Connect with us

Actual

(VIDEO) Murad a amenințat Guvernul că toarnă 20 de camioane de nisip în Piața Victoriei

Tatian Iorga

Publicat

la

În urmă cu aproximativ o săptămână, Federația Patronatelor din Turismul Românesc i-a dat un ultimatum Guvernului și l-a avertizat că va fi deranj mare dacă nu se iau măsuri urgente pentru repornirea acestui segment din economie. Mai mult decât atât, președintele FPTR, Mohammad Murad, i-a transmis personal premierului Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la începutul acestei săptămâni, că dacă nu aplică urgent câteva măsuri, oamenii din turism vor trece și la alte forme de protest. Spre exemplu, Murad l-a amenințat pe Orban că dacă nu reduce cu cel puțin jumătate chiriile pentru plaje va duce la Bucureşti 20 de camioane pline cu nisip, pe care le va răsturna în fața Guvernului.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Mohammad Murad într-un mesaj video și postat pe Facebook după întâlnirea cu Orban.

„Am avut conferință de presă și am transmis că suntem (investitorii de pe litoral, n.r.) foarte supărați și ceea ce se întâmplă este de neadmis. Am fost contactat (de Guvern, n.r.) pentru a găsi formula cea mai optimă pentru a deschide sezonul turistic de pe litoral, și la nivelul tuturor hotelurilor din România. Am format o comisie împreună cu ANSV și cu Ministerul Sănătății pentru a găsi o formulă în care putem funcționa fără să creăm disconfort turiștilor. 90% din măsuri sunt stabilite și urmează ca acestea să apară în maxim trei zile într-o ordonanță de Guvern, astfel încât să știm încotro și pe ce bază mergem. Cred că măsurile pe care le-am stabilit în special benefice pentru turistul care vine la noi sau pentru consumator indiferent unde se află în România, în hotel sau în restaurant. Nu sunt exagerări, sunt măsuri normale, care cred că ne asigură și nouă continuitate, pentru că eu cred că cel mai important lucru este sănătatea și siguranța turistului. Asta este scopul nostru numărul unu, după care urmează și altele. Două – trei luni de zile am suferit cu toții, foarte mulți au ajuns în șomaj tehnic, cu venituri foarte mici și cred că este momentul să ne asumăm cu toții redeschiderea și un nou start pentru turismul românesc, pentru că este nevoie. Sunt zeci, sute de mii de oameni care așteaptă un semnal.“, a spus Murad.

Președintele FPTR a spus că în întâlnirea cu premierul au fost discutate 15 punte, și au fost stabilite de comun acord o serie de măsuri. Mohammad Murad spune că discuția cu premierul a fost una constructivă, dar a punctat că Guvernul este un pic cam zgârcit pentru turism

„I-am transmis două mesaje importante și o întrebare. Așa a început întâlnirea cu Guvernul. Primul mesaj a fost, și care este foarte important, că: „lucrătorii din turism sunt supărați pe dumneavoastră“. Și al doilea mesaj a fost: „cei din turism nu mai au încredere în Guvernul Orban.“ Dar i-am spus că: „dacă vreți să schimbați opinia, mai aveți timp. Și de asta suntem aici“. Am dat la o parte orgoliul și ne-am dus noi la ei, dacă nu au venit ei la noi. Împreună, cei din turism i-am transmis că vrem un sprijin, așa cum am onorat toate obligațiile ani de zile, este momentul ca să fim și noi de partenerul nostru care se numește statul. Pentru că statul, în orice companie românească sau străină, în special românească este acționar majoritar, pentru că cei mai mulți bani ajung acolo. Și i-am spus (lui Orban, n.r.) că, dacă vrea să fim din nou contribuabili, avem nevoie de un ajutor de la stat. Și am discutat punctual. Pe zona de salarii, ne-a promis că șomajul tehnic o să fie prelungit până la 15 iunie. Doi, impozitul specific va fi redus pentru două trimestre. Trei, impozitul local va fi redus până la 50% și asta rămâne la latitudinea fiecărui primar și aici o să rog să fim uniți să putem scade impozitul local, pentru că și acolo e de luptat. Patru, am stabilit de comun acord, greu, și a trebuit să intervin dur când a fost vorba de plaje cu chiriile mari. I-am spus că este nevoie de reducere la cel puțin jumătate. Și a intervenit Răzvan Pîrjol (secretar de stat în Ministerul Economiei, n.r.) care a anunțat că e complicat, și i-am spus că dacă nu sunteți de acord cu reducerile la jumătate a chiriilor, „promit că mâine dimineață veți avea 20 de camioane de nisip în fața Guvernului, încât să întindem plaja la Guvern.“

 Murad vrea capul „prietenului Pîrjol“

Mohammad Murad a spus că a chiar am fost foarte mirat că Pîrjol (care este responsabil cu turismul, n.r.) deja se crede mul mai mult decât ministru și nu a simțit niciun sprijin din partea lui pentru industrie.

„Cred că este cazul să vorbim între noi și să decidem dacă această persoană este bine să rămână în fruntea turismului românesc sau nu. Lumea mă acuză că sunt în relații bune cu el. Așa este, dar nu este de ajuns. Eu vreau să fie în relații bune cu voi (cei din turism, n.r.). NU doar cu mine. Așa este corect. Avem nevoie ca în fruntea noastră să fie un luptător, un om care să ne apere, unul pe care să-l simțim la greu. Lucru pe care nu l-a făcut Răzvan Pîrjol.“, a spus șeful FPTR.

 Președintele FPTR spune că și alte măsuri au fost discutate, care încă nu sunt luate ca promisiune. Murad a spus că premierul Orban a promis că va analiza măsurile și a punctat că cel mai important lucru este să fie uniți încât așa cum au fost darnici la obligații să fie și la drepturi.

„I-am spus că, așa cum bugetarii rămân pe același consum, așa și privații au nevoie de consum și că se gândească că reprezintă Guvernul tuturor românilor. Noi oamenii de afaceri nu avem culoare politică, culoarea noastră este tricolorul, așa cum știe toată lumea. Sunt convins că mulți o să mă atace, ce caută această persoană din altă țară în România. Cred că sunt mai român decât mulți alții, pentru că jumătate dintre români au vârsta mai mică decât aveam eu când am venit eu în România. Aici sunt de 35 de ani și sunt mai român decât cei de 34 de ani. Am dăruit turismului românesc atenție specială, tot ceea ce a fost mai bun. Patronatele pentru mine sunt un lucru sfânt și niciodată nu voi negocia împotriva intereselor lor. Noi suntem cei care dorim să construim. Noi suntem cei care am asumat și asumăm în continuare tot ceea ce se poate mai rău. Noi am gajat cu casele, cu tot ceea ce am avut mai bun ca să putem să construim. Am fost hoți și suntem în continuare hoți. Hoți de idei ca să facem o țară mai frumoasă pentru că numai așa putem concura cu multinaționalele, de la care am furat idei.“, a conchis Murad.

Publicată de Murad Mohammad pe Joi, 21 mai 2020

Comments

comments

Actual

Constanța. Se reabilitează carosabilul pe străzile Hatman Luca Arbore și Mihai Viteazu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele SC Confort Urban SRL au acționat astăzi cu utilaje pentru frezarea zonei carosabile pe strada Hatman Luca Arbore, între strada Comarnic și strada Meșterul Manole. Carosabilul a fost decopertat pentru a fi recondiționat. Lucrările vor continua joi și vineri, cu restricții de trafic parțiale, în intervalul orar 07:30 – 16:00.

Din această noapte încep lucrările de asfaltare pe tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și bulevardul Ferdinand al străzii Mihai Viteazu, circulația autovehiculelor fiind restricționată total, pe porțiunea pe care se lucrează, de miercuri, 21 octombrie până vineri, 23 octombrie, între orele 19:30 – 05:00.

Reamintim că în perioada 21 – 23 octombrie 2020, autobuzele care deservesc liniile 42, 44, 51, 48 și 101 vor circula pe traseu deviat în intervalul orar 19:30 – 05:00, după cum urmează:

– LINIA 42:

– sens de deplasare spre Poarta 2: bd. Tomis – bd. Mamaia – str. I.G. Duca – bd. Ferdinand – str. Mihai Viteazu – Poarta 2;

– sens deplasare spre Tomis Nord: Poarta 2: str. Mihai Viteazu – bd. Ferdinand- str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia – bd. Tomis;

– LINIILE 44 și 51:

– sens de deplasare spre Poarta 1: str. I.G. Duca – bd. Ferdinand- str. Mihai Viteazu – Poarta 1;

– sens de deplasare spre Casa de Cultură:  Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand – str. I.G.Duca;

– LINIA 48:

– sens deplasare spre Palas: Poarta 2 – str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

– LINIA 101:

– sens deplasare spre Zona Industrială: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă -str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sâmbătă noaptea România trece la ora de iarnă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sâmbătă noaptea, România va trece la ora de iarnă, iar ceasurile vor fi date cu o oră înapoi. Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Anul acesta ar putea fi ultimul în care România mai trece la ora de iarnă. Decizia de renunțare la schimbarea orei depinde de fiecare stat în parte și ar putea intra în vigoare din 2021.

În vara anului 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe această temă și a primit 4,6 milione de răspunsuri, cel mai mare număr de răspunsuri primite vreodată în cadrul oricărei consultări publice organizate de CE. Mai precis, 84% au răspuns în favoarea renunțării la modificarea semestrială a orei iar 16% au răspuns în favoarea păstrării sistemului de schimbare sezonieră a orei.

Țările europene au introdus dispozițiile privind orarul de vară în secolul trecut pentru a economisi energie, în special în vremuri de război și în timpul crizei petroliere din anii 1970. Începând cu 1980, Uniunea Europeană a adoptat treptat acte legislative care să pună capăt schemelor naționale divergente în materie de schimbări ale orei. Cu toate acestea, în 2018, scopul schimbării orei a devenit mult mai puțin relevant, existând studii care sugerează că economiile de energie sunt în prezent minore, iar cetățenii se plâng tot mai mult de efecte negative asupra sănătății.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi militari români au fost răniți în Afganistan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19.30, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Foto: Facebook MApN

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: