Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) La inițiativa USR, Consiliul Județean Constanța a aprobat un regulament care permite asocierea cu primării pentru dezvoltarea unor proiecte

Published

on

sedinta cjc

Consilierii județeni constănțeni au aprobat, astăzi, un regulament ce va permite autorității județene să se asocieze cu primării în vederea realizării în comun a unor obiective de interes public. Proiectul a fost inițiat de consilierii USR și s-a dovedit a fi unul controversat, în condițiile în care secretarul general al județului, Nesrin Geafar, a spus că nu își pune semnătura pe acest document pentru că ar încălca proaspăta ordonanță a Guvernului, care împiedică asocieri publice ce duc la cheltuieli.

Cu toate acestea, după minute bune de discuții în contradictoriu, proiectul a fost aprobat cu 24 de voturi „pentru“, 7 voturi „împotrivă“ și 6 „abțineri“.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea USR, Petre Enciu, a acordat o declarație pentru Ordinea.ro în care a explicat motivele pentru care acest proiect este legal și ce prevede el. Enciu a afirmat că ordonanța Guvernului care blochează cheltuielile este temporară, iar regulamentul este pentru perspectiva anului 2024.

„Proiectul este perfect legal și nu face altceva decât să adopte un regulament…Ne permite să identificăm în județ anumite obiective de investiții pe care primăriile le au în derulare și pe care nu le mai pot suporta din bugetele locale. Ne adresăm în special comunelor pentru bugetele lor sunt mult mai mici și, conform acestui proiect de hotărâre CJC poate deveni finanțator în proporție de 80%“, a spus Enciu.

Advertisement

Iată declarația completă:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions