Connect with us

Administratie

(VIDEO) Festinul dat astăzi de Făgădău, taxat de constănțeni: „De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța a organizat, astăzi, un adevărat festin în cinci locații din Constanța: Piațeta Badea Cârțan, Parc Casa de cultură, Parc Tomis II, CET și Piațeta FAR. Ignorând faptul că ne aflăm într-o perioadă de plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, iar primarul Constanței este direct implicat, Decebal Făgădău i-a chemat pe constănțeni să mănânce și să bea gratuit. Motivul? Ziua Dobrogei. Tochitură cu carne de curcan și pui și o plăcintă dobrogeană au fost în meniul pus la dispoziție de Primăria Constanța. Atmosfera a fost întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc, iar vinul a curs din belșug.

Primarul Constanței nu a scăpat prilejul de a face o baie de mulțime printre constănțenii veniți să servească din bucatele puse gratuit la dispoziție de administrația locală. Deși se aștepta ca toată lumea să aprecieze gestul său, Făgădău a găsit și cetățeni nemulțumiți de faptul că acesta își aduce aminte de ei doar în apropierea campaniilor electorale. La Pavilionul din parcul Tomis II, unul dintre cetățeni l-a luat la întrebări pe primarul Decebal Făgădău.

„De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“, a fost întrebarea cetățeanului nemulțumit.

Stelian Ion: „Pomeni electorale care ne amintesc de Radu Mazăre“

Gestul primarului Făgădău de a oferi aceste pomeni electorale taman în plină campanie electorală, în care candidatul primarului din Constanța, Viorica Dăncilă, este candidat la Președinție, a fost taxat și de deputatul USR de Constanța Stelian Ion.

„Astăzi este ziua Dobrogei și cu această ocazie le spun La Mulți Ani tuturor dobrogenilor, dar din păcate primarul Decebal Făgădău profită de o asemenea zi de sărbătoare pentru a oferi pomeni electorale. Este grav și ne aduce aminte de fostul primar Radu Mazăre. Acesta proceda de aceeași manieră, în sensul că de 1 Decembrie și de alte zile festive oferea fasole cu ciolan afumat și făcea astfel de gesturi, în loc să aducă în discuție și să creeze evenimente. Asta în condițiile în care primarul ar trebui să facă altceva, să atragă investiții foarte multe. În Constanța să fie foarte multe job-uri bine plătite și oamenii să nu fie încântați la o tochitură dată chipurile de Primărie, de Făgădău, Mazăre sau nu mai știu eu cine“, a spus Stelian Ion.

El spune că, în același timp, a observat altceva. Stelian Ion spune că Făgădău s-a trezit din somn și pare că vrea să îngrașe porcul în ajun, cu câteva luni înainte de alegerile locale, să răscolească toată Constanța și să facă un șantier.

„E bine că se fac lucrări, nimic de spus, doar că lucrurile astea trebuie să se facă pe toată durata mandatului nu în ultimele luni când crede Decebal Făgădău că va obține în felul ăsta voturi. Nu, asta e o strategie greșită. Asta înseamnă că timp de trei ani și jumătate a stat degeaba, a stat în pasivitate și nu a făcut lucrările care ar fi trebuit fi făcute. Asta înseamnă că i-a ținut pe oameni cu străzile neasfaltate, că și-au distrus mașinile prin tot felul de gropi, că au înghițit praf în cartiere precum cel al Compozitorilor. Lucrurile astea o să înceteze începând cu 2020 când Decebal Făgădău nu va mai fi primarul Constanței. Eu cred că lumea s-a săturat de maniera asta batjocoritoare în care PSD-iștii îi tratează pe constănțeni și pe cei ai altor localități din România. Cred că se va vedea pe viitor că românii nu mai pot fi păcăliți cu genul ăsta de pachețele, pui, ulei și străzi făcute înainte cu o lună de alegeri“, a punctat Stelian Ion.

Sursa foto: facebook.com/PrimariaConstanta

Comments

comments

Administratie

Constanța înverzește…iarna!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța ne anunță că, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, plantează în aceasta perioadă aproximativ 400 de arbori în mai multe zone din oraș. Vorbim despre castani, arțari, mesteceni, vișini, corcoduși, meri ornamentali sau arbori lalea care vor înfrumuseța și vor îmbogăți spațiul verde, notează sursa citată.

„Echipele au acționat astăzi pe străzile Primăverii, Baba Novac, I.L.Caragiale, București și Oborului. Plantările vor continua în mai multe zone din oraș atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Sunt și acțiuni care vizează înlocuirea arborilor recent plantați și care au fost vandalizați sau plantări efectuate în urma cererilor venite de la asociațiile de proprietari. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol“, spune Primăria într-un comunicat.

Sursa citată mai arată că până în luna aprilie a anului viitor vor fi plantați toți cei 400 de arbori prin grija serviciului de specialitate Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

„Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren.“, se mai arată în comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie aproape 10 milioane de lei pentru realizarea Planului Urbanistic General

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța a lansat licitația publică deschisă prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SICAP) pentru serviciul de proiectare privind elaborarea, avizarea și aprobarea noului Plan Urbanistic General. Documentația de atribuire a fost verificată de Agenția Națională a Achizițiilor Publice și a fost publicată în SICAP sub numărul: CN 1017514 din data de 11.12.2019, se arată într-un comunicat al Primăriei. Valoarea contractului este: 7.840.336,13 lei, fără TVA, adică 9.329.999,99, cu TVA. Ofertele se pot depune până pe 28 februarie 2020, ora 15:00. Amintim că actualul Plan Urbanistic General datează încă din 1999. De atunci, PUG-ul se prelungește prin votul consilierilor locali.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Cireașa de pe tortul sfârșitului de an: Făgădău cumpără telefoane mobile și tablete pentru angajații Primăriei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru că tot suntem în perioada Sărbătorilor, când Moșu’ vine încărcat cu sacul, Primăria Constanța iese la cumpărat de telefoane, tablete și baterii externe. Conform unui anunț postat pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, administrația a pregătit un buget de 35.659,95 de lei, fără TVA, peste 42.000 de lei cu TVA, pentru achiziționarea a 13 telefoane mobile, 12 tablete și 12 baterii externe

„Condiții participare Cu respectarea prezentului anunț, a detaliilor tehnice și a caracteristicilor produselor:

13 bucăți telefoane mobile:

– android 9;

– 4 GB RAM;

– 128 GB memorie internă

– cameră foto rezoluție minim 18 Mp;

– interfață Bluethooth;

– conexiune date mobile;

– GPS;

– dual sim;

– frecvență rețea 4G;

– procesor octa-core;

– culoare negru;

– capacitate baterie minim 4000 mAh.

12 bucăți tablete:

– diagonală ecran de minim 10″;

– procesor octa-core;

– recptor de poziționare integrat, minim GPS;

– minim 4 GB RAM;

– memorie internă minim 32 GB;

– conectivitate Wi-Fi și 4 G (posibilitate de a folosi cartele pentru a avea internet pe teren);

– baterie cu capacitate cât mai mare.

12 bucăți baterii, externe:

– compatibile cu tabletele ofertate (din punct de vedere al utilizării în teren pt. folosirea suplimentară în caz de necesitate);

– minim 20.000 mAh;

– să se poată încărca la o intesitate de minim 2A (doi amperi).

– perioada de valabilitate a ofertei 60 zile.

Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termen limită primire oferte 16-12-2019 ora 23:59“, se arată în anunțul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: