Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) De ce refuză Guvernul să le dea drepturile bănești urmașilor persoanelor persecutate de regimurile din perioada 1940 – 1945?

Published

on

Stelian Ion clip Stefan cel Mare

În fața alegătorilor, alde Ciolacu și cei din Guvern, adică PSD și PNL, susțin sus și tare că România duduie de prosperitate și că plouă cu lapte și miere. În realitate, lucrurile stau cu totul diferit. Spre exemplu, guvernanții îi tot plimbă cu vorba pe urmașii strămutaților, deportaților și persoanelor persecutate de regimurile din perioada 1940 – 1945, cărora le amână plata indemnizațiilor, aprobate prin lege, culmea cu votul pesediștilor și liberalilor.

Nu o dată cei de la USR spun că nedreptatea trebuie să înceteze. În acest sens, USR-iștii au depus un amendament ca drepturile bănești pentru urmașii deportaților să fie plătite die la 1 martie 2024, nu de la 1 ianuarie 2025, pe care coaliția de guvernare îl ignoră.

Astăzi, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței din partea Alianței de Dreapta Unită, a depus la Guvern o solicitare a beneficiarilor Legii nr. 154/2021 de care PSD și PNL și-au bătut joc.

„I-am solicitat în urmă cu aproape o săptămână o întrevedere cu asociațiile care îi reprezintă pe acești oameni. Este vorba despre urmașii celor strămutați, celor deportați, care, potrivit legii, aveau dreptul la unele compensații. Este vorba despre drepturi câștigate, e vorba despre o lege care trebuie respectată. Sunt câteva zeci de mii în România. Nu este un număr exorbitat, dar de la an la an numărul acestora se împuținează. Marcel Ciolacu, PSD și PNL le încalcă drepturile acestor oameni și prorogă de la an la an acordarea compensațiilor. Într-o bătaie de joc totală. Nu numai că ne-a întors spatele și nu a dat curs întrevederii de se vedea cu reprezentanții acestor asociații, dar acum ceva vreme Marcel Ciolacu spunea că nu știe de această lege pe care, culmea, și partidul său a votat-o în Parlament.

Acum, la jumătatea anului, este momentul unei rectificări bugetare. I-am transmis să ia în calcul și acele sume și nu îi mai sară încă o dată pe acești oameni și să acorde cu 1 iulie acele compensații, care sunt datorate potrivit legii. Nu este ceva scos din joben, sunt drepturi în urma persecuțiilor.

O să mai spun ceva și aici îi vizează pe constănțeni, pentru foarte mulți sunt beneficiari ai acestei legi sunt din Dobrogea. Marcel Ciolacu și PSD au șters din lista finanțării din PNRR construcția spitalului Mama și copilul din Constanța, un spital de pediatrie și maternitate construit de la zero. Și eu îi rog pe constănțeni să nu uite acest amănunt“, spune Stelian Ion.

Amintim că, la începutul acestui an, USR a organizat o dezbatere publică pe tema neaplicării Legea 154/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. Acțiunea a fost organizată în comun cu Forța Dreptei, care a avut în Parlament intervenții pe acest subiect.

”Așteaptă să murim ca să nu ne dea nimic” – spun beneficiarii care nu beneficiază, în fapt, de nimic.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions