Connect with us

Actual

(VIDEO) De azi, Delfinariul și Planetariul, ÎNCHISE publicului. Vizitatorii pot merge la Microrezervație și Acvariu

Publicat

la

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a decis suspendarea activității cu publicul a două secții: Delfinariul și Planetariul. Măsura este impusă de astăzi și este una preventivă pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, a declarat că cele două săli în care funcționează Delfinariul și Planetariul sunt spații închise și din perspectiva prevederilor ale ordonanțelor privind pandemia se recomandă ca spectacolele să se suspende în tot ceea ce înseamnă unități de acest gen. Rămân, în  schimb, deschise Microrezervația și Acvariul.

„Începând de astăzi, Delfinariul și Planetariul sunt secții închise ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și își închid programul cu vizitatorii. Asta chiar dacă legea muzeelor ne permite să funcționăm. Suntem muzeu și în baza muzeelor și ordonanței ce a apărut vizavi de această pandemie, care este una Ministerului Culturii și a Ministerului Sănătății și care permite muzeelor să funcționeze la 50% din capacitate cu respectarea celor patru deziderate importante: distanțarea fizică, dezinfecția, purtarea măștii și ventilația. Am putea să funcționăm în baza acestei ordonanțe cu tot muzeul. Însă, aceste două săli, Delfinariul și Planetariul, sunt spații închise și din perspectiva celorlalte prevederi ale ordonanței, care cer ca spectacolele să se suspende în tot ceea ce înseamnă unități de acest gen, am zis să ne conformăm și să luăm în considerare această prevedere și să închidem Delfinariul și Planetariul. Asta până când vom reuși să găsim la Delfinariul, ca și anul trecut, o deschidere parțială, să devină un balcon, să devină un spațiu deschis, să devină un loc în care pe care nu îl mai considerăm închis, ci dimpotrivă, să aibă ventilație naturală suficientă. Și, atunci, vom putea funcționa cu Delfinariul. La Planetariul, în aceste 14 zile, și vom vedea mai încolo ce va fi, spectacolele cu publicul vor fi închise. La Planetariul vom rămâne suspendați până când se va abroga respectiva ordonanță.

La Delfinariul încercăm să găsim soluții de ventilație. Până atunci, avem programul de vizitare. Avem însă Microrezervația și Acvariul deschise. Oamenii care vin în aceste locații nu găsesc închis. Găsesc posibilitatea de a se plimba, de a vedea animalele, de a face mișcare. Pe măsură ce se va putea, vom deschide și Delfinariu. Acvariul rămâne deschis, cu limitele de 20 de vizitatori, ceea ce înseamnă o treime din capacitatea sălii stabilită prin standarde ISU, care este de 60 de persoane. Noi am limitat la 20 de persoane. Cu această limită vom funcționa toată primăvara și probabil cât va ține acest al treilea val al pandemiei.“, a spus dr. Adrian Bîlbă.

 

Comments

comments

Actual

Tânăr, arestat după ce a furat din casa unei femei din satul Fântâna Mare

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr a furat din casa unei femei, iar apoi a amenințat-o cu acte de violență. Fapta s-a produs în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că, la data 21 septembrie a.c., acesta ar fi sustras 400 de lei din locuința unei femei, de 75 de ani, prin amenințarea victimei cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea. Fapta a fost comisă în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Satul Fântâna Mare

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța face angajări

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 23 septembrie, pe pagina oficială a Poliției Române au fost postate mai multe anunțuri de încadrare din sursă externă.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța scoate la concurs trei posturi, respectiv:

  • Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 10 în statul de organizare al unității; Pentru acest post sunt necesare următoarele studii:
    • Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria protecția mediului, farmacie;

    sau

    • Studii superioare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria mediului, farmacie.
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist II, prevăzută la poziția 53 în statul de organizare al unității;
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 60 în statul de organizare al unității. Pentru aceste posturi, participanții la concurs trebuie să îndeplinăească următoarele condiții: – Studii superioare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă în profilul / domeniul / specializarea: electronic; informatică; matematică – informatică; informatică industrială; știința/ingineria sistemelor și calculatoarelor; cibernetică, statistică și informatică economică;

sau

  • Studii universitare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) în domeniul de licență / specializarea: inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale; calculatoare și tehnologia informației; informatică industrială; ingineria sistemelor; cibernetică, statistică și informatică economică, informatică.

Înscrierea se realizează, în perioada 23.09-05.10.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 05.10.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail aom@politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 05.10.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 6 noiembrie a.c.

La adresa de mai jos găsiți toate informațiile referitoare la desfășurarea acestui concurs.

https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-unui-numar-de-11-posturi-vacante-de-ofiter-de-politie-specialitatea-combaterii-criminalitatii-organizate-prin-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, greu de pensionat! A dat în judecată Universitatea Ovidius

Publicat

la data de

Scris de

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit portalului instanțelor și unei declarații a biroului de presă a Universității pentru G4Media.ro și Info Sud-Est.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, transmite Info Sud-Est. (Sursa: g4media.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: