Conecteaza-te cu noi

Actual

(VIDEO) Constanța. A fost inaugurată stația de tratare a apei potabile Palas

Published

on

Conducerea SC RAJA SA, în prezența premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și a reprezentantului BERD, Jean Patrick Marquet, a inaugurat stația pentru tratarea apei potabile, cea mai modernă unitate de acest fel din țară, după cum a spus directorul companiei de Apă din Constanța, Felix Stroe, proiect în care au fost investiți peste 24 milioane de lei.

Felix Stroe a informat că prin proiectul “Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța – Ialomița” a fost realizată investiția “Stație de tratare Palas – reabilitare linie nouă stație tratare – localitatea Constanța”, cu susținerea Comisiei Europene și sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Valoarea totală a investiției este de 24.479.282 lei, din care:

  • finanțare nerambursabilă UE – 13.911.325 lei
  • contribuție buget de stat – 6.033.513 lei
  • contribuție buget local – 327.323 lei
  • cofinanțare RAJA SA – 4.207.121 lei

“Cele 9 conducte de distribuție asigură furnizarea apei potabile în flux continuu pentru cca. 350.000 de locuitori din municipiul Constanța și orașul Năvodari. Calitatea apei tratate este în permanență monitorizată în laboratoarele proprii ale RAJA SA din incinta stației – acreditate RENAR – iar siguranța sănătății populației este garantată de tehnologia modernă aplicată”, a spus directorul general al SC RAJA SA.

Dragul meu, Felix

Advertisement

Așa și-a început mesajul de mulțumire pentru buna colaborare, Jean Patrick Marquet, reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Detalii, în video:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions