Connect with us

Actual

(VIDEO) Ploaia a învins un complex hotelier de 4 stele din Costinești. Turiștii reclamă condiții deplorabile!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

UPDATE 2: Complexul hotelier Vox Maris este proprietatea omului de afaceri Nicuşor Năstase.

„Nicuşor Năstase a fost din 1982 şeful discotecii Vox Maris din Costineşti, dar a preferat totuşi să plece în străinătate. După o excursie în Spania, a poposit în Germania. Cu banii strânşi a deschis un mic restaurant, iar în 1990 s-a întors în România şi a devenit proprietar al Vox Maris. În timp, Năstase a deschis şi un restaurant în centrul Bucureştiului. Conduce două maşini de lux, un Mercedes AMG şi un Porsche Cayenne, iar complexul pe care îl administrează se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi dispune de circa 700 de locuri de cazare. Înainte de criză, specialiştii au evaluat Vox Maris la circa 20 de milioane de euro. Nicuşor Năstase îşi petrece cinci luni pe an la Miami, în America, unde deţine o altă proprietate“, scrie forbes.ro.

UPDATE 1 Comisarul-şef CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a ajuns la hotelul Vox Maris. Acesta conduce o echipă de permanenţă, mixtă, formată cu oameni din Constanţa şi din ţară. Ştire în curs de actualizare.

O ploaie puternică a făcut ravagii într-o stațiune de pe litoral. Mai exact, în Costinești. Afectat a fost celebrul complexul hotelier Vox Maris. Unul din turiștii cazați în acest complex hotelier de patru stele a sesizat Protecția Consumatorului, trimițând mai mult filmulețe în care arată dezastrul în care se prezintă complexul hotelier după ploaia torențială. Oamenii se plâng de faptul că apa a inundat camerele în care sunt cazați, asta în condițiile în care au plătit mii de lei pentru a sta un complex hotelier considerat a fi de lux.

„Am venit ieri și m-am cazat. Din prezentare, mă așteptam să găsesc condiții de patru stele. Numai că realitatea a fost alta, și nu una plăcută. Mucegai în camere, broasca de la intrare stricată. În plus, atitudinea angajaților a fost zeflemitoare. La restaurant trebuie să stai la coadă. Asta ca să nu mai spun că nu avem toalete în cameră. Trebuie să ieșim undeva afară. Cireașa de pe tort a fost astăzi, când după o ploaie torențială ne-am trezit că ne intră apa în cameră, pe ușă. Apa atinge cinci centimetri. Nu am avut cui să ne plângem, pentru că au numai copii angajați. Nici măcar nu avem cu cine să ne certăm. Pentru tot „luxul“ ăsta am plătit 3.000 de lei, pentru patru nopți“, a declarat pentru Ordinea Cristiana, din București, unul din turiștii cazați la Vox Maris.

Femeia a mai spus că la etajul superior, apa a pătruns prin acoperiș. Ea a adăugat că nu îşi poate cere banii înapoi, pentru că angajaţii de la Vox Maris o trimis la agenţia de turism la care a contractat pachetul turistic.

În urma sesizărilor făcute de turiștii cazați la Vox Maris, Protecția Consumatorilor a trimis o echipă la fața locului.

Sursa foto: facebook.com/pg/VoxMarisResort

Comments

comments

Actual

Licitație anulată la Administrația Porturilor Maritime. Acum se soluționează contestațiile.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Asigurarea intervenției pentru prevenirea și stingerea incendiilor și intervenție în situații de urgență la obiectivele CN APM SA Constanța se face de ISU Constanța, autoritatea statului cu atribuții în acest domeniu, prin Detașamentul Port Constanța, conform Planului de intervenție în caz de incendiu la obiectivele/construcțiile proprii nr.6633/11.02.2019, avizat de ISU Constanța cu nr. 72009/28.02.2019.

În acest sens a fost înființată și o linie telefonică directă între cele două instituții.

În conformitate cu prevederile legale în domeniul situațiilor de urgență, CN APM SA Constanța are aceleași obligații ca orice alt agent economic, de a asigura intervenția în caz de incendiu, situații de urgență numai la obiectivele proprii aflate în administrare (construcții, clădiri sau ansamblu de construcții, clădiri administrative, pentru producție, depozitare împreună cu terenul anexat acestora). La celelalte obiective terestre, fiecare agent economic, operator portuar, are obligația să își asigure intervenția în caz de incendiu, situații de urgență.

În privința stingerii incendiilor la nave, intervenția operativă pentru stingerea incendiilor la navele și instalațiile plutitoare aflate la cheu se asigură de către agentul economic portuar sau instituția care le are în proprietate, administrare, exploatare, reparații sau operare, administrația portuară, navele și echipajele aflate în port sau în apropiere, precum și orice agent economic portuar sau instituție care dispune de forțe și mijloace de intervenție, sub coordonarea căpităniei de port în a cărei zonă de competență s-a produs incidentul, în conformitate cu prevederile legislației naționale și ale acordurilor și convențiilor internaționale.

Intervenţia pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor la navele aflate în porturi şi în apele teritoriale române, în conformitate cu prevederile art.48 din Legea nr.307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, se asigură:

  1. a) imediat, de operatorii economici care administrează sectorul respectiv, pentru punerea în siguranţă provizorie a instalaţiilor speciale, de alimentare a fluxului tehnologic şi, în cazul existenţei serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiei de urgenţă;
  2. b) de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiei de urgenţă, care preiau în coordonare operaţională toate forţele şi mijloacele, la momentul sosirii la locul intervenţiei.”

Licitația privind prestarea serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor și intervenție în situații de urgență la obiectivele CN APM SA Constanța din incinta portului Constanța, la care au participat patru firme, a fost anulată întrucât nu au fost îndeplinite condițiile din caietul de sarcini. Ulterior au fost formulate contestații la CNSC, acum suntem în perioada de soluționare a contestațiilor de către CNSC.

În urma deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CN APM SA Constanța va lua măsurile legale.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de constănțeni, prinși în autobuze fără bilete de călătorie.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 17 iulie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare cu lucrători din cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane.

Astfel, polițiștii locali au aplicat 83 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, din care 9 amenzi au fost constatate într-o sigură oră, în intervalul orar 08.30-9.30, persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liniile autobuzelor RATC 5-40, 48, 2-43 și 100, în următoarele zone din municipiul Constanța Universitatea Ovidius, Brotăcei, Casa de Cultură, Școala nr.8 și KM 5.

”Recomandăm persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să respecte organelor de control, să se legitimeze sau să furnizeze date corecte, care să ducă la identificarea persoanei în cauză pentru a nu se ajunge în situația de a fi conduși la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale, conform competențelor conferite de lege.
Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei municipiului Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot semnala fapte antisociale ce țin de ordine și siguranță publică-0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, sensul către capitală, între kilometrii 13 şi 12, prima bandă este restricționată între orele 10.00 – 16.00,  deoarece se efectuează lucrări de asfaltare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi să conducă cu prudenţă sporită.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: