Conecteaza-te cu noi

Actual

(VIDEO) Legătura dintre astronomie și astrologie. Directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, explică ce sunt constelațiile

Published

on

Scăderea temperaturilor înseamnă un bun prilej pentru pasionații de astronomie și astrologie să observe cerul în timpul nopții. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă, a explicat pentru Ordinea.ro că la Planetariu se pot face observații în această perioadă de vreme rece. Singura condiție este ca cerul să fie senin.

„În această perioadă, avem câteva zile însorite și sperăm că și nopți clare, care înseamnă, mai ales dacă îngheață tot ce înseamnă vapori de apă din atmosferă și se depun sub formă de chiciură sau zăpadă, că aerul clar ne va putea permite să vedem aștrii. Și avem o conjuncție interesantă, în constelația capricorn, între apropiatele și cunoscutele Jupiter și Saturn cu Mercur. E interesant de văzut această conjuncție în condițiile în care vom avea cer clar. La Planetariul din Constanța vom anunța pe rețelele noastre de socializare dacă veți putea veni. Este o bucurie a noastră, pentru că așteptăm de multă vreme acest soare. Toți care vor să facă observații cerești pe timpul nopții așteaptă acest clar.“, a punctat Bîlbă.

Șeful CMSN a explicat pentru Ordinea.ro care este legătura dintre astronomie și astrologie și cum ne poate afecta viața.

„Pe văile marilor fluvii, din Egipt, de pe Nil, și până în China, pe Yangtze, pe văi largi, fără elemente de relief definitorii, cu cer înstelat, cu puțini nori și puține ploi, pe văile acestor mari fluvii, populațiile mari care circulau au folosit cerul ca reper, ca hartă. Pentru că se păstrează un pater, excluzând cei șapte rătăcitorii vizibili, cinci plante Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Soarele și Luna, vedem stele care sunt destul de constante și ne asigurau un reper în călătoriile noastre. Un reper care, văzând că se mișcă, face un 360 de grade într-un an, a devenit și un reper temporal, de am ajuns să știm cum să punem semințele înainte de marile inundații de revărsările naturale.

Advertisement

De la această hartă și acest calendar, personificarea s-a produs după ce reperele stelare, care sunt unite prin linii imaginare, imaginația înaintașilor noștri care au făcut zodiile. Toate astea au constituit un reper important, personificat apoi, și au devenit zodii. Acestea au devenit repere de personalitate ale celor care se nasc. Dacă soarele are o poveste cu capricornul, oamenii născuți în momentul acesteia au anumite caracteristici și în funcție de ce se întâmplă în perioada respectivă a anului s-a dat și personalitatea omului. Firește, treaba asta a funcționat datorită faptului că noi avem o tendință naturală pentru da explicații ceea ce nu înțelegem. Această explicație, mai multe sau mai puțin științifică, a generat poveștile zodiacale a unor aștrii care influențează personalitatea a noastră. Trebuie să înțelegem că de la Newton venire influența gravitațională depinde direct proporțional cu masa, dar invers proporțional cu pătratul distanței. Și în consecință, luna care este cel mai aproape obiect ceresc de noi influențează oceanul planetar pentru că e mare, dar nu reușește să influențeze Marea Neagră pentru că e mică. Sunt frumoase zodiile, e interesant să vorbim de ele, dar în același timp e un pic nefiresc ca numele de logos (astrologie) să fie furat de către aceștia“, a declarat Bîlbă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions