Connect with us

Actual

(VIDEO) Exercițiu complex desfășurat de polițiștii Gărzii de Coastă, la Marea Neagră

Publicat

la

În perioada 2 – 4 iunie 2021, la Constanţa, în contextul operațiunii MMO Black Sea 2021, a avut loc seminarul  SAR Workshop 2021 privind  operaţiunile de căutare și salvare pe mare, în cadrul căruia a fost organizat un exercițiu complex.

Poliția de Frontieră Română a participat la exercițiu cu mijloace de mobilitate navală din cadrul Gărzii de Coastă, printre care şi nava maritimă amiral MAI 0201 “Ştefan cel Mare” precum și cu aparate de zbor fără pilot la bord, puse la dispoziție de către Agenția Europeană de Securitate Maritimă (EMSA).

În perioada 31 martie – 06 octombrie 2021, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, alături de omologii din R. Bulgaria, participă la operaţiunea maritimă „Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea – MMO Black Sea 2021”, organizată de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), în cooperare cu Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă (EMSA) şi Agenţia Europeană pentru Controlul Pescuitului (EFCA), desfăşurată în zona de competenţă la Marea Neagră.

Obiectivul acestui tip de operaţiuni este de a asigura un înalt nivel de securitate a frontierei maritime externe a Uniunii Europene, prin implementarea unor activități operaționale cu scop multiplu – combaterea migrației ilegale, infracționalității transfrontaliere, pescuitului ilegal și poluării marine, precum şi căutarea și salvarea persoanelor aflate în pericol.

În perioada 02 iunie – 04 iunie 2021, la Constanţa are loc seminarul – SAR Workshop 2021 –  privind  operaţiunile de căutare și salvare pe mare, în cadrul căruia s-au dezbătut și aspecte legate de prevenirea și combaterea migrației ilegale, poluării marine,  pescuitului ilegal, nedeclarat și nereglementat, precum și alte activități de aplicare a legii.

Astfel, în data de 04 iunie 2021, s-a desfășurat un exercițiu complex care a pus în practică subiectele abordate. Poliția de Frontieră Română a participat la exercițiu cu mijloace de mobilitate navală din cadrul Gărzii de Coastă, printre care şi nava maritimă amiral MAI 0201 “Ştefan cel Mare”, precum și cu aparate de zbor fără pilot la bord, puse la dispoziție de către Agenția EMSA. La activitate a fost implicată o navă maritimă aparținând autorității de frontieră din R. Bulgaria, un mijloc aerian detașat de către Agenția Frontex şi mijloace navale din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Activitățile din cadrul exerciţiului au constat în detecţia, identificarea şi reţinerea, cu sprijinul unui mijloc de mobilitate aeriană, a unei ambarcaţiuni care transporta la bord migranţi ilegali, executarea unei misiuni de abordare a navei, salvarea persoanelor aflate în pericol, şi transportul acestora către o locaţie stabilită în vederea efectuărilor procedurilor specifice în acest caz.

Exerciţiul a mai constat şi în acţiuni de răspuns la poluare marină, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, respectiv de verificare şi control a activităţilor de pescuit, în colaborare cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, reprezentând o foarte bună ocazie de a verifica modul de implementare a planurilor de cooperare încheiate în acest sens.

Exerciţiul s-a desfășurat în prezența oficialilor din cadrul agenției Frontex, precum și a autorităților naționale de colaborare din cadrul Autorității Navale Române, Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Agenției Române de Salvarea a Vieții Omenești pe Mare, Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Aeriene, ROMATSA R.A., Inspectoratul General al Poliției Române.

Menționăm faptul că „Operațiunea Comună Multipurpose Maritime Operaţion in Black Sea 2021”, la care au luat parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, în cooperare cu organismele europene EFCA şi EMSA, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident MORTAL între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2A, km 191, între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani, și un pieton. În urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului, un bărbat în vârstă de 54 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident în Medgidia. Un șofer a intrat cu mașina în stâlp

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța anunță că, în urmă cu câteva momente, s-a produs un accident rutier în Medgidia. Un șofer a intrat cu autoturismul în stâlp, pe strada Libertății. Șoferul este conștient și nu a avut nevoie de descarcerare. Vom reveni cu amănunte!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident cu 5 victime între stațiunile Saturn și Neptun

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța anunță că, în urmă cu câteva momente, s-a produs un accident rutier între 2 autoturisme pe drumul ce leagă stațiunile Saturn și Neptun. În urma coliziunii, au fost cinci victime conștiente, care din fericire nu au fost încarcerate.

Cele 5 victime au fost transportate Spitalul din Mangalia. La fața locului au fost trimise două ambulanțe SURD și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: