Connect with us

Politica

(VIDEO) Construcțiile ridicate pe plaja de la Corbu, în atenția Senatului. S-a cerut intervenția ministrului Mediului

Publicat

la

Senatorul de Sibiu al USR Claudiu Mureșan a avut, astăzi, în Parlament, o intervenție pe tema construcțiilor care sunt ridicate pe plaja de la Corbu.

„Am cerut, astăzi, Ministerului Mediului să explice cum e posibil ca într-o zonă protejată – plaja de la Corbu, parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării – cineva să poată construi 18 clădiri de beton și autoritățile să avizeze pozitiv o asemenea monstruozitate. În calitate de președinte al Comisiei pentru mediu din Senat, i-am solicitat ministrului Mediului, Tanczos Barna, să mă ajute să primesc dosarul acestui caz curios. Trebuie să vedem în ce măsură discutăm despre un proiect ilegal. Nu de alta, dar așa pare. Cât de cinic poți fi să numești 18 coloși din beton drept ”sat pescăresc?”“, a declarat Claudiu Mureșan.

Amintim că, pe plaja sălbatică de la Corbu se construiește masiv 18 imobile de mari dimensiuni. Totul este mascat sub umbrela unui Sat Pescăresc. Numai că, în locul unor construcții ușoare, din lemn, în zona protejată sunt sute de tone de betoane. Unul din cei care se întrebă cum este posibilă ridicarea unor astfel de construcții într-o zonă protejată este senatorul de Constanța al USR Remus Negoi. Acesta a fost la fața locului împreună cu câțiva colegi (senatorul USR de Tulcea, Vicol Costel, preşedintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, vicepreşedintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu şi Andrei Toxin), pentru a vedea construcția Satului Pescăresc din Rezervația Biosferei Delta Dunării – satul Corbu, județul Constanța.

„Am fost în satul Corbu din judeţul Constanţa, situat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, unde se consturieşte un aşa zis sat pescăresc, în realitate un ansamblu rezidenţial grandios. Avem nevoie de lămuriri de la autorităţi cu privire la ridicarea acestei construcţii într-o zonă care este rezervaţie naturală. Mai mult decât atât, în perimetrul rezervaţiei este interzis accesul mijloacelor de transport, însă constructorul folosește utilajele grele pentru a turna betonul. Vrem să aflăm dacă pentru ridicarea ansamblului rezidenţial în interiorul sitului Natura 2000 au fost obţinute avizele de mediu şi de contrucţie necesare şi dacă acordarea acestora s-a făcut conform legii.“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: