Connect with us

Politica

(Video) Partidul lui Băsescu vrea să branșeze România la gaze: „70% dintre cetățeni se încălzesc cu lemne“

Tatian Iorga

Publicat

la

Au rămas mai puțin de ore din această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, cei mai mulți candidați au abordat subiecte ce țin mai mult de bucătăria internă a României și mai puțin de ceea ce ar trebui să facă aleșii român la Bruxelles. În această idee, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că a fost o campanie electorală complicată, pentru că „aproape toți competitorii electorali au încercat să deturneze sensul acestei bătălii politice“.

„Duminică mergem la vot pentru a alege reprezentanții în Parlamentul European, ori aproape toate partidele de la stânga la dreapta au dus dezbateri ce țin de politica internă și nicidecum de chestiuni ce privesc România în relația cu UE sau chestiuni ce țin de interesul UE. PMP e singurul partid care a venit în această campanie cu un plan de acțiune, pe care îl vor implementa prin europarlamentarii partidului la Bruxelles. Am vrut să vorbim în această campanie doar despre Europa, pentru că ea este cea care ne-a crescut după ce am intrat în UE și datorită căreia am atins un nivel de prosperitate fără precedent. Este de datoria noastră să ne asumăm acest traseu european“, a afirmat Tomac.

Președintele PMP a spus că la toate problemele din societatea românească există un răspuns: „dacă vrem spitale mai bune, e nevoie de mai multă integrare; dacă vrem sistem de învățământ mai bun și școli mai moderne, răspunsul e simplu și același, avem nevoie de mai multă integrare; dacă vrem mai multe autostrăzi, de asemenea, răspunsul e același, avem nevoie de mai multă integrare. Asta pentru că, având resurse de la UE, putem să ne dezvoltăm mult mai bine“. Liderul PMP a punctat și faptul că cea mai mare amenințare la care este supusă Uniunea Europeană la ora actuală nu este nici pericolul chinezesc, nici Federația Rusă și nici Africa. Cea mai mare amenințare pentru UE se află în interiorul ei, spune Tomac. De aceea, continuă PMP-istul, cel mai mare pericol îl constituie politicienii populiști.

„Avem deja acțiuni concrete a unor politicieni populiști din UE, Brexit-ul fiind un efect al acestor aventuri politice. Cred că acest val de isterie anti-Bruxelles trebuie combătut. Tocmai de aceea, eu am ales să candidez la aceste alegeri, pe poziția a doua, iar primul pe listă este Traian Băsescu. Experiența pe care a acumulat-o acesta în cei 10 ani de mandat ca președinte, ca membru în Consiliul European, îi conferă posibilitatea de a cunoaște foarte bine bucătăria internă a Uniunii Europene. Românii trebuie să înțeleagă faptul că la Bruxelles suntem obligați să trimitem politicieni competenți și pregătiți, care să se bată de la egal la egal, cu argumente, pe chestiuni ce țin de interesele României“, a subliniat liderul PMP.

Gazele din Marea Neagră, de pe teritoriul țării noastre, doar pentru români!

Eugen Tomac a afirmat că PMP va milita la Bruxelles pentru ca, de exemplu, subvenția pentru agricultorii români, care acum este de 196 de euro/hectar, să fie mărită aproape de nivelul celor care fac agricultură în Spania, în Italia ori în Germania, unde subvenția la hectar este de 400 de euro. De asemenea, Tomac a spus că europarlamentarii partidului vor milita, atunci când se va elabora bugetul UE, 2021 – 2027, prin amendamente, ca România să poată beneficia de finanțări de la UE pentru un proiect care ţine de necesitatea de a extinde reţeaua de gaze către populaţie. Concret, cei de la PMP vor ca UE să suporte cheltuielile de racordare a tuturor locuinţelor din România la reţeaua de gaze naturale.

„La ora actuală, doar 30% dintre români au acces în locuinţe la reţeua naţională de gaze. 70% dintre români se încălzesc în continuare cu lemne. Asta în condiţiile în care în aproape toate state UE populaţia are acces la reţeaua naţională de gaze, iar asta este parte a confortului de care se bucură europene. Culmea este că noi, aici, avem în Marea Neagră resurse uriaşe de gaze. De ce trebuie să le exportăm, să le vindem Ungariei ori Austriei, şi să nu le utilizăm în ţară. Cred că acest obiectiv al PMP (de a finanța de la UE racordarea locuinţelor la reţeaua de gaze) este unul realist și sunt convins că va fi susținut și de ceilalți europarlamentari români. Ne vom strădui ca acest proiect să se afle pe agenda PPE. Trebuie să fie un proiect multianual. Taxele de racordare la rețeaua de gaze sunt mari, iar cetățenii nu și le permit“, a spus Tomac.

Președintele PMP a afirmat că o altă preocupare a PMP este legată viața românilor plecați la muncă în străinătate și de modul cum sunt ei tratați în țările unde lucrează. Evident, în ecuație figurează și români din Marea Britanie, stat care a decis să părăsească UE. Tomac a spus că, prin proiecte și programe finanțate de UE, o parte dintre români se poate întoarce în țară. Tomac a afirmat că, din păcate, Guvernul României nu a avut vreun proiect în această perioadă cât țara noastră a deținut președinția Uniunii Europene. El a adăugat că PMP a propus ca UE să accelereze procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniune. În plus, Tomac a afirmat că PMP mai propune ca cetățenii din Republica Moldova să poată depune cereri de acordare a cetățeniei române în toate județele și nu doar la cinci centre cum este în prezent. Președintele PMP a spus că, în prezent, sunt peste 250.000 de cereri în așteptare. El a subliniat că dacă acest proces va fi descentralizat, în următorii ani peste 50% din populația Moldovei va putea obține cetățenia Română, ceea ce ar însemna că vor fi cetățeni europeni.

Președintele PMP a abordat în conferința de presă și subiectul referendumului convocat de președintele Klaus Iohannis. Tomac a spus că referendumul a fost organizat foarte prost, iar cetățenii nu au înțeles mai nimic din miza acestuia, mai ales că întrebările sunt complicate.

„Cu toate astea, referendumul are o miză uriașă pentru România, iar în cazul în care va fi invalidat consecințele pot fi catastrofale pentru statul român. De aceea, PMP invită cetățenii să voteze la referendum, pentru că acesta nu este despre Iohannis și Dragnea. Acest referendum este ca un test pentru cetățenii români dacă înțelegem cât de important este independența Justiției. Noi ne ducem la urne pentru a afirma atașamentul pentru o valoare fundamentală a Uniunii Europene – statul de drept“, a spus Tomac.

PMP va trimite duminică 19.000 de observatori în secțiile de votare!

Legat de alegerile europarlamentare de duminică, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că partidul va avea aproximativ 19.000 de oameni care vor supraveghea numărarea buletinelor de vot.

„Pentru că nu avem europarlamentar în funcție, Biroul Electoral a decis ca PMP să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare, ceea ce este de neînțeles. Pe de altă parte, există referendumul. Noi ca partid parlamentar avem dreptul, în baza referendumului convocat, să avem membri în secție, dar Biroul Electoral Central, prin membri de partid desemnați acolo, a decis altfel. Cu toate astea, în premieră anunț că PMP va trimite la duminică 19.000 de observatori. Vom avea membrii în toate secțiile de votare din întreaga țară, delegați din partea PMP pentru a asista la procesul de numărare a voturilor. Avem această capacitate și ne-am organizat deja. Vrem să ne apărăm fiecare vot. Nu punem răul în față, dar trebuie să fim prudenți“, a punctat Eugen Tomac.

Președintele PMP a mai spus că, după votul de duminică, viața politică din România se va reseta.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Realizat de Asociația Puterea Civică

Codul unic de identificare atribuit mandatarului: 41190004

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(foto) Elena Udrea, apariție cu o ținută de… 10.000 de euro

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este cunoscută pentru aparițiile spectaculoase în haine accesorizate cu bijuterii dintre cele mai scumpe, pe care și le-a achiziționat de-a lungul anilor. Perioada grea prin care trece se pare că nu a afectat-o și din punct de vedere financiar. Recent s-a afișat în Capitală cu o ținută care ar costa aproximativ 10.000 de euro, conform calculelor jurnaliștilor de la CanCan.

Elena Udrea a ieșit din casă într-o ținută de aproximativ 10.000 de euro. Mai exact, a optat pentru o rochie neagră Gucci care costă aproximativ 1.000 de euro, o pereche de pantofi roșii din piele de căprioară, de aproximativ 2.000 de euro, o pereche de ochelari de soare de 400 de euro și, așa cum îi stă bine unei doamne de calibru, o geantă Chanel Classic HandBag care are un preț de pornire de 5.000 de euro, informează CanCan.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Miron Mitrea reloaded. Fostul șef de la Transporturi îi va face campanie Vioricăi Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor, revine pe cai mari, implicându-se în campania liderului PSD Viorica Dăncilă pentru prezidențiale. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, Mitrea a acceptat, în urma unei discuții cu liderul PSD, să facă parte din echipa sa de campanie. El lucrează îndeaproape cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, care este și coordonatorul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din acest an, alegeri la care Dăncilă va reprezenta PSD.

Contactat telefonic, fostul ministru PSD a confirmat pentru G4Media.ro că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a dat sfaturi legate de campanie.

„Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el pentru sursa citată.

Amintim că Miron Mitrea a coordonat mai multe campanii electorale ale PSD. El a scris cartea „Campanii electorale 1996-2014“.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„Maneologu“ și „Paleontologu“, vezi reacția candidatului PMP față de caricaturile USR-iste

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Se spune că cei care au un suficient simț al umorului încât să se poată auto-ironiza sunt inteligenți. De dezvoltat simț al umorului are parte și candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu. Trucajele caricaturale cu înfățișarea sa și care au apărut în spațiul public nu îl în furie, ba din contră. Cele mai multe dintre acestea sunt venite din partea celor de la USR și pe care Paleologu le gustă. Într-unul din tucajele foto, Paleologu „își face“ selfie alături de candidatul USR-PLUS, Dan Barna.

„Circulă tot felul de glume cu mine. Cele mai multe sînt reușite și mă amuză foarte mult. Iată una care m-a făcut să rîd. Și m-a făcut să rîd, mai cu seamă pentru că n-am făcut niciodată un selfie: paleotelefonul nu are această opțiune. Dan Barna tot n-a semnat pentru mine: mai are doar trei zile la dispoziție pentru acest gest de fair play, deoarece joi îmi voi depune oficial candidatura“, se arată în comentariul făcut de Theodor Paleologu.

Într-un alt trucaj, postat de USR-istul Andrei Caramitru, figura actorului David Schwimmer apare pe un afiș electoral al lui Teodor Paleologu și pe care scrie: PALEONTOLOGU. Gluma este cât se poate de subtilă în condițiile în care David Schwimmer este actorul care a jucat în serialul „Friends“ și l-a întruchipat pe „Dr. Ross Geller“, un personaj fictiv care este doctor în paleontologie (știința care se ocupă cu studiul dezvoltării vieții pe Pământ, potrivit wikipedia). Referitor la aceast trucaj caricatural, Theodor Paleologu a scris: „preiau de la Andrei Caramitru această glumă inspirată probabil de serialul Ted și Barney“, o combinație de cuvinte între Teo de la Theodor și Barney de la Barna.

Într-un alt montaj foto intitulat „Theodor Maneologu“, care a apărut pe una din paginile celor de la USR, îl înfățișează pe Theodor Paleologu drept un manelist. Postarea este aspru criticată de internauți, care spun că gluma este total neinspirată în condițiile în care Paleologu este unul dintre cei mai mari intelectuali pe care îi are România la ora actuală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: