Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

(video) Constanța a ieșit în stradă: “PSD, nu uita, România nu-i a ta”

Published

on

Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă 7/2019 care modifică legile justiţiei. În zonă se află şi un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri în piaţă. Manifestanţii scandează „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni protestează şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov. Dacian Cioloş şi Dan Barna sunt între manifestanţii din Bucureşti. În continuare sosesc grupuri de oameni în piaţă.

Și la Constanța, în fața Prefecturii, s-au adunat peste 100 de persoane care scandează: ”Justiție, nu corupție!”. Constănțenii consideră că liderii PSD se fac vinovați de această situație și sunt taxați pentru această măsură: ”PSD, nu uita, România nu-i a ta!”, ”Jos labele de pe Justiție, hoților!”, ”Visul oricărui infractor este să ajungă să scrie el Codul penal!”, ”Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie”, ”Cinste lor, cinste lor, cinste magistraților!”, ”Dragnea, vrem o Românie curată!” – sunt doar câteva dintre mesajele pe care Constanța le trimite la București prin acest miting.

La această oră, manifestanților li s-au adăugat mai mulți constănțeni, cu toții plecând în marș către sediul PSD. Intenția este să le transmită nemulțumirile liderilor social democrați.

NOTĂ! Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă publică faptul că luni, 25 februarie 2019, orele 10, se va întruni şedinţa Plenului având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse.
Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions