Connect with us

Actual

(VIDEO) Ploaia a învins un complex hotelier de 4 stele din Costinești. Turiștii reclamă condiții deplorabile!

Tatian Iorga

Publicat

la

UPDATE 2: Complexul hotelier Vox Maris este proprietatea omului de afaceri Nicuşor Năstase.

„Nicuşor Năstase a fost din 1982 şeful discotecii Vox Maris din Costineşti, dar a preferat totuşi să plece în străinătate. După o excursie în Spania, a poposit în Germania. Cu banii strânşi a deschis un mic restaurant, iar în 1990 s-a întors în România şi a devenit proprietar al Vox Maris. În timp, Năstase a deschis şi un restaurant în centrul Bucureştiului. Conduce două maşini de lux, un Mercedes AMG şi un Porsche Cayenne, iar complexul pe care îl administrează se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi dispune de circa 700 de locuri de cazare. Înainte de criză, specialiştii au evaluat Vox Maris la circa 20 de milioane de euro. Nicuşor Năstase îşi petrece cinci luni pe an la Miami, în America, unde deţine o altă proprietate“, scrie forbes.ro.

UPDATE 1 Comisarul-şef CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a ajuns la hotelul Vox Maris. Acesta conduce o echipă de permanenţă, mixtă, formată cu oameni din Constanţa şi din ţară. Ştire în curs de actualizare.

O ploaie puternică a făcut ravagii într-o stațiune de pe litoral. Mai exact, în Costinești. Afectat a fost celebrul complexul hotelier Vox Maris. Unul din turiștii cazați în acest complex hotelier de patru stele a sesizat Protecția Consumatorului, trimițând mai mult filmulețe în care arată dezastrul în care se prezintă complexul hotelier după ploaia torențială. Oamenii se plâng de faptul că apa a inundat camerele în care sunt cazați, asta în condițiile în care au plătit mii de lei pentru a sta un complex hotelier considerat a fi de lux.

„Am venit ieri și m-am cazat. Din prezentare, mă așteptam să găsesc condiții de patru stele. Numai că realitatea a fost alta, și nu una plăcută. Mucegai în camere, broasca de la intrare stricată. În plus, atitudinea angajaților a fost zeflemitoare. La restaurant trebuie să stai la coadă. Asta ca să nu mai spun că nu avem toalete în cameră. Trebuie să ieșim undeva afară. Cireașa de pe tort a fost astăzi, când după o ploaie torențială ne-am trezit că ne intră apa în cameră, pe ușă. Apa atinge cinci centimetri. Nu am avut cui să ne plângem, pentru că au numai copii angajați. Nici măcar nu avem cu cine să ne certăm. Pentru tot „luxul“ ăsta am plătit 3.000 de lei, pentru patru nopți“, a declarat pentru Ordinea Cristiana, din București, unul din turiștii cazați la Vox Maris.

Femeia a mai spus că la etajul superior, apa a pătruns prin acoperiș. Ea a adăugat că nu îşi poate cere banii înapoi, pentru că angajaţii de la Vox Maris o trimis la agenţia de turism la care a contractat pachetul turistic.

În urma sesizărilor făcute de turiștii cazați la Vox Maris, Protecția Consumatorilor a trimis o echipă la fața locului.

Sursa foto: facebook.com/pg/VoxMarisResort

Comments

comments

Actual

Negru Vodă: O mașină a luat foc în mers. Șoferița s-a speriat și a intrat într-un stâlp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 17.00, în localitatea Negru Vodă a avut loc un eveniment rutier mai puțin obișnuit. O femeie care conducea un autoturism și era singură s-a trezit că mașina a luat foc din senin, în mers.

Conducătoarea auto s-a speriat, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp.

La fața locului s-au deplasat de urgență și au intervenit o autospecială de stingere și un echipaj Smurd B din cadrul Gărzii Chirnogeni. A ars compartimentul motor, fără probleme.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: De la începutul sezonului rece, zeci de cazuri de gripă au fost confirmate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, dat fiind faptul că au apărut noi cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Constanţa, prefectul județului, George Niculescu a avut loc o întâlnire de lucru, la care au participat inspectorul șef al ISJ, Mihai Sorin, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică.

În urma discuțiilor, s-au stabilit măsuri necesare pentru evitarea declanşării unei epidemii de gripă.

Încă de la primele raportări din acest an școlar ale unor cazuri de gripă, în unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat cu atenție situația, aflându-se permanent în legătură cu directorii școlilor, dar și cu reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a faptului că până în prezent s-a acționat în conformitate cu normele de igienă specifice și cu parametrii medicali corespunzători acțiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, săptămâna trecută le-au fost solicitate directorilor unităților de învățământ date specifice care, după centralizare, au fost înaintate spre analiză competentă către DSP.

Începând de astăzi și până la terminarea sezonului rece, IȘJ Constanța raportează zilnic către Ministerul Educației și Cercetării situația din județ a cazurilor de gripă confirmate (excluzând suspiciunile de gripă, virozele respiratorii, migrenele, răceala sau absenteismul din alte cauze).

De la începutul sezonului rece și până în prezent, s-au înregistrat 57 de cazuri confirmate de gripă.

”Comunicând eficient cu instituțiile abilitate și monitorizând situațiile apărute la nivelul întregului județ, vom putea să reacționăm eficient și prompt. În această perioadă, este foarte importantă monitorizarea strictă a sănătății elevilor și a cadrelor didactice, precum și luarea măsurilor specifice acolo unde situația o impune.”, a precizat prof. Mihai Sorin, inspector școlar general al ISJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța a fost LIMITAT. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei Constanța” a adus la cunoștința constănțenilor că, începând de azi, 27 ianuarie a fost limitat accesului vizitatorilor în toate secțiile spitalului.

Astfel, în timpul programului de vizită este permis accesul unei singure persoane/pacient. Durata vizitei nu trebuie să depășească 10 minute.
Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU și se regăsește la intrarea în fiecare secție.

Important: persoanele cu viroze/infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților; -accesul copiilor la vizite nu este recomandat; – respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.

”Rugăm pacienții și vizitatorii să înțeleagă situația și să respecte noile reguli. Scopul acestora este de a limita pe cât posibil răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii.”, a precizat Crina Kibedi, reprezentant al Compartimentului Relații Publice.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: