Connect with us

Administratie

VIDEO. Primarul din Ciobanu și-a măritat fiica în sala de sport a localității

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Nuntă cu mare fast în familia primarului din Ciobanu, Tudorel Gurgu. Fiica cea mare a acestuia, Florina, s-a căsătorit pe 6 octombrie 2018, cu un tânăr din Maramureș. Deși primarul dă asigurări că a fost o nuntă simplă, ca la țară, câteva filmări pe care vi le propunem în montajul ce însoțește acest text atestă că mirii au avut parte de limuzină de lux, dar și de o petrecere pe cinste, cu artiști de top, în sala de sport a localității. Alegerea ”localului” unde s-a consumat petrecerea de nuntă a stârnit deja controverse (vezi AICI). Însă Tudorel Gurgu motivează că nunta trebuia să aibă loc la căminul cultural, însă acest lucru nu a mai fost posibil în contextul organizării, aici, a unor secții de votare în cadrul referendumului pentru familie. Edilul spune că a făcut un proiect de hotărâre în beneficiul mirilor, pe care l-a supus aprobării Consiliului Local, pentru închirierea sălii de sport. De asemenea, precizează că a obținut un aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Facem precizarea că votul din Consiliul Local Ciobanu nu a fost greu de obținut, în condițiile în care majoritatea aleșilor locali sunt membri PSD, la fel ca și primarul Tudorel Gurgu.

“Nunta a fost una de țară. Nașii sunt oameni din sat, nu vorbim de vreo nuntă cu fast, așa cum greșit s-a înțeles. Și nici nu a fost nunta primarului, cum am înțeles că a fost prezentată. Nunta mea a fost în urmă cu 30 de ani, acum aproape două săptămâni mi-am măritat fata. Adevărat, nunta a fost la Sala de sport, dar vă explic și care a fost conjunctura. Nunta fiicei mele trebuia să aibă loc la Căminul Cultural, dar cu referendumul ăsta al travestiților de pe 6-7 octombrie, cu secțiile de votare amenajate chiar acolo, nu s-a mai putut. Așa am luat decizia de a face un proiect de hotărâre pe care l-am supus votului consilierilor locali și am mutat nunta la Sala de sport. Au venit cei de la ISU, au verificat, au decis că totul este în regulă, că respectă normele legale, că nu există vreun pericol. Dincolo de asta, vă spun că totul a fost legal și dintr-un alt punct de vedere; s-a făcut un contract, copiii mei au plătit taxa la casierie, așa cum face orice alt locuitor al comunei Ciobanu, adică la fel cum ar fi plătit și dacă nunta ar fi avut loc la Căminul Cultural. Repet, nu se pune problema de vreo nuntă cu fast, doar s-a măritat fata primarului din comuna Ciobanu, județul Constanța cu un tânăr din Maramureș. Nimic mai mult, nimic senzațional, așa cum au încercat unii să promoveze evenimentul din familia mea”, a declarat primarul Tudorel Gurgu pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că sala de sport din comuna Ciobanu a fost construită cu fonduri guvernamentale, în anul 2004. Din informațiile pe care le deținem, banii au fost alocați în perioada Guvernului Năstase, primarul de atunci al comunei Ciobanu, Ioan Suciu, acceptând inclusiv trecerea de la Partidul Democrat la Partidul Social Democrat pentru ca banii necesari implementării acestui proiect să ajungă în localitate.

Sala de sport din comuna Ciobanu are 700 mp, este dotată cu sală de fitness, are saună și cabinet medical și este catalogată drept una dintre cele mai mari din județul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Finanțare pentru valorificarea potențialului turistic și balnear al lacului Techirghiol. Ce investiții vor fi făcute

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

A semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”. Documentul a fost semnat la Grădina Botanică din Techirghiol în prezenţa vicepremierului, ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu.

„Este cel de-al patrulea proiect, depus de Primăria Techirghiol, care obţine finanţare. Au fost depuse până în prezent 7 proiecte în valoare totală de peste 15 milioane de euro, proiecte care vin să dezvolte staţiunea balenarpă Techirghiol. Iată că avem deja semnate patru dintre aceste proiecte care însumează o valoare de peste 11 milioane de euro, şi care vin să contribuie decisiv la dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte, dar şi celor care ne-au sprijinit pentru a putea fi finanţate”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

La rândul său, vicepremierul şi ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu a afirmat că proiectele de dezvoltare ale localităţilor nu trebuie să aibă culoare politică.

„Mă bucur să fiu astăzi la Techirghiol unde va începe implementarea a doauă proiecte importante pentru acest oraş. Primul dintre ele este cel al Ministerului Sănătăţii prin Sanatoriul Balnear Techirghiol, iar cel de-al doilea, este acesta prin care se dezvoltă partea de infrastructură a unei viitoare zone turistice din oraşul dumneavoastră. Cât voi ocupa funcţia de ministrul al Dezvoltării voi susţine orice proiect care vine să contribuie decisiv la creşetrea calităţii vieţii în România, indiferent de culoarea politică a celor care conduc unităţile administrativ-teritoriale”, a declarat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

Detalii despre proiect:

„Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”

Valoarea totală proiect: 10.728.627,76

Contribuția oraşului Techirghiol în proiect este de 221.800,65 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 210.136,54 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura infrastructura publică necesară dezvoltării turismului balnear în staţiunea Techirghiol şi valorificarea extinsă şi durabilă a Lacului Techirghiol, ca resursă naturală şi culturală pentru întregul litoral românesc.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Asigurarea accesibilităţii şi dotării tehnico-edilitare a zonei sudice de dezvoltare a staţiunii, prin modernizarea Străzii Lacului şi extinderea ei până la o lungime de 1.115 metri liniari, inclusiv integrarea reţelelor de utilităţi primare în corpul străzii şi a sistemului de iluminat public;
  2. Asigurarea dezvoltării turistice, economice şi comunitare a zonei deservite de strada Lacului, prin asigurarea condiţiilor tehnice de branşare şi acces la carosabil a riveranilor străzii;
  3. Asigurarea valorificării durabile a Lacului Techirghiol printr-o infrastructură publică eficientă şi integrală care va deservi malul sud-vestic al obiectivului natural pentru vizitarea Grădinii Botanice, activităţi de birdwatching, pescuit şi explorare a ariei protejate.

Detalii tehnice:

-Lungime stradă – 1,10 km

-Suprafeţe destinate circulaţiei auto/parcaje – 9.588 mp

-Suprafeţe destinate circulaţiei pietonale – 3.245 mp

-Lungime minimă utilităţi din corpul drumului – alimentare cu apă – 1.300 m – Lungime minimă utilităţi din corpul drumului – canalizare menajeră – 1.300 m – Reţea de iluminat – 1.108 m

Stațiune turistică de interes național

Proiectul se va implementa în judeţul Constanţa, oraşul Techirghiol, care are statut de: – staţiune turistică de interes naţional, în conformitate cu prevederile HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice (Anexa 5), cu modificările şi completările ulterioare şi – staţiune balneară, în conformitate cu prevederile art. 2, alin. (1) din OG 109/2000 privind staţiunile balneare, climatice şi balneoclimatice şi asistenţă medicală balneară şi de recuperare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 343/2002, cu modificările ulterioare şi a HG nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură (Anexa 2). Investiţia se va realiza pe Strada Lacului, amplasată în intravilanul oraşului Techirghiol în zona de Sud-Est a localităţii, adiacentă cu Grădina Botanică, are o suprafaţă de 13.583 mp şi o lungime de 1.115 ml. Terenul pe care este amplasată strada Lacului aparţine domeniului public al oraşului Techirghiol conform H.G. nr. 435 din 30.06.2017 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 12 la H.G. NR. 904/2002, HCL nr.91/2017, HCL Sud-Est Constanţa Regiunea Localitatea Judeţul Oraş Techirghiol 19 nr. 121/2017 şi este înscris în: CF nr. 108808, Str. Lacului tr. I, suprafaţa de 5.926 mp; CF nr. 108791, Str. Lacului tr. II, suprafaţa se 7.657 mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Registrul spațiilor verzi din Constanța, supus la vot în Consiliul Local. Liberalii critică dur administrația Făgădău!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Eterna problemă a spațiilor verzi din Constanța revine în actualitate și este abordată de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Acesta îl atacă pe primarul Decebal Făgădău, prin intermediul unui comunicat de presă, spunând că actualul edil-șef al Constanței vine în fața constănțenilor cu un registru parțial al spațiilor verzi, care este deschis cu două poziții de teren viran și nu cu parcurile din oraș așa cum ar fi fost normal.

„Primarul Decebal Făgădău și-a dat seama, după ani buni, că municipiul Constanța are nevoie de un registru al spațiilor verzi. Ani în care gașca Mazăre din fruntea Primăriei, din care făcea parte şi actualul primar, a retrocedat şi vândut tot ce s-a putut în Constanța, parcuri, spații verzi, orice petec de teren care putea fi exploatat de camarila pesedistă. După ce au distrus parcul Tăbăcărie, parcul de la Gară, parcul de la Casa de Cultură, Făgădău vine acum în fața constănțenilor cu un registru parțial al spațiilor verzi, registru care se deschide cu două poziții de teren viran, unul pe bd-ul Aurel Vlaicu colț cu str. Industrială și altul pe str. Stânjeneilor. Este o abordare jenantă a domnului primar, care refuză să deschidă registrul spațiilor verzi cu parcurile din oraș, aruncând pe hârtie două terenuri de care, probabil, nu avea nevoie. Cu bună știință, administrația PSD a Constanței a refuzat din 2008 până în prezent să întocmească acest registru al spațiilor verzi, care era văzut ca o piatră de moară atârnată la gâtul afacerilor imobiliare ale găștii Mazăre. Dar acum, probabil, după ce s-a distrus tot ce putea fi distrus, primarul Făgădău vine în dinți cu ramura de măslin, la picioarele sale așternându-se un oraș defrișat, sufocat în betoane și construcții haotice chiar acolo unde, cândva, se întindeau parcuri și spații verzi“, spune Huțucă într-un comunicat.

Cu toate acestea, afirmă liderul PNL Constanța, PNL va vota pentru aprobarea acestui proiect de înființare a registrului spațiilor verzi, „în speranța că de undeva tot trebuie început și că Primăria Constanța va găsi măcar în al 12-lea ceas, resursele și capacitatea de a atrage fonduri europene pentru amenajarea acestor terenuri virane în spații verzi de agrement pentru constănțeni“.

„PNL militează pentru amenajarea de noi spații verzi și parcuri în Constanța, consilierii locali venind în acest sens chiar şi cu un proiect de hotărâre, dar care a fost îngropat imediat de primarul Făgădău. Este greu de crezut că un primar PSD rupt din sufletul lui Radu Mazăre poate trece peste interesele imobiliare ale grupării din care face parte şi care l-a crescut, însă avem datoria de a ne lupta pentru fiecare colț de spațiu verde care a scăpat din gheare administrației locale“, a mai spus Huțucă.

Comunicatul președintelui Organizației Județene Constanța a PNL vine în condițiile în care miercuri, 20 martie, este convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi figurează trei proiecte de hotărâri. Primul vizează aprobarea registrului local al spațiilor verzi din intravilanul municipiului Constanța. Aleșii vor mai mai fi puși să voteze proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică Telecomunicații Constanța“, precum și proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Mugurel“ din Constanța“.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

“Big Brother” pe strazile din Constanța. Unde va monta Primăria camere de supraveghere video și cu ce scop

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Primăriei municipiului Constanța a lansat o consultare de piaţă privind determinarea valorii estimate pentru achiziţia de produse, inclusiv montare. Conform documentului postat pe pagina de internet a administrației municipale, este vorba despre realizarea unui sistem de iluminat cu LED la trecerile de pietoni în municipiul Constanţa.

Concret, sistemul de iluminat la trecerile de pietoni va fi echipat cu sursă de lumină de tip LED, astfel încât să asigure un consum mic de energie electrică şi durată mare de viaţă.

Având în vedere că infrastructura unei localități reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere este necesară îmbunătățirea iluminatului la Trecerile de pietoni în municipiul Constanța.

Lucrările vor consta în realizarea unui sistem de iluminat la trecerile de pietoni unde vizibilitatea este scăzută, după cum urmează:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Achizitii-publice/Consultarea-pietei/consultarea-pie%C8%9Bei-2019/anexa-1-iluminat-trecere-pietoni.pdf?sfvrsn=2

Data limită de transmitere a propunerilor este 1 aprilie 2019.

Propunerile vor fi însoțite de simulări transmise atât pe suport de hârtie la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, Biroul Iluminat Public din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, precum și pe email: maria.patrutoiu@primaria- constanta.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: