Connect with us

Politica

(VIDEO) Senatorul Negoi, interpelare pentru premierul Ciucă cu privire la situaţia cetății Histria

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că a adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Mediului, Tanczos Barna cu privire la situaţia cetăţii Histria din judeţul Constanţa.

„Am fost de curând la cetatea Histria pentru a vedea starea în care se află şi am constatat că are nevoie urgentă de intervenții pentru conservare şi valorificare. În plus, muzeul cetății se degradează, iar lipsa unui microclimat adecvat afectează atât exponatele cât şi vizitatorii.

Consiliul Județean Constanța se află în imposibilitatea de a demara astfel de lucrări şi a pierdut chiar o finanțare de 10 milioane de euro pentru că nu poate obţine acordul de mediu întrucât cetatea se află într-o arie protejată din Rezervația Biosfera Delta Dunării. Soluția ar fi trecerea cetății în aria economică, însă proiectul de modificare a Anexei 1 a Hotărârii de Guvern nr.284/1994 care ar permite acest lucru este plimbat între ministere.

Am adresat prim-ministrului şi ministrului Mediului următoarele întrebări:

Advertisement

1️. Unde este blocat acest proiect?

2️. Care este motivul pentru care este blocat proiectul?

3️. Când va fi aprobat proiectul, cu mențiunea aceasta simplă care privește cetatea Histria, având în vedere circumstanțele?

Autoritățile responsabile trebuie să ia măsuri cât mai rapid pentru protejarea cetății Histria, cel mai vechi oraș atestat documentar de pe teritoriul României.“

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement