Connect with us

Administratie

(VIDEO) Festinul dat astăzi de Făgădău, taxat de constănțeni: „De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța a organizat, astăzi, un adevărat festin în cinci locații din Constanța: Piațeta Badea Cârțan, Parc Casa de cultură, Parc Tomis II, CET și Piațeta FAR. Ignorând faptul că ne aflăm într-o perioadă de plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, iar primarul Constanței este direct implicat, Decebal Făgădău i-a chemat pe constănțeni să mănânce și să bea gratuit. Motivul? Ziua Dobrogei. Tochitură cu carne de curcan și pui și o plăcintă dobrogeană au fost în meniul pus la dispoziție de Primăria Constanța. Atmosfera a fost întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc, iar vinul a curs din belșug.

Primarul Constanței nu a scăpat prilejul de a face o baie de mulțime printre constănțenii veniți să servească din bucatele puse gratuit la dispoziție de administrația locală. Deși se aștepta ca toată lumea să aprecieze gestul său, Făgădău a găsit și cetățeni nemulțumiți de faptul că acesta își aduce aminte de ei doar în apropierea campaniilor electorale. La Pavilionul din parcul Tomis II, unul dintre cetățeni l-a luat la întrebări pe primarul Decebal Făgădău.

„De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“, a fost întrebarea cetățeanului nemulțumit.

Stelian Ion: „Pomeni electorale care ne amintesc de Radu Mazăre“

Gestul primarului Făgădău de a oferi aceste pomeni electorale taman în plină campanie electorală, în care candidatul primarului din Constanța, Viorica Dăncilă, este candidat la Președinție, a fost taxat și de deputatul USR de Constanța Stelian Ion.

„Astăzi este ziua Dobrogei și cu această ocazie le spun La Mulți Ani tuturor dobrogenilor, dar din păcate primarul Decebal Făgădău profită de o asemenea zi de sărbătoare pentru a oferi pomeni electorale. Este grav și ne aduce aminte de fostul primar Radu Mazăre. Acesta proceda de aceeași manieră, în sensul că de 1 Decembrie și de alte zile festive oferea fasole cu ciolan afumat și făcea astfel de gesturi, în loc să aducă în discuție și să creeze evenimente. Asta în condițiile în care primarul ar trebui să facă altceva, să atragă investiții foarte multe. În Constanța să fie foarte multe job-uri bine plătite și oamenii să nu fie încântați la o tochitură dată chipurile de Primărie, de Făgădău, Mazăre sau nu mai știu eu cine“, a spus Stelian Ion.

El spune că, în același timp, a observat altceva. Stelian Ion spune că Făgădău s-a trezit din somn și pare că vrea să îngrașe porcul în ajun, cu câteva luni înainte de alegerile locale, să răscolească toată Constanța și să facă un șantier.

„E bine că se fac lucrări, nimic de spus, doar că lucrurile astea trebuie să se facă pe toată durata mandatului nu în ultimele luni când crede Decebal Făgădău că va obține în felul ăsta voturi. Nu, asta e o strategie greșită. Asta înseamnă că timp de trei ani și jumătate a stat degeaba, a stat în pasivitate și nu a făcut lucrările care ar fi trebuit fi făcute. Asta înseamnă că i-a ținut pe oameni cu străzile neasfaltate, că și-au distrus mașinile prin tot felul de gropi, că au înghițit praf în cartiere precum cel al Compozitorilor. Lucrurile astea o să înceteze începând cu 2020 când Decebal Făgădău nu va mai fi primarul Constanței. Eu cred că lumea s-a săturat de maniera asta batjocoritoare în care PSD-iștii îi tratează pe constănțeni și pe cei ai altor localități din România. Cred că se va vedea pe viitor că românii nu mai pot fi păcăliți cu genul ăsta de pachețele, pui, ulei și străzi făcute înainte cu o lună de alegeri“, a punctat Stelian Ion.

Sursa foto: facebook.com/PrimariaConstanta

Comments

comments

Administratie

Un cadou otrăvit de la ”Mumul Vitreg” pentru Luminița Vlădescu

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Întâmplări de poveste la Medgidia. După ce a încercat, în mai multe rânduri, dar fără succes, să o ucidă politic pe Albă ca Zăpada, Mumul Vitreg s-a decis să-i facă acesteia un cadou… otrăvit: un post incompatibil, care ar putea să o trimită la culcare. Cadoul otrăvit a fost oferit printr-un personaj aparent candid. La urmă, Mumul Vitreg ar fi câștigat supremația în fața oglinzii fermecate. 

În plan concret, ne referim la o manevră consumată ieri, în carul unei ședințe a Consiliului Local Medgidia, când s-a pus problema numirii unui nou administrator special la Apollo Ecoterm, societatea orașului băgată în insolvență de administrația Vrabie. Postul în cauză s-a eliberat, după ce fostul administrator special, Dorinel Șaguna, și-a prezentat demisia. Din senin, un consilier local din anturajul intim al primarului Valentin Vrabie a propus-o tocmai pe Luminița Vlădescu pentru a ocupa această funcție. L-am numit mai sus pe Dumitru Brânză de la M10. 

Propunerea a șocat-o pe Luminița Vlădescu, care a spus că în spatele acestei manevre se află primarul Valentin Vrabie.

„Reprezentantul M10 a acționat la comanda lui Vrabie, care nu știu ce interese are. Propunerea a fost făcută așa pe nepusă masă, fără să fiu întrebată în prealabil dacă sunt de acord. Mi se părea mai corect să mă întrebe și pe mine. Este un nou joc pervers pe care primarul Vrabie îl face, încercând din răsputeri să-și acopere problemele penale cu care se confruntă în ultima perioadă“, a declarat Luminița Vlădescu pentru Ordinea.ro.

Fostul viceprimar al Medgidiei a mai spus că a refuzat categoric această propunere.

Cadoul otrăvit al lui Vrabie 

Ce se află în spatele acestui joc pervers, cum îl numește Luminița Vlădescu, nu e chiar greu de intuit. În primul rând, funcția de administrator special la întreprinderea publică a Consiliului Local, Apollo Ecoterm, este incompatibilă cu funcția de consilier local. Din acest motiv, propunerea aparent candidă era, de fapt, un cadou otrăvit, prin care s-a urmărit o nouă evacuare a Luminiței Vlădescu din Consiliul Local, pe o stare de incompatibilitate. 

Amintim că Vlădescu a mai fost dată afară din Consiliul Local în luna martie a acestui an, în baza unui ordin al prefectului, fost liberal, fost coleg de partid al primarului Vrabie. Atunci, Luminița Vlădescu a contestat ordinul prefectului, care îi crea un avantaj lui Vrabie, iar pe cale separată a cerut instanței să suspende pe durata procesului efectele acestuia. Suspendarea a fost admisă de instanță, iar pe cale de consecință Luminița Vlădescu și-a reluat, în perioada de pandemie, prerogativele funcției de viceprimar. La scurt timp, așa cum este de largă notorietate, Vlădescu a declarat presei că ar fi fost agresată de primarul Valentin Vrabie, în biroul acestuia. Primarul din Medgidia a negat agresiunea, precizând că ar fi fost vorba doar de o ceartă. Însă, pe 24 aprilie 2020, Vrabie a inițiat un proiect de hotărâre locală pentru demiterea Luminiței Vlădescu din funcția de viceprimar. Proiectul a fost supus votării într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Medgidia, pe 29 aprilie 2020, fiind adoptat de o majoritate calificată strânsă de primarul în exercițiu. 

Vrabie și consilierii care au votat proiectul nu au ținut cont de faptul că legea, în speță Codul Administrativ, interzice în mod expres  eliberarea din funcție a viceprimarului în ultimele șase luni de mandat. Principalul argument utilizat în sprijinul inițiativei de eliberare din funcție a Luminiței Vlădescu a fost acela că alegerile locale nu aveau atunci o dată fixată, din cauza contextului pandemiei. Însă, așa cum am argumentat la acel moment, vezi AICI,  lipsa de predictibilitate a datei alegerilor trebuia să profite viceprimarului, iar nu lui Vrabie și grupului constituit în jurul său. Acest grup a acționat cumva într-o logică de Baba Vanga, citind în viitor și stabilind, profetic, faptul că mandatele consilierilor ar fi urmat să se prelungească cu mai mult de 6 luni. Profeția a fost una mincinoasă. Ca dovadă, alegerile locale au fost stabilite pe 27 septembrie 2020, adică la 5 luni fără două zile distanță. În consecință, eliberarea din funcție a Luminiței Vlădescu s-a produs cu încălcarea legii, care interzice expres această procedură în ultimele 6 luni de mandat. 

O tentativă obosită de spălare a imaginii

În proiectul ilegal al lui Vrabie de revocare din funcție a Luminiței Vlădescu, primarul îi reproșa acesteia răzvrătirea, insubordonarea, încălcarea dreptului său la imagine, dar și coordonarea defectuoasă a activității Apollo Ecoterm SA din trecut. Acuzația din urmă nu era dovedită cu nimic. Era o simplă alegație tuflită în referatul de aprobare a hotărârii de eliberare din funcție. În realitate, primarul Valentin Vrabie a urmărit în mod constant să lege numele Luminiței Vlădescu de Apollo Ecoterm, în contextul în care aceasta a răspuns, ca viceprimar, de sectorul serviciilor publice din Medgidia, de care aparținea și Apollo Ecoterm. Însă, în fapt, întreprinderea publică a fost condusă de un apropiat al lui Valentin Vrabie, numitul Constantin Sima. Deși avea restanțe mari către furnizorul de gaze, pe vremea lui Vrabie societatea a prestat activități de întreținere a spațiilor verzi în folosul Primăriei, la o cotă de profit de 3%, din care un procent era oricum datorat Primăriei cu titlu de redevență la concesiunea acestui serviciu public. Așadar, societatea a lucrat pentru un profit final de 2%, mai mic decât accesoriile generate de datoriile mai vechi. În acest context, e lipede pentru oricine că vorbim de un faliment programat. 

În toamna anului 2018, Sima a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență a SC Apollo Ecoterm, solicitând în mod expres instanței să numească în calitate de administrator judiciar firma profesională CC Insolv, a controversatei lichidatoare Corina Curutz. Exact de la firma domanei Curutz a cumpărat familia lui Valentin Vrabie sediul Pesco SA Peștera, adică un căsoi de 1400 de metri pătrați, care a figurat câțiva ani în declarația de avere a primarului. Planând suspiciuni în privința acestor legături, opinăm că interesul lui Vrabie a fost acela de a se deculpa de numele Apollo Ecoterm. Și cum ar fi putut mai bine, decât încercând în mod repetat să cupleze numele societății cu numele Luminiței Vlădescu? Că poate poporul va crede că falimentul societății nu are legătură cu interesele și conduita lui Vrabie, ci cu Luminița Vlădescu. 

În opinia noastră, manevra la care ne-am referit în partea introductivă a articolului de față face parte din această operațiune a lui Vrabie de aruncat vina pe alții, de spălare a propeiei imagini și de intoxicare a publicului. 

Trebuie să mai spunem că hotelul în care funcționa sediul social cu chirie al SC Apollo Ecoterm a fost cumpărat de Vasile Vrabie, fiul primarului din Medgidia. O dovadă puteți vedea AICI

În sfârșit, în clipul de mai jos puteți vedea povestea cadoului otrăvit oferit de ”Mumul Vitreg”:

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Confort Urban continuă amenajarea de parcări

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că se derulează cea de-a doua etapă a procesului de asfaltare în parcarea situată pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic

„Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea stratului de binder pe suprafața destinată staționării autovehiculelor. Se asfaltează cealaltă jumătate a parcării, după ce s-a turnat primul strat de asfalt în zona situată în fața Bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”. Lucrările se vor finaliza prin așternerea a două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. Amenajarea parcării moderne a presupus un proces laborios. În etapa premergătoare asfaltării, s-a construit infrastructura terenului prin lucrări de excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care vor delimita noile locuri de parcare. De asemenea, s-a amenajat și bucla de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Proiectul implementat de Primăria Constanța vizează crearea a peste 300 de noi locuri de parcare.

„Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează. De asemenea, participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.“, mai spun cei de la Primărie.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Se închid bazinele din incinta miniparcului acvatic din orașului Techirghiol. Cum motivează primarul Soceanu decizia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pandemia de coronavirus suspendă activitatea la bazinele din incinta miniparcului acvatic din orașul Techirghiol. Anunțul a fost făcut de Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol. Potrivit informațiilor publice, bazinele vor fi închise pe toată perioada sezonului estival 2020.

Iată mesajul primarului:

“Avand in vedere situatia creata de pandemia de COVID 19, pentru SIGURANTA dumneavoastra Consiliul Local Techirghiol a luat decizia suspendarii activitatii pentru bazinele din incinta Miniparcului acvatic din orasul Techirghiol pentru sezonul estival 2020.
Decizia Consiliului Local are la baza actele normative emise autoritatile statului, si are in vedere doar PROTEJAREA populatiei in fata acestui virus.”

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: