Conecteaza-te cu noi

Actual

(Video) Purici în Spitalul Județean Constanța. Vezi ce spune o mămică internată cu copilul.

Published

on

Despre  Spitalul Județean Constanța s-au scris foarte multe lucruri, de-a lungul anilor. Cele mai multe, negative. Din păcate, dat fiind faptul că vorbim despre o clădire uriașă, cu 9 etaje, în care există 23 de secții medicale și unde ajung anual peste 60.000 de oameni, toate problemele ridicate de bolnavi sau aparținători au fost mereu strigătoare la cer.

De nenumărate ori, s-a adus în atenția cititorilor mizeria care se găsește în saloane. Lucrurile s-au mai schimbat, încet-încet, după ce s-a reușit renovarea mai multor etaje. Cu toate acestea, tot timpul apar situații nedorite, în care pacienții se declară extrem de nemulțumiți de ceea ce găsesc la spital. Mulți reclamă faptul că sunt nevoiți să stea ore în șir la UPU, până când specialiștii de acolo decid ce se poate face pentru bolnavul respectiv,  dacă necesită neapărat internare în cadrul spitalului sau poate fi tratat la domiciliu.

Alți bolnavi reclamă atitudinea cadrelor medicale sau curățenia din spital. Precum și multe alte lucruri…

În urmă cu două zile, o tânără mămică – care a fost nevoită să se interneze în Spitalul Județean Constanța împreună cu copilul său – a postat pe pagina de facebook o poveste îngrozitoare referitoare la condițiile din unitatea spitalicească, precum și la atitudinea cadrelor medicale.

Advertisement

Iată ce scrie Roxana I., care a fost nevoită să se interneze alături de copil său în Spitalul Județean Constanța:

”Vreau să povestesc pe scurt ce înseamnă să îți petreci chiar și numai 1 zi în spitalul județean, este de-a dreptul oribil, de groază!!Începând de la tot personalul fără pic de profesionalism,fără pregătire suficientă și corespunzătoare, din punctul meu de vedere, până la condițiile efective de conviețuit!

Am ajuns la urgență cu copilul, cu o problemă destul de gravă. La urgență, jos, nu s-a făcut nici o investigație, trimițându-ne imediat sus, la alte colege. Noapte fiind, nu era aglomerație dar totuși când am ajuns, am mai așteptat încă jumătate de oră până ne-au băgat în seamă pentru că doamnele asistente povesteau, ca la o șuetă, ce au mai făcut prin concedii și etc. Când, în sfârșit, a venit la mine una dintre ele, avea gura plină. Ea mânca și mesteca și vorbea cu mine în același timp, fără nici un fel de jenă.

Am ajuns pe salon, nu tu pernă,nu tu o pătura nimic…anyway!!

Băiatului i se pusese deja o branulă, care am văzut din start că nu i se pusese bine. Nu am facultate dar observi totuși când ceva efectiv e prost făcut. Am fost certată de către asistenta respectivă, pentru că mi-am spus părerea și a zis că nu o învăț eu pe ea sa își facă treaba. Evident, până seara mâna băiatului i se umflase pentru că nu era ok, copilul îmi arată spre branula și plângea și trăgea de ea si plângea. Am cerut să fie verificat și nimeni nu m-a băgat în seamă până în punctul când am ridicat vocea, convinsă din ce în ce mai mult pentru că copilul nu voia să doarmă. Le-am convins într-un final să verifice și mân, care era umflată pentri că tratamentul nu intra pe vena, ci pe lângă,pe sub piele, și asta îi provoca durere și disconfort!

Advertisement

Ultima chestie este ceea ce vedeți în filmuleț, altă minunăție ce mi sa părut oribila. Cu toate astea am fost mustrată de faptul că am cerut externarea pe propria răspundere pentru a merge în altă parte să îmi îngrijesc copilul cum trebuie și nu în asemenea condiții.

Sfătuiesc pe toată lumea și, mai ales mămicile cu copii, să ia în calcul atunci când au probleme și alte servicii de spitalizare privată și nu să apeleze imediat la spitalul județean pentru că te întorci mai rau decât ai venit, este groaznic! Ești tratat groaznic indiferent daca împingi sau nu bani prin buzunare.”, a postat mămica revoltată. 

Textul doamnei a adunat o mulțime de comentarii și a fost distribuit de multe ori. Iată câteva dintre comentarii:

”Eu sincer vă admir că aveți rabdare…Eu le băteam sincer riscam dosar penal dar eu le calcam pe cap! Pana mea unde e competența? Atunci facem toti meseria asta dacă nu trebuie să ai habar de meseria asta.. pai tu vezi că branula nu e bine pusa și ea ca Asistenta nu?😡”, a scris o cititoare. 

Un alt mesaj este următorul: ”Știți ce nu înțeleg, este că dânsele şi-au ales această meserie și știau că trebuie foarte multă răbdare, dragoste pentru copii și dedicație acestei meserii. Dacă nu au această vocație, de ce își mai bat capul să învețe și să te trateze ”eu am 3 facultăți, tu ce școală ai?”. Aş adăuga faptul că dacă tu ca doctor ești cu bun simț și îi vorbești frumos pacientului 25% -50% tu deja l-ai vindecat. Mai rău este că asistentele sunt cele mai rele.

Advertisement

O altă mămică scrie: ”Din păcate noi oameni nu facem nimic :'( și ei își bat joc in continuare din păcate în tara medici sunt diferiți și umani in primul rand …🙁 Ar trebui sa ne mobilizăm și să nu mai lăsăm astfel de lucruri grave sa se întâmple și vorbesc din propria experiență dintr un om normal am ajuns un om nu tocmai sănătos la 26 de ani și asta datorită lor …🙁

”Hai sa facem ceva, să ne mobilizăm, să adunăm probe ce se întâmplă dacă postam pe facebook în afară ca ne prevenim pe noi și vedem ce se întâmplă mai vede cineva face cineva ceva pentru noi ? Afară cu toți cei care își bat joc de copii noștri”

Comentarii sunt foarte multe și merită tratate cu toată seriozitatea.

Publicată de Roxana Iliescu pe Marţi, 16 iulie 2019

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions