat torențial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în multe zone din țară a venit iarna mai devreme decât era firesc. Dar să nu uităm că ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru 32 de județe (trei parțial), potrivit căruia era de așteptat să avem parte de ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic.

Drumarii au intervenit pe parcursul nopții în fiecare zonă a țării. Imaginile pe care vi le furnizăm sunt de pe DN3, județul Călărași și ne-au fost puse la dispoziție de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța.

În municipiul Constanța a plouat torențial pe parcursul nopții.

Foto: România Liberă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: