Conecteaza-te cu noi

Actual

(VIDEO) După o scurtă pauză, simfonia picamerelor a revenit pe litoral

Published

on

Deși sezonul estival se încheie, oficial, în 15 septembrie, în zona de nord a litoralului, la la limita dintre stațiunea Mamaia și orașul Năvodari, constructorii nu dau doi lei pe faptul le este interzis să lucreze în această perioadă. În zona respectivă sunt mai multe șantiere unde bormașinile, macaralele, picamerele….și zbierăturile muncitorilor strică liniștea turiștilor care, teoretic, au venit la mare să se relaxeze. O situația similară a relatat-o cotidianul Ordinea.ro și în 15 iulie, la sesizarea administratorului unei unități de cazare -„911mamaia“, Valentin-Florin Mihai. Acesta a declarat că cei care construiesc în zonă nu țin cont de prevederile Legii n.r. 597/2001 actualizată, obligă închiderea șantierelor pe perioada 15 mai – 15 septembrie, dacă este afectată activitatea turistică.  La fel ca în luna iulie, administratorul hotelului „911mamaia“, unitate aflată pe teritoriul orașului Năvodari, spune că a sesizat mai multe instituții: Inspectoratul de Stat în Construcții, Ministerul Turismului, Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului, Primăria Năvodari și Poliția Locală din Năvodari. Singurii care a venit la fața locului, polițiștii locali din Năvodari au pus câteva întrebări și s-au făcut nevăzuți.

„Lucrările la șantierele din zonă au fost întrerupte doar pentru o perioadă de aproxiomativ trei săptămâni. Adică din 13 august și până în 2 septembrie, când șantierele au repornit. Asta deși hotelul pe care îl administrez este plin de turiști, la fel ca și ale unități de cazare din zonă Opera, White Tower și Stavros.”, a precizat Valentin-Florin Mihai.

Amintim că în 15 iulie, administratorul hotelului „911mamaia“ spunea  (vezi aici: https://www.ordinea.ro/simfonia-picamerelor-in-navodari-turismul-se-face-intre-bormasini-macarale-si-zbieraturi-de-muncitori/) că nicio instituție nu s-a implicat în acest caz. Ba, mai mult, Valentin-Florin Mihai a fost plimbat de la o instituție la alta.

„Am făcut în 30 mai sesizări la Ministerul Turismului, ISC, Primăria Năvodari, Poliția Locală Năvodari. A venit [cineva – n.r.] de la Poliție și a spus că nu poate da amendă pentru că nu au cu ce măsura poluarea fonică… decibelii! Cei de la ISC m-au contactat a treia zi și m-au chemat la sediu, unde mi s-a explicat că Legea 597/2001, actualizată, a fost modificată de câteva ori în interesul celor de la putere, astfel luând ISC-ului posibilitatea să oprească șantierele pe perioada 15 mai – 15 sept, pentru că au trecut în lege și faptul că șantierele afalte în derulare nu se opresc. Cu toate acestea, în ultima parte a legii scrie că se opresc șantierele care „aduc atingere activitatii turistice“… ceea ce este foarte clar că fac aceste 5 șantiere din jurul hotelului Opera, White Tower, 911mamaia și Stavros. ISC nu are abilitatea să confirme că afectează activitatea turistică… ISC-ul verificând etapele construcțiilor și autorizațiile. Conform adresei, ISC m-a trimis către Ministerul Turismului, Garda de mediu și Direcția de Sănătate Publică Constanța. După o săptămână, Ministerul Turismului răspunde și mă trimite la ISC, Primăria Năvodari, Poliția Locală. Direcția de Sănătate Publică mă trimite la Ministerul Turismului, Poliția Locală și Primărie. ISC a răspuns că nu are în atribuție să stabilească dacă afectează activitatea turistică și m-au trimis la Ministerul Turismului și Garda de Mediu, aceasta din urmă nu a răspuns“, reclama administratorul hotelului „911mamaia“.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions