Connect with us

Politica

(VIDEO) Mangalia – campioană la atragerea de fonduri europene: 50 de milioane de euro în 4 ani

Publicat

la

Partidul Național Liberal Constanța a organizat, astăzi, la Neptun, o conferința de presă, după ce au fost semnate trei contracte de finanțare pentru trei proiecte cu fonduri europene pentru Mangalia, în valoare de nouă milioane de euro. În principal este vorba de amenajarea unei baze sportive, în interiorul căreia vor funcționa trei bazine de înot, un alt proiect care vizează amenajarea unei grădini de vară, care include și asfaltarea a trei străzi principale, iar al treilea vizează construcția de locuințe sociale. La semnarea celor trei contracte au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministerul Fondurilor Europene, Marcel Botoș, deputatul Bogdan Huțucă, președintele filialei PNL Constanța, primarul Mangaliei, liberalul Cristian Radu, și Mihai Lupu – candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Totodată, în sală au mai fost prezenți și alți primari liberali din județ.

Liderul liberalilor din județul Constanța, Bogdan Huțucă, spune că municipiul Mangalia este campion la accesarea de fonduri europene.

„Astăzi e o zi importantă pentru Mangalia, pentru că s-au semnat trei contrate cu fonduri europene, investiții care vor crește nivelul de trai al locuitorilor. Municipiul Mangalia este campion la atragerea de fonduri europene, deoarece a reușit să acceseze peste 50 de milioane de euro, ceea ce înseamnă peste 1.500 de euro pe cap de locuitor. Aceste investiții se regăsesc în reabilitarea stațiunilor turistice, în infrastructură, în educație și în sănătate. Nu am cum să nu menționez că în județul Constanța primarii liberali pot face investiții fără să fie dependenți de fonduri guvernamentale și că pot coordona echipe capabile să acceseze fonduri europene. Într-un județ în care Consiliul Județean Constanța a ratat cursa fondurilor europene, iar municipiul reședință de județ se inițiază în acest domeniu, localități precum Mangalia, Negru Vodă, Albești, 23 August, Eforie, Costinești, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cernavodă, au arătat că le pasă de comunitatea în care trăiesc. Pe 27 septembrie vom avea conducerea Consiliului Județean, iar Mihai Lupu va fi viitorul președinte al acestui for. Am curajul să afirm că municipiul Mangalia, care va fi condus de Cristian Radu va fi una dintre localitățile care vor fi exemple de bună practică în România. Felicit echipa PNL și echipa de la Primăria Mangalia pentru că au demonstrat că se poate și că au arătat că se poate.“, a spus Huțucă.

11 proiecte cu fonduri UE în ultimii patru ani

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că Primăria pe care o conduce implementează proiecte cu fonduri europene în șase stațiuni pe care le administrează.

„Astă în Neptun se derulează un proiect cu fonduri europene. De asemenea, în stațiunea Saturn se derulează un proiect cu finanțare europeană, faleza din Saturn se reabilitează cu bani europeni. În prezent avem 11 proiecte cu fonduri europene, din care șase sunt în execuție, două sunt în implementare, iar alte trei au fost semnate astăzi. Vorbim de o bază sportivă, de reabilitarea grădinii de vară „Farul“ din Mangalia, incluzând și asfaltarea a trei străzi principale: bulevardul 1 Decembrie, strada Rozelor și strada Ștefan cel Mare. Pe de altă parte, astăzi modernizăm, tot pe bani europeni, 17 străzi. Al treilea proiect semnat astăzi cuprinde construcția de locuințe sociale. În total, vorbim de 50 de milioane de euro, bani accesați în ultimii patru ani și peste 60 de milioane de euro în ultimii opt ani de mandat.“, a afirmat Cristian Radu.

Edilul Mangaliei a punctat că Primăria pe care o conduce dă mare atenție fondurilor europene, mai ales că municipiul se numără printre puținele localități din România, cinci la număr, care și-au actualizat Planul Urbanistic General. El a spus că Primăria Mangalia nu a pierdut nicio finanțare europeană.

Turcan: „Primarul Mangaliei a reușit să facă mai mult decât au reușit să facă guvernele PSD-iste “

Vicepremierul României Raluca Turcan a punctat în discursul său că pentru ea și colegul ei, Marcel Boloș, este o bucurie să fie alături de echipa PNL din Constanța.

„Spun asta fără niciun echivoc din mai multe motive. În primul rând, îl cunosc pe Bogdan Huțucă, colegul meu parlamentar, un om de excepție, fără de care politicile PNL nu ar fi putut fi implementate atât de temeinic. În al doilea rând, este o bucurie și o oportunitate ca Radu Cristian să își continue mandatul de primar la Mangalia. Spun lucrul acesta pentru că la Mangalia putem vorbi de viitor și despre oportunități valorificate, lucru care nu prea se întâmplă în țara noastră. Asta se face prin folosirea la maxim a fondurilor europene și canalizare proiectelor guvernamentale în unele de interes public. Întregul mandat al Guvernului Orban a fost focalizat pe valorificat pe valorificarea potențialului uriaș pe care România îl are, mai ales prin posibilitatea de a trage fonduri europene. În sensul acesta, întregul Cabinet a reușit să valorifice peste 600 de milioane de euro, pe care i-am salvat de la dezangajare și ar fi urmat să fie risipiți dacă nu înlăturam Guvernul PSD. În aceste nouă luni din acest an am reușit să atragem 2,2 miliarde de euro și avem proiecte semnate pentru încă 3 miliarde de euro. Ca o comparație cu ce a fost, anul trecut în guvernarea PSD am avut un miliard de euro, iar în guvernarea PNL vorbim de peste 5 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată a absorbție a fondurilor europene de la integrarea în UE. Lucrul acesta arată cât de important este ca un Guvern să aibă ca viziune valorificarea potențialului României ca membră a UE.“, a spus Raluca Turcan.

Ea afirmat că primarul Mangaliei a reușit să facă mai mult decât au reușit să facă guvernele PSD-iste. Raluca Turcan a declarat că după ce a citit programul lui Mihai Lupu, este convinsă că acesta va fi din postura de președinte al CJ Constanța va fi un partener de nădejde al Guvernului Orban. Turcan a mai spus că aseară în ședința de Guvern s-a votat un proiect de hotărâre pentru a stimula autoritățile locale să demareze proiecte. A luat cuvântul și Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, care a spus că „Mangalia este pe mâini bune, iar asta o spun cele peste 50 de milioane de euro atrase de la UE. Mangalia a reușit să atragă fonduri mult peste municipiul Constanța“. „Asta înseamnă să fi un bun gospodar“. Boloș a mai spus că s-a propus ca din banii UE 1,8 miliarde de euro să fie destinați exclusiv proiectelor pentru turism.

Mihai Lupu: „Primarii PNL din județul Constanța, un exemplu“

Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a spus că liberalii au o echipa de primari campioni la atragerea fondurilor europene.

„Am venit în această bătălie cu experiența mea, lăsând toate proiectele mele personale. De ce? Pentru că ÎMI PASĂ! Îmi pasă pentru că sărăcia în județul Constanța este ca la ea acasă. 35% din locuitorii județului trăiesc în sărăcie. Mai concret, una din trei persoane trăiește într-o sărăcie lucie. Este un lucru atât de umilitor pentru acest județ bogat, cu atâtea resurse încât își pui întrebarea, văzând aceste fonduri europene, de ce PSD nu a atras fonduri europene pentru acest județ? Cine i-a împiedicat să atragă aceste fonduri? Cumva au avut piedici la guvernările lor? Nu, primarii PSD s-au mulțumit doar banii de la Consiliul Județean. 50 de milioane de euro atrase de o primărie liberală, iar exemplele pot continua la Albești, Negru Vodă, 23 August sau Costinești. Avem multe de făcut. Din 70 de UAT-uri, doar 40 au apă. Voi președintele Consiliului Județean, care va fi alături de toți primarii, indiferent de culoarea politică“, a afirmat Lupu.

Sursa foto: facebook.com/pg/MihaiLupuRO

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța, Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro, CMF: 21200012.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: