Connect with us

Actual

(VIDEO) Constanța va avea Teatru de tineret și copii în curtea Delfinariului. Vezi ce spune dr. Adrian Bîlbă

Publicat

la

Conducerea Consiliului Județean Constanța ar urma să investească în amenajarea unui teatru de copii și tineret la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), chiar în curtea Delfinariului. O spune directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, care afirmă că municipiul Constanța are un teatru de copii și tineret, care nu este în proprietatea județului, ci este privat.

„În consecință, ne-am gândit împreună cu Lică Gherghilescu, consilierul personal al președintelui CJC, Mihai Lupu, și care mi-a cerut să gândesc o temă de proiectare pentru a face un teatru de copii și tineret aici în Complexul Muzeal, care să funcționeze în cadrul Complexului. Ideea mi-a plăcut foarte mult, mai ales că avem această limitare la Planetariu, limitare vizavi de vârstă, nu putem pune copii mai mici de șapte ani, pentru că nu înțeleg, și apoi limitare vizavi de număr de vizitatori, 60. Toate acestea au generat un gând de al meu de a extinde oferta pentru un spectacol cu temă științifică, universală și astrofizică, bineînțeles. În consecință, m-am gândit să leg aceste lucruri și acest teatru de copii și tineret va funcționa și ca teatru și ca o sală de spectacole, de reprezentanții științifice, o sală de conferințe științifice, o sală care să constituie pentru muzeu un pas înainte. O elevare a ofertei muzeistice în sensul educativ-științific. Vom putea să prezentăm filme educative, științifice care țin și de vârste mai mici și mai mari, cu adresabilitate variată.
Prin acest teatru pentru copii și tineret, oferta muzeistică a Constanței crește. Am pregătit o notă conceptuală care va constitui pentru Consiliul Județean Constanța un pas pentru a achiziționa un proiectant, care să realizeze proiectul tehnic, iar apoi să facem o construcție. Aceasta va avea 300 de locuri, care vor aduce lor 60 o completare binemeritată, pentru că este foarte dificil să muți 1.300 de oameni ce ies din Delfinariu pe un alt fel de ofertă vizuală. Va dura doi – trei ani până se va realiza proiectarea și construcția, dar vom avea o ofertă îmbunătățită, pe lângă Delfinariu, Microrezervație, Acvariu și Planetariu, vom avea un teatru pentru copii și tineret.“, a declarat dr. Adrian Bîlbă.

Comments

comments

Actual

Tânăr, arestat după ce a furat din casa unei femei din satul Fântâna Mare

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr a furat din casa unei femei, iar apoi a amenințat-o cu acte de violență. Fapta s-a produs în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că, la data 21 septembrie a.c., acesta ar fi sustras 400 de lei din locuința unei femei, de 75 de ani, prin amenințarea victimei cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea. Fapta a fost comisă în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Satul Fântâna Mare

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța face angajări

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 23 septembrie, pe pagina oficială a Poliției Române au fost postate mai multe anunțuri de încadrare din sursă externă.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța scoate la concurs trei posturi, respectiv:

  • Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 10 în statul de organizare al unității; Pentru acest post sunt necesare următoarele studii:
    • Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria protecția mediului, farmacie;

    sau

    • Studii superioare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria mediului, farmacie.
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist II, prevăzută la poziția 53 în statul de organizare al unității;
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 60 în statul de organizare al unității. Pentru aceste posturi, participanții la concurs trebuie să îndeplinăească următoarele condiții: – Studii superioare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă în profilul / domeniul / specializarea: electronic; informatică; matematică – informatică; informatică industrială; știința/ingineria sistemelor și calculatoarelor; cibernetică, statistică și informatică economică;

sau

  • Studii universitare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) în domeniul de licență / specializarea: inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale; calculatoare și tehnologia informației; informatică industrială; ingineria sistemelor; cibernetică, statistică și informatică economică, informatică.

Înscrierea se realizează, în perioada 23.09-05.10.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 05.10.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail aom@politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 05.10.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 6 noiembrie a.c.

La adresa de mai jos găsiți toate informațiile referitoare la desfășurarea acestui concurs.

https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-unui-numar-de-11-posturi-vacante-de-ofiter-de-politie-specialitatea-combaterii-criminalitatii-organizate-prin-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, greu de pensionat! A dat în judecată Universitatea Ovidius

Publicat

la data de

Scris de

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit portalului instanțelor și unei declarații a biroului de presă a Universității pentru G4Media.ro și Info Sud-Est.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, transmite Info Sud-Est. (Sursa: g4media.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: