Politica Slide

(VIDEO) Dezbatere publică. Apa de la Nisipari va fi preluată de RAJA

iul. 13, 2018 Adrian Cârlescu

Primăria Comunei Castelu a organizat ieri o dezbatere publică pe tema transmiterii serviciului de alimentare cu apă al satului Nisipari în gestiunea delegată a operatorului autorizat RAJA SA Constanța. Adunarea publică a avut loc la căminul cultural din localitatea Nisipari. Așa cum au explicat primarul Nicolae Anghel și viceprimarul Antoneta Prodan, la momentul de față în comuna Catselu există doi operatori de apă – unul autorizat și altul neautorizat. Astfel, în satul Castelu, acest serviciu este asigurat de SC RAJA SA Constanța, care este operator autorizat, fiind chiar liderul național în domeniu. În Nisipari – celălalt sat component al comunei Castelu – alimentarea cu apă este asigurată direct de către Primărie. Însă Primăria nu deține un serviciu specializat sau o societate de interes local, neavând autorizație din partea Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare (ANRSC) pentru prestarea acestui serviciu. Așadar, se impune intrarea în legalitate. Propunerea lansată în dezbatere publică a fost aceea de delegare a serviciului de alimentare cu apă în satul Nisipari către RAJA SA. Nicolae Anghel a subliniat că o decizie în acest sens ar avea efecte benefice, întrucât localitatea va fi inclusă în proiectele de investiții ale SC RAJA SA finanțate prin Programul Operațional de Investiții Mari (POIM). Localitatea ar urma să beneficieze de apă potabilă în regim continuu, dar și de sistem de canalizare.

În marea majoritate, publicul prezent a agreat proiectul lansat în dezbatere, deși au existat și voci care au propus, de pildă, înființarea unei societăți mixte. De asemenea, în cadrul adunării publice au existat momente tensionate referitoare la persoanele care nu și-au plătit restanțele la apă sau la diverse aspecte politice, fără legătură cu tema dezbaterii. Nicolae Anghel a explicat că branșarea la rețeaua RAJA va fi condiționată de plata restanțelor către Primărie, fiind necesar un aviz în acest sens. Decizia finală cu privire la delegarea serviciului de apă și canalizare va fi luată de Consiliul Local Castelu într-o ședință viitoare.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.