În luna mai a acestui an, România va fi reprezentată la un concurs mondial de dans de un ansamblu din orașul Ovidiu.
În intervalul 12 – 13 martie a.c., la București s-a desfășurat cea de-a 12- ediție a concursului Dance Star Masters 2022 pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în luna mai a.c., în orașul Porec din Croația.
Printre participanți s-au numărat și repezentanții Ansamblului Balkaneros a Centrului Cultural ”Elena Roizen” din orașul Ovidiu, care s-au calificat în finala mondială a Dance Star cu dansul ”Gas-Gas”. Ansamblul a participat la competiție cu trei dansuri.
Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Primăriei orașului Ovidiu:
”Trupa de dans Balkaneros a Centrului cultural “E.Roizen” din Ovidiu, s-a calificat cu dansul “Gas-Gas” în finala mondială a “Dance Star” din Croația!
Felicitări dnei. Taut Simona, copiilor și părinților!
Coregraful care lucrează de trei ani cu copiii din Ovidiu este Simona Tăut, care a fost timp de 28 de ani balerină a Teatrului Fantasio.
După pensionare a început să lucreze cu copiii.
”Sunt o pensionară care pune suflet în ceea ce face.”, a precizat Simona Tăut pentru ziarul Ordinea.
La Centrul Cultural ”Elena Roisen” lucrează cu aproximativ 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.
Finala de dans va avea loc în intervalul 25 – 29 mai, în Croația.
Precizăm că orașul Porec se află pe malul Mării Adriatice și are o lagună superbă, unde sunt cazați concurenții veniți din toate colțurile lumi.
În fiecare an, la Porec în Croația se desfășuroară concursul Dance Star Cupa Mondială, la care participă concurenți din zeci de țări. Competiția cuprinde o multitudine de categorii între care jazz, balet, dans acrobatic, Urban Dance, MTV Commercial, Dance Folcloric, Latin Dance și dans contemporan.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!