Conecteaza-te cu noi

Actual

(Video) Portul Midia: Continuă operațiunea de golirea a navei Queen Hind

Published

on

Continuă operațiunile de ranfluare a epavei navei Queen Hind, scufundată parțial în portul Midia.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții companiei GSP, care se ocupă de ranfluare, au constatat că există o gaură în bordul navei, pe unde intră apa, iar operațiunile erau îngreunate foarte tare. Astfel că au apărut noi lucrări de schelărie și sudură, pentru a muta cheile de prindere. În acest fel, angajații GSP au căutat locul pe unde intră apa la bordul navei.

În imaginile de mai jos, veți vedea cum au stat lucrurile:

Advertisement

 

Operațiunea s-a încheiat, după ce angajații GSP au găsit o deschidere mare în bordaj. Ulterior, aceasta a fost obturată și a fost reînceput pompatul.

În cursul zilei de ieri, mai rămăseseră  circa 17 grade de ridicat nava, însă este posibil ca, din cauza mărfii comasate în tribord, să nu fie adusă complet la verticală.

După etanșarea deschiderii în bordaj, ridicarea de ieri și acțiunea pompelor, nivelul apei la interior scade constant.

”În concluzie nu mai există altă deschidere sau, și mai rău, gaură de apă. Pompatul merge greu pentru că periodic se opresc pompele pentru curățare iar traseul furtunelor în interiorul epavei este unul sinuos. La acest moment nivelul apei la interior este la puntea 4 și se estimează că nava va intra în plutire când se ajunge la puntea 2. În plus mai sunt camere tehnice pline cu apă, iar acelea trebuie golite separat, traseul furtunelor fiind diferit. Se acționează greu la interior, pentru că totul este manipulat de scafandri, fără alte utilaje. Se estimează cel puțin 48 de ore până la finalizarea scoaterii apei.”, a precizat Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Companiei GSP.

Advertisement

Update: În cursul zilei de azi, directorul general al Administrației Porturilor Maritime, Costel Stanca, a precizat în fața jurnaliștilor că s-au făcut progrese mari în ceea ce privește operațiunea de ranfluare.

El a spus că urmează să vadă care este numărul de zile în care nu s-a putut lucra. ”Suntem într-un stadiu avansat și credem că, într-un timp foarte scurt, vom vedea nava dusă la dană.”, a spus Costel Stanca.

Precizăm că, în cursul zilei de 14 ianuarie a fost încheiat contractul între CN APM SA Constanța și compania GSP pentru ranfluarea navei. Deși inițial adminsitrația portuară a solicitat un termen de 45 de zile, compania GSP s-a angajat să efectueze  ranfluarea navei, scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul ei în 35 de zile.

Evident, se vor scădea zilele în care a fost cod portocaliu sau galben de furtună, în care nu s-a putut lucra. Și asta deoarece chiar din momentul semnării contractului s-a precizat că durata va putea fi prelungită  dacă operațiunile nu pot fi realizate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau restricțiilor impuse de Căpitănie sau alte autorități relevante.

Reamintim că valoarea contractului este de 19.150.000 lei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions