Connect with us

Politica

(VIDEO) Gabriel Ciobanu (USR-PLUS): „Promisiunile electorale ale lui Maricel, un șir nesfârșit de minciuni“

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, a declarat, într-un clip pe Facebook, că actualul primar Maricel nu știe decât să arunce cu mizerii, semn că este speriat de faptul că îi fuge de sub picioare. În replică la acuzele lui Maricel, candidatul USR-PLUS îl întreabă pe actualul edil al comunei Agigea dacă este adevărat ceea ce spun cetățenii că el ar deține mai multe societăți din localitate.

„Vin cu un răspuns la adresa primarului ca urmare a ultimului clip pe care l-a pus pe profilul lui de politician în care prezenta un contract că eu am avut un spațiu închiriat, două trei luni, și prin asta toată lumea a înțeles că mizeria pe care a prezentat-o zilele trecute e și adevărată. Asta e limita și capacitatea actualului primar. Îl așteptăm și cu celelalte probe și vreau să îi transmit că avocații mei îi pregătesc dosarul și o să fie depus în instanță și o să ocazia să demonstreze acolo toate aceste lucruri. Numai că acolo nu merge doar cu un contract de închiriere și vrăjeala asta cu care vine primarul. Am ales să transmit acest mesaj pentru a sublinia faptul că toate aceste mizerii care îmi sunt adresate din partea primarului reprezintă un semn puternic că îi este frică că noi vom câștiga alegerile, așa că le transmit un mesaj locuitorilor care mă susțin că în data de 27 septembrie vom câștiga alegerile și am rugămintea să iasă la vot. Toată această nebunie a început cu rezultatul sondajului pe care l-a primit actualul primar. A văzut că l-am depășit cu foarte mult și încearcă să ne tragă înapoi și probabil că o să apară și alte acuzații din partea lui. Am înțeles din stradă și oamenii mi-au spus că actualul primar mă mai acuză că am furat inclusiv de pe cardurile oamenilor, că m-am ocupat cu proxenetism. Vă dați seama câte lucruri am făcut eu? Toate astea le-am făcut până la vârsta asta și acum vreau să fiu primar. Ideea este în felul următor. Toată mizeria asta este o diversiune din partea primarului. Încearcă să ne distragă atenția de la lucrurile importante, cum ar fi promisiunile lui din 2012 și din 2016. Pe de altă parte, eu întreb public: cui îi aparține moara? Golful Pescarilor? Terenul pe care s-a construit PENI? Stația de asfalt? Stația de betoane? Firma de vidanjare? Oare știu cetățenii câți bani câștigă firma de vidanjare? Dacă vreți să aflați a cui este firma de vidanjare, trebuie să știți că dacă o să încercați să chemați o firmă de vidanjă la același număr puteți să faceți rezervare și la Golful Pescarilor. Poate să fie doar o coincidență. Dar spălătoria auto, oare a cui este? Să ne mai spună actualul primar cui aparține „căsuța“ în care locuiește? Și să ne mai spună și despre mașinile pe care le conduce? Dacă toate aceste lucruri ar fi ale primarului, înseamnă că le-a realizat din salariul lui modest de 5.000 de lei. Dacă cineva îi urmărește declarația de avere, se poate vedea că el nu are nici casă, nici mașină, e sărac lipit. Aproape că îmi este milă de el.“, a spus Ciobanu.

Gogoșile electoralele ale lui Maricel, repetate la fiecare scrutin

În clipul postat pe Facebook, candidatul USR-PLUS a trecut în revistă și promisiunile făcute de Maricel atât în 2012, cât și în 2016. Gabriel Ciobanu spune că, spre surprinderea sa, s-au promis multe și s-au realizat mult prea puține. Și mai interesant este că promisiunile lui Maricel din 2012 sunt aproape aceleași cu cele din 2016, dar și din 2020, pe alocuri schimbând doar denumirea proiectului.

 

„Vreau să vorbesc despre promisiunile primarului din 2012 și din 2016. Prima promisiune în 2012 a fost construirea unui centru de permanență – dispensar – demisol – parter – plus două etaje – cu program permanent în Agigea, care să fie dotat cu ambulanță proprie. În 2016, promisiunea numărul doi a actualului primar a fost, ce să vezi, construirea unui centru de permanență – dispensar – demisol – parter – plus două etaje – cu program permanent în Agigea, în curs de execuție. Legat de acest dispensar, care s-a realizat, nu prea are program permanent și am observat că îi lipsește ambulanța. În 2012, primarul promitea proiecte care erau în curs de execuție. A doua promisiune din 2012 a fost construirea unei clădiri noi pentru școala din Agigea. În 2016, una din promisiunile primarului a fost construirea unei clădiri noi pentru școala din Agigea și a unei săli de sport. Suntem în 2020 și vorbim de mincinoși. O altă promisiune din 2012 a fost construirea și reabilitarea întregului de canalizare și distribuție a apei. Eu cred că nu vorbea de Agigea. De Lazu nici nu are rost să discutăm. În 2016, actualul promitea accesarea de fonduri europene, de data aceasta, pentru reabilitarea integrală a rețelei de apă potabilă și canalizare în localitatea Lazu, în valoare de 1,5 milioane de euro. Ce mi se pare ciudat este că Maricel le promite din nou. Până când o să ni se promită canalizarea din Lazu și Agigea. Un alt proiect promis în 2012 a fost introducerea sistemului de alimentare cu gaze naturale. Aici trebuie să fim corecți și să spunem că rețeaua există, nu în proporție de 100% așa cum ar fi trebuit. În 2016 a venit cu proiectul privind introducerea sistemului de alimentare cu gaze până în data de 30 august 2016.

Un alt proiect promis în 2012 a fost asfaltarea tuturor străzilor din Lazu și Agigea, iar în 2016 a schimbat denumirea și i-a spus modernizarea și reasfaltarea tuturor străzilor din Lazu și Agigea.

În 2012, actualul primar ne promitea reabilitarea și extinderea clădirii școlii din Lazu, iar acum vine și construiește una nouă. Tot în 206, a promis construirea construirea unei creșe cu program prelungit în Lazu, iar în 2016 a promis fix același lucru și nu aș fi surprins acum în 2020 să ne promită fix același lucru. Problema e că avem nevoie de o astfel de creșă. Întorcându-ne în 2012, primarul a promis construirea a două grădinițe în Agigea, una în cartierul Eroilor, iar alta în cartierul Vest. Slavă Domnului că o avem pe cea din cartierul Eroilor, dar pe cea cartierul de Vest o regăsim ca promisiune în 2016, dar cu fonduri europene. În 2012, a promis construirea unei săli de sport la școala din Agigea, iar 2016 o regăsim tot la capitolul promisiune. De asemenea, ne-a promis în 2012 construirea unui dispensar medical în Lazu, iar în 2016 a îmbunătățit promisiunea adăugând o farmacie și un cabinet stomatologic. Probabil că acum promite în Lazu un spital. În 2012, actualul primar a promis construirea unui centru local pentru informare turistică cu fonduri europene. S-a realizat, dar nu îl folosește nimeni. În 2012 ne promitea construirea de piste pentru bicicliști în Lazu și Agigea, da și înființarea amenajarea și dotarea cu echipamente de joacă a unui parc în localitatea Lazu.

În 2016, actualul primar a fost ceva mai inventiv și a promis câteva lucruri în plus. A promis atunci construirea și modernizarea parcului Mihai Eminescu din Agigea, în curs de execuție. Acela nu e parc? Nu îndeplinește nicio condiție. Ca să fie parc avem nevoie de alei, de băncuțe, de iluminat public, de gazon. În 2016 a promis construirea de locuințe sociale pentru persoanele defavorizare din Agigea. Oare unde l-a construit? Am adus în discuție promisiunile din 2012 și 2016 ale actualului primar pentru că sunt opt ani în care și-a bătut joc de noi și are tupeul să iasă public să-și atace contracandidații cu mizerii și vine cu dovezi de clasa I, că am avut eu închiriat un spațiu. În toți acești ani, 2012 – 2020, trei dintre candidații la Primărie au fost acolo, au fost consilieri locali, au fost viceprimari și în toată această perioadă au făcut…NIMIC. S-au așezat pe un scaun, au ridicat mâna fără să citească măcar proiectul pe care îl aprobă și acum au curajul să vină în fața locuitorilor cu promisiuni la „fel de bune“ ca ale actualului primar și spun că de data asta va fi altfel, că ei vor realiza lucruri pentru noi. Ce ați păzit oameni buni până acum? Știu locuitorii că în 2012, după ce a câștigat al doilea mandat, actualul primar a fost propus și votat să devină cetățean de onoare de către doi dintre contracandidații mei? Unul dintre ei este Mihai Oancea și Daniel Niță l-au votat și l-au propus pe acest mincinos de primar să devină cetățean de onoare, care nu plătește taxe și impozite și are și alte beneficii. Oamenii ăștia nu au făcut nimic pentru noi, toți trei (inclusiv Maricel), doar minciuni, și acum vor să își continue programul lor. Asta înseamnă vechea clasă politică. Ăsta este motivul pentru care noi candidăm. Încercăm să scăpăm de acești oameni care ne conduc în interes personal de atâția ani. Îl invit pe primar să stea față în față cu mine și să discutăm toate promisiunile asumate și mizeriile pe care le-a făcut. Invitația este valabilă pentru toți ceilalți contracandidați.“, a afirmat Ciobanu.

Candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean Constanța, Remus Negoi, a declarat, la rândul său, pentru Ordinea.ro că este timpul pentru o schimbare radicală a administrației de la Agigea, iar practicile actualei conduceri a Primăriei trebuie să fie de domeniul istoriei din 27 septembrie.

Minciunile lui Maricel Cirjaliu, dezmembrează și cucerește Agigea-Lazu.

Publicată de USR Agigea pe Luni, 14 septembrie 2020

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

PMP Constanța cere renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat alegerile locale organizate ieri, 27.09.2020, precum si rezultatele partiale, Partidul Mișcarea Populară a formulat mai multe contestații în județul Constanța, considerând că nu trebuie permis să planeze suspiciuni asupra niciunui vot exercitat de vreun cetățean, acest drept fundamental fiind necesar a fi apărat de fiecare actor de pe scena politică, de fiecare dată când se consideră că este posibilă modificarea nedorită a opțiunii alegătorilor.

În acest sens, PMP Constanța a solicitat renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanța, precum și a buletinelor de vot pentru Consiliul Local neutilizate in sectiile de votare de pe raza Municipiului Constanta, pentru a se constata corectitudinea sau incorectitudinea „cheii” si renumararea si verificarea buletinelor de vot pentru Consiliul Local Cumpana, avand in vedere ca 195 de buletine au fost declarate nule.

Principalele motive invocate de PMP Constanta au avut in vedere, pe de o parte faptul ca mai multi alegatori ne-au atras atentia ca fiind patru buletine de vot, tusul de pe stampila „VOTAT” nu a fost suficient pentru imprimarea exacta a formei stampilei pe toate buletinele de vot, aspect care ar conduce la riscul anularii voturilor, cu toate ca intentia de vot este vizibila si incontestabila. Pe de alta parte, ni s-a semnalat faptul ca in unele sectii de votare alegatorii au primit cate doua buletine de vot pentru Consiliul Judetean si nu au primit buletine de vot pentru Consiliul Local.

Totodata, in ceea ce priveste rezultatele de la Mangalia, PMP considera ca procesul electoral a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestatie, pornind de la numeroasele presiuni exercitate de diversi competitori asupra candidatilor PMP, precum blocarea de catre primarul in functie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, ingradind dreptul de a vota, punerea in aplicare a metodei de fraudare „suveica”, identificarea intr-o sectie de vot a mai multor buletine de vot pentru Primar decat numarul persoanelor care si-au exprimat votul, iar in alta sectie de vot disparitia unor buletine de vot, precum si binecunoscutul eveniment in care a fost implicat un autoturism apartinand gupului de firme detinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea aparitiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea ca Murad, candidat sustinut de PMP, ar mai putea fi votat.

PMP Constanta nu va accepta niciodata ca asupra unui rezultat obtinut in urma exercitarii de catre cetateni a unui drept fundamental sa existe suspiciuni, considerand ca astfel de incidente nu fac altceva decat sa stirbeasca increderea romanilor in autoritati, ceea ce nu ar fi deloc benefic pentru intreaga societate. Din aceste considerente, PMP asteapta cu interes solutionarea contestatilor depuse si are incredere in profesionalismul reprezentantilor in BEC si BEJ. (comunicat de presă PMP Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: