Connect with us

Politica

(VIDEO) Mangalia – campioană la atragerea de fonduri europene: 50 de milioane de euro în 4 ani

Tatian Iorga

Publicat

la

Partidul Național Liberal Constanța a organizat, astăzi, la Neptun, o conferința de presă, după ce au fost semnate trei contracte de finanțare pentru trei proiecte cu fonduri europene pentru Mangalia, în valoare de nouă milioane de euro. În principal este vorba de amenajarea unei baze sportive, în interiorul căreia vor funcționa trei bazine de înot, un alt proiect care vizează amenajarea unei grădini de vară, care include și asfaltarea a trei străzi principale, iar al treilea vizează construcția de locuințe sociale. La semnarea celor trei contracte au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministerul Fondurilor Europene, Marcel Botoș, deputatul Bogdan Huțucă, președintele filialei PNL Constanța, primarul Mangaliei, liberalul Cristian Radu, și Mihai Lupu – candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Totodată, în sală au mai fost prezenți și alți primari liberali din județ.

Liderul liberalilor din județul Constanța, Bogdan Huțucă, spune că municipiul Mangalia este campion la accesarea de fonduri europene.

„Astăzi e o zi importantă pentru Mangalia, pentru că s-au semnat trei contrate cu fonduri europene, investiții care vor crește nivelul de trai al locuitorilor. Municipiul Mangalia este campion la atragerea de fonduri europene, deoarece a reușit să acceseze peste 50 de milioane de euro, ceea ce înseamnă peste 1.500 de euro pe cap de locuitor. Aceste investiții se regăsesc în reabilitarea stațiunilor turistice, în infrastructură, în educație și în sănătate. Nu am cum să nu menționez că în județul Constanța primarii liberali pot face investiții fără să fie dependenți de fonduri guvernamentale și că pot coordona echipe capabile să acceseze fonduri europene. Într-un județ în care Consiliul Județean Constanța a ratat cursa fondurilor europene, iar municipiul reședință de județ se inițiază în acest domeniu, localități precum Mangalia, Negru Vodă, Albești, 23 August, Eforie, Costinești, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cernavodă, au arătat că le pasă de comunitatea în care trăiesc. Pe 27 septembrie vom avea conducerea Consiliului Județean, iar Mihai Lupu va fi viitorul președinte al acestui for. Am curajul să afirm că municipiul Mangalia, care va fi condus de Cristian Radu va fi una dintre localitățile care vor fi exemple de bună practică în România. Felicit echipa PNL și echipa de la Primăria Mangalia pentru că au demonstrat că se poate și că au arătat că se poate.“, a spus Huțucă.

11 proiecte cu fonduri UE în ultimii patru ani

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că Primăria pe care o conduce implementează proiecte cu fonduri europene în șase stațiuni pe care le administrează.

„Astă în Neptun se derulează un proiect cu fonduri europene. De asemenea, în stațiunea Saturn se derulează un proiect cu finanțare europeană, faleza din Saturn se reabilitează cu bani europeni. În prezent avem 11 proiecte cu fonduri europene, din care șase sunt în execuție, două sunt în implementare, iar alte trei au fost semnate astăzi. Vorbim de o bază sportivă, de reabilitarea grădinii de vară „Farul“ din Mangalia, incluzând și asfaltarea a trei străzi principale: bulevardul 1 Decembrie, strada Rozelor și strada Ștefan cel Mare. Pe de altă parte, astăzi modernizăm, tot pe bani europeni, 17 străzi. Al treilea proiect semnat astăzi cuprinde construcția de locuințe sociale. În total, vorbim de 50 de milioane de euro, bani accesați în ultimii patru ani și peste 60 de milioane de euro în ultimii opt ani de mandat.“, a afirmat Cristian Radu.

Edilul Mangaliei a punctat că Primăria pe care o conduce dă mare atenție fondurilor europene, mai ales că municipiul se numără printre puținele localități din România, cinci la număr, care și-au actualizat Planul Urbanistic General. El a spus că Primăria Mangalia nu a pierdut nicio finanțare europeană.

Turcan: „Primarul Mangaliei a reușit să facă mai mult decât au reușit să facă guvernele PSD-iste “

Vicepremierul României Raluca Turcan a punctat în discursul său că pentru ea și colegul ei, Marcel Boloș, este o bucurie să fie alături de echipa PNL din Constanța.

„Spun asta fără niciun echivoc din mai multe motive. În primul rând, îl cunosc pe Bogdan Huțucă, colegul meu parlamentar, un om de excepție, fără de care politicile PNL nu ar fi putut fi implementate atât de temeinic. În al doilea rând, este o bucurie și o oportunitate ca Radu Cristian să își continue mandatul de primar la Mangalia. Spun lucrul acesta pentru că la Mangalia putem vorbi de viitor și despre oportunități valorificate, lucru care nu prea se întâmplă în țara noastră. Asta se face prin folosirea la maxim a fondurilor europene și canalizare proiectelor guvernamentale în unele de interes public. Întregul mandat al Guvernului Orban a fost focalizat pe valorificat pe valorificarea potențialului uriaș pe care România îl are, mai ales prin posibilitatea de a trage fonduri europene. În sensul acesta, întregul Cabinet a reușit să valorifice peste 600 de milioane de euro, pe care i-am salvat de la dezangajare și ar fi urmat să fie risipiți dacă nu înlăturam Guvernul PSD. În aceste nouă luni din acest an am reușit să atragem 2,2 miliarde de euro și avem proiecte semnate pentru încă 3 miliarde de euro. Ca o comparație cu ce a fost, anul trecut în guvernarea PSD am avut un miliard de euro, iar în guvernarea PNL vorbim de peste 5 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată a absorbție a fondurilor europene de la integrarea în UE. Lucrul acesta arată cât de important este ca un Guvern să aibă ca viziune valorificarea potențialului României ca membră a UE.“, a spus Raluca Turcan.

Ea afirmat că primarul Mangaliei a reușit să facă mai mult decât au reușit să facă guvernele PSD-iste. Raluca Turcan a declarat că după ce a citit programul lui Mihai Lupu, este convinsă că acesta va fi din postura de președinte al CJ Constanța va fi un partener de nădejde al Guvernului Orban. Turcan a mai spus că aseară în ședința de Guvern s-a votat un proiect de hotărâre pentru a stimula autoritățile locale să demareze proiecte. A luat cuvântul și Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, care a spus că „Mangalia este pe mâini bune, iar asta o spun cele peste 50 de milioane de euro atrase de la UE. Mangalia a reușit să atragă fonduri mult peste municipiul Constanța“. „Asta înseamnă să fi un bun gospodar“. Boloș a mai spus că s-a propus ca din banii UE 1,8 miliarde de euro să fie destinați exclusiv proiectelor pentru turism.

Mihai Lupu: „Primarii PNL din județul Constanța, un exemplu“

Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a spus că liberalii au o echipa de primari campioni la atragerea fondurilor europene.

„Am venit în această bătălie cu experiența mea, lăsând toate proiectele mele personale. De ce? Pentru că ÎMI PASĂ! Îmi pasă pentru că sărăcia în județul Constanța este ca la ea acasă. 35% din locuitorii județului trăiesc în sărăcie. Mai concret, una din trei persoane trăiește într-o sărăcie lucie. Este un lucru atât de umilitor pentru acest județ bogat, cu atâtea resurse încât își pui întrebarea, văzând aceste fonduri europene, de ce PSD nu a atras fonduri europene pentru acest județ? Cine i-a împiedicat să atragă aceste fonduri? Cumva au avut piedici la guvernările lor? Nu, primarii PSD s-au mulțumit doar banii de la Consiliul Județean. 50 de milioane de euro atrase de o primărie liberală, iar exemplele pot continua la Albești, Negru Vodă, 23 August sau Costinești. Avem multe de făcut. Din 70 de UAT-uri, doar 40 au apă. Voi președintele Consiliului Județean, care va fi alături de toți primarii, indiferent de culoarea politică“, a afirmat Lupu.

Sursa foto: facebook.com/pg/MihaiLupuRO

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța, Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro, CMF: 21200012.

Comments

comments

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: