Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) Numire controversată la ICR Chișinău. Senatorul Negoi: „O apropiată a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc, susținută de PSD“

Published

on

negoi Monica Babuc

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză actuala coaliție de guvernare a mai făcut o numire cu cântec la Institutul Cultural Român (ICR) în străinătate. Parlamentarul constănțean spune că Monica Babuc, susţinută de PSD, a primit avizul Comisiei reunite de cultură şi politică externă pentru șefia ICR Chișinău. Negoi a declarat, după ședința Comisiei reunite de cultură şi de politică externă din Senat, că numirea acesteia în funcția de directoare a ICR Chișinău este o insultă adusă statului român și un afront la adresa guvernului proeuropean de peste Prut.

„O apropiată a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc a fost numită la conducerea ICR Chișinău. Monica Babuc, politiciană din Republica Moldova, a fost audiată în Comisia reunită de cultură şi de politică externă din Senat pentru funcția de directoare a Institutului Cultural Român din Chișinău. Ea a fost ministrul Culturii în guvernul controlat de Plahotniuc din umbră, iar după fuga acestuia din țară din cauza dosarelor penale a fost președinta interimara a Partidului Democrat, fondat de Plahotniuc.

I-am adresat Monicăi Babuc următoarele întrebări:

  1. Ați preluat șefia Partidului Democrat după fuga oligarhului Plahotniuc în străinătate, vă considerați îndreptățită moral şi profesional să ocupați funcția de directoare a ICR Chișinău, o înaltă demnitate a statului român?

2️. Nu aţi făcut nicio declarație publică prin care să declinați apropierea de Plahotniuc, de ce ar trebui să credem că o să acționați în afara sferei de influență a lui şi ce ar putea spune oamenii de cultură din Moldova, direct afectați de furtul masiv pe care l-a făcut asupra Republicii Moldova, despre acest lucru?“, a declarat Negoi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions