Conecteaza-te cu noi

Societate

VIDEO. Descoperă Eforie Sud! Faleza, văzută de sus (din dronă)

Published

on

Imagini spectaculoase cu faleza din Eforie Sud surprinse din dronă. Eforie Sud este cea mai veche stațiune românească de la Marea Neagră. Aceasta s-a numit inițial Băile Techirghiol-Movilă, după lacul aflat în vecinătate și după numele fondatorului ei, avocatul și moșierul Ioan Movilă. În perioada interbelică, localitatea a primit numele Carmen Sylva, după pseudonimul artistic al reginei Elisabeta. Tot atunci a fost construit Cazinoul, ca un semn al importanței stațiunii. Pe tot litoralul românesc au funcționat doar trei cazinouri – în Constanța, Mamaia și Carmen Sylva (Eforie Sud). După instaurarea regimului comunist, localitatea a fost denumită Vasile Roaită, însă din 1962 are numele actual, Eforie Sud. 

Locul are un farmec aparte, după cum se poate observa și din imagini.  Deși importanța de altă dată s-a pierdut în timp, stațiunea are șanse să redevină un loc important pe harta turismului balnear. Administrația locală din Eforie a accesat mai multe proiecte europene care ar putea schimba fața stațiunii. Vorbim aici de branșarea la rețeaua de gaze naturale, de modenizarea străzilor de pe faleză, de reabilitarea teatrului de vară și a parcului din vecinătatea acestui obiectiv, de transformarea a trei terenuri degradate în locuri de recreere. 

Ordinea.Ro vă propune campania ”Descoperă Eforie Sud”, în care vom vorbi despre istoria stațiunii, despre prezentul și viitorul ei. Va urma!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions