Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) „Constanța în comă, Rafila în Cuba!“. Stelian Ion i-a cerut demisia ministrului Sănătății

Published

on

protest usr rafila

Mai mulți membri ai USR au protestat, astăzi, în fața Ministerului Sănătății, și au cerut ca Alexandru Rafila să plece acasă, după ce, spune fostul ministru al Justiției, ministrul pesedist a trimis la Comisia Europeană, un document prin care a renunțat la proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, proiecte cu care puteau construi, GRATUIT, șase spitale. Printre unitățile sanitare care se puteau construi cu banii prin PNRR se numără și spitalul de pediatrie de la Constanța. În schimb, Rafila a anunțat că unitatea spitalicească de la malul mării dedicată mamei și copilului va fi ridicată din fonduri ÎMPRUMUTATE de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), de unde va lua peste 140 de milioane de euro.

protest rafila

Liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion, spune că asta arată incompetență din partea ministrului Sănătății, drepte pentru care acesta trebuie să plece de urgent acasă.

„S-a umplut paharul. Ministrul Rafila trebuie să plece acasă. Prea și-a bătut joc de o țară întreagă. Ultimul eveniment care a umplut paharul este faptul că a trimis la Bruxelles, la Comisia Europeană, un document prin care a renunțat la proiecte în valoare de 700 de milioane de euro, proiecte cu care puteau construi șase spitale. Unul dintre acestea, un spital de pediatrie, ar fi trebuit să se construiască la Constanța, în valoare de 142 de milioane de euro. Bani foarte mulți. Ne-am străduit în 2021 să alcătuim un Plan Național de Redresare și Reziliență, care să includă construirea multor spitale. Iată că a venit PSD și aruncă totul în aer, face praf tot acest program, renunță la 700 de milioane de euro, bani nerambursabili, pentru că Rafila este preocupat cu excursiile prin Cuba sau să îndruge minciuni pe la televiziuni. Rafila nu a făcut nimic cât a fost ministru, numai bețe în roate a băgat. Lucrul ăsta este îngrozitor. Constanța riscă să nu ducă la îndeplinire acel proiect (Corp nou Mama și copilul, n.r.) din cauza incompetenței și nepăsării ministrului Rafila. Acesta nu mai are ce căuta în Constanța în calitate de ministru. El preferă să se împrumute, care vor fi plătite de către noi și copii noștri.“, a spus Stelian Ion.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions