Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Constanța va avea un spital de pediatrie: „Cea mai mare valoare finanțată din istoria Consiliului Județean“

Published

on

spital mama si copilul

Consiliul Județean Constanța anunțăm că, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, în prezența autorităților centrale, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului “Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului”, edificiu medical ce va avea în componenţă secțiile de Obstretrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie pediatrică. Valoarea totală a proiectului este de 175.186.704,94 Euro, cu TVA inclus, și va fi finanțat prin PNRR, precum și din fondurile proprii ale Consiliului Județean Constanța. Noua clădire va dispune de 350 de paturi, dintre care 232 de paturi pentru spitalizare continuă, 79 de paturi pentru spitalizare de zi și 39 de paturi pentru ATI. De asemenea, vor fi construite două blocuri de operații: unul pentru obstetrică-ginecologie, cu cinci săli de operație, și unul pentru chirurgie pediatrică, cu patru săli de operație.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu asigură constănțenii, în special mamele din județ, că acest proiect va fi realizat:

“În ultimii 30 de ani constănțenii au avut parte doar de promisiuni, intenții, poze cu terenuri, dar nimic concret pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate a județului Constanța. 2023 este anul în care, la Constanța, va începe construcția unuia dintre cele mai mari edificii sanitare din România, Departamentul ”Sănătatea mamei și copilului”, ce beneficiază de cea mai mare valoare finanțată din istoria Consiliului Județean. Prin ridicarea acestui spital, practic, li se va face dreptate constănțenilor, dar mai ales va fi îndeplinit un drept fundamental al cetăţenilor, dreptul la sănătate și la servicii medicale de calitate. Acest nou corp medical va fi locul în care mamele și copiii îşi vor găsi alinarea, sprijinul, dar mai ales vor beneficia de tratament medical la cele mai înalte standarde.

Dincolo de cifre, de statistici sau demersuri birocratice, sunt fericit pentru acest moment, aș putea spune, istoric, pentru Constanța. Sunt fericit pentru viitoarele mămici din Constanța, pentru copiii și nepoții constănțenilor, pentru care trenul la București nu mai trebuie să fie prima opțiune. Totodată, este un moment istoric și în privința colaborării între administrația locală și cea centrală. Vreau să mulțumesc echipei mele din Consiliul Judetean Constanța pentru profesionalism, implicare și dedicare, vreau să le mulțumesc constănțenilor pentru răbdarea pe care au avut-o și nu în ultimul rând echipei guvernamentale pentru conlucrarea excelentă pe acest proiect. Din acest moment, vă asigur dragi constănţeni că generațiile din Constanța, pentru următorii 50 de ani, vor fi în siguranță. Mergem înainte încrezători! Doamne ajută!”.

Investiția va fi realizată în două etape, proiectarea urmând să dureze 9 luni, iar execuția lucrărilor, 26 de luni.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions