Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Firma de avocatură a fostei PNL-iste Sorina Tușa, selectată de Primăria lui Chițac să primească un contract de 900.000 de lei

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, propune consilierilor locali în ședința de luni, 28 februarie, proiectul de hotărâre privind „achiziția serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța – LOT 1, aprobarea încheierii contractului de servicii de asistență și reprezentare juridică, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractului având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică.“

Până să ajungă la votul final, proiectul a fost supus dezbaterii în ședința Comisiei juridice a Consiliului Local, unde reprezentantul Biroului Juridic din Primăriei a spus că Primăria are un număr foarte mic de consilieri juridici, patru la număr, plus un șef de birou.

„Raportat la numărul foarte mare de litigii juridice care sunt pe rolul instanțelor, precum și la complexitatea cazurilor, se dorește încheierea de contracte noi de reprezentanță juridică.“, a spus reprezentantul Primăriei.

Acesta a afirmat că pentru proiectul a fost împărțit pe două loturi. Pentru primul lot au fost estimate un număr de 200 de acțiuni noi în instanța și care vor intra pe rol în decursul acestui an. Valoarea estimată pentru lotul al contractului de asistență juridică este de 520.000 de lei. Al doilea lot are 250 de dosare și o valoare de 385.000 de lei. Una dintre oferte pentru aceste contracte a venit de la societatea civilă de avocați „Tușa și Dumitrescu“ și de la asociere avocatul Dragoș Dascălu și avocat Amel Mocanu-Tarabih. Reprezentantul Primăriei a spus că cei doi avocați nu au depus oferta conformă invitației de participare. Astfel că, a rămas oferta de la societatea civilă de avocați „Tușa și Dumitrescu“ pentru ambele loturi.

Advertisement

Unul dintre asociații acestei societăți care va primi un asemenea contract de la Primărie este Sorina Tușa, cea care a candidat în 2016 pe locul doi la Senat din partea PNL. Pe lista de candidați a fost în fața ei fiind nimeni altul decât actualul primar Vergil Chițac. Ea a părăsit PNL Constanța în 2017 odată cu Vergil Chițac, când amiralul și-a dat demisia din partid după un scandal monstru cu fost conducere. Acum, liberala Sorina Tușa urmează să primească un contract de 900.000 de lei de la fostul său coleg de partid – Vergil Chițac. Sorina Tușa a fost consilier local din partea PNL și a fost membru al vechiului PDL.

Revenind la ședința de azi, întrebați în ședința Comisiei Juridice de către reprezentantul USR Mihai Ochiuleț referitor la cum au fost selectate celor două societăți, reprezentanții Primăriei au început să se bâlbâie și să ofere răspunsuri evazive. Ei au spus că au fost lansate invitații de participare la cinci cabinete de avocatură. Dacă în primă fază au spus că dosarele au fost selectate aleatoriu, apoi au afirmat că s-a luat în funcție de dosarele avute pe rolul instanțelor. Însă, reprezentantul Biroului Juridic, Paula Novac, a evitat să răspundă clar cine a selectat casele de avocatură.

Într-un final, proiectul a primit aviz nefavorabil, consilierii locali ai USR și PSD s-au „abținut“.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions