Conecteaza-te cu noi

Actual

(VIDEO) Năvodari. Proiectul „Ecovocacy Active Citizen Fund“, la final. Peste 300 de tinerii, informați cu privire la problemele de mediu și eventualele soluții

Published

on

ecovocacy navodari

Proiectul cu fonduri norvegiene Ecovocacy Active Citizen Fund a ajuns la final. Conferința de încheiere a acestui proiect a avut loc la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu “, unde și-au dat întâlnire toți partenerii proiectului, cu excepția celor din Norvegia: Primăria Năvodari, Crucea Roșie, filiala Constanța și Asociația Tineret pentru Dezvoltare Durabilă. Cu această ocazie, au fost rememorate momentele deosebite din cadrul activităților specifice proiectului, care a vizat conștientizarea și informarea temeinică cu privire la problemele de mediu și eventualele soluții. Fiecare partener si-a expus partea de contribuție la proiect, iar elevii Liceului Lazăr Edeleanu, care au participat la schimbul de bune practici în Norvegia, au împărtășit din experiența lor minunată pe parcursul celor cinci zile de mobilitate. Finalul activității a fost marcat de înmânarea certificatelor participanților la proiect și de o sesiune Q&A, într-o atmosferă prietenoasă, plină de voie bună și încântare!

ECOvocacy și-a propus să promoveze mediul înconjurător și să încurajeze tinerii, să inițieze și dezvolte acțiuni în acest sens.

Perioada de implementare ianuarie 2023 – martie 2024, iar grupul țintă au fost tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.

Advertisement

Obiective atinse:

Conștientizarea, de către un număr cât mai mare de tineri, a utilității unui comportament dezirabil în raport cu mediul,

Dobândirea unor informații noi cu privire la modalitățile de a proteja mediul,

Cunoașterea, în amănunt, a principalelor probleme legate de mediu,

Propunerea unor soluții pentru orașul Năvodari, în ceea ce privește ameliorarea impactului negativ al omului asupra mediului.

Advertisement

Au fost organizate 21 de ateliere de formare în domeniul energiei, iar peste 300 de tineri din Năvodari și din județul Constanța au participat la ateliere. De asemenea, 15 profesori și-au îmbunătățit competențe în domeniu.

„ECOvocacy reprezintă un mecanism de implicare dintre societatea civilă – autoritatea locală și tinerii năvodareni în ceea ce privește protejarea mediului. De la debutul proiectului și până în prezent, au avut loc workshop-uri tematice cu liceenii pentru a-și dezvolta competențele privind conduita acestora în relația cu mediul înconjurător. Aceste ateliere de lucru au generat idei de proiect care au fost înaintate partenerului Primaria Orașului Năvodari. Autoritatea locală, prin prezentul proiect, și-a asumat constituirea organismului transectorial CEAS – comunitate-autoritate locală-societate civilă, organism format din 3 reprezentanți ai autorității locale, 50 liceeni năvodăreni și reprezentant ONG. Lunar, au avut loc întâlniri de lucru prin care liceenii au promovat idei de proiect și au analizat propunerile venite din partea celorlați tineri. La final de proiect, din cel puțin 20 de idei prezentate, 4 propuneri vor fi selectate și supuse votului Consiliului Local Năvodari, iar ulterior implementate în funcție de necesitatea acestora.“, informează Primăria Năvodari.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions