Connect with us

Politica

(VIDEO) Senatorul Remus Negoi: „Construcțiile monstruoase de plaja de la Corbu, un caz naţional, o nouă Roşia Montană“

Published

on

A trecut mai bine de o lună de când politicieni și jurnaliști, deopotrivă, au atras atenția faptului că în buza plajei de la Corbu, într-o zonă teoretic protejată de lege, se ridică niște monstruozități de clădiri, îmbrăcate sub un așa-zis sat pescăresc. Până în prezent, nicio autoritate a statului nu a ieșit public să facă lumină în acest caz și să spună cum și de ce a fost posibilă ridicarea unor astfel de clădiri.

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi a atras atenția, încă o dată, în plenul Camerei superioare a Parlamentului despre construcțiile care sunt ridicate pe plaja de la Corbu. Într-o declarație politică susținută de la tribuna Senatului și intitulată „Plaja sălbatică de la Corbu distrusă de un proiect imobiliar grandios“, Negoi a spus că sute de apartamente din beton se construiesc pe plaja sălbatică din interiorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Această construcţie, denumită oficial Sat Pescăresc, este de fapt un ansamblu rezidențial grandios, spune senatorul.

„Am fost personal la faţa locului şi am constatat că ceea ce se construieşte pe plaja virgină de la Corbu este un bloc în toată regula, cu etaj şi parter şi, deşi în perimetrul rezervaţiei este interzis accesul mijloacelor de transport, constructorul foloseşte utilaje grele pentru a turna betonul. Aşadar, pe o plajă sălbatică, considerată una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din Europa, într-un areal de rezervație naturală, are loc măcelărirea ideii de rezervație naturală. Plaja de la Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării ,„Sit Natura 2000″ şi deşi, potrivit legii, în aceste locuri protejate sunt interzise construcțiile care afectează habitatul, investitorul a obținut avizele.“, a spus Negoi.

Parlamentarul a afirmat că a adus în atenţia colegilor săi senatori această situaţie şi a subliniat faptul că acesta ar trebui să devină un caz naţional, o nouă Roşia Montană.

„Nu se poate să nu ne întrebăm cum a fost posibil ca un teren aflat pe o rezervație naturală să devină teren privat pentru niște construcții monstruoase, ce nu-și aveau locul sub nicio formă acolo, cum Primăria Corbu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Inspectoratul de Stat în Construcții şi Agenția de Mediu au dat avize și autorizații pe bandă rulantă pentru a gira oficial acest proiect monstruos și cum este posibil ca politicienii care s-au perindat prin funcții publice de-a lungul timpului să nu fi luat absolut nicio atitudine împotriva acestei abominabile construcții.

Construcțiile haotice, de cele mai multe ori ilegale, reprezintă, de altfel, de ani buni, o problemă în toată ţara, iar reglementările în domeniu au fost făcute în așa fel încât să fie încălcate „legal” şi au fost lăsate intenționat goluri de legislație pentru a proteja ori încuraja băieții deștepți din construcții.

Noi, cei de la USR, vom face absolut totul pentru a împiedica această construcție şi masacrarea ultimelor arii naturale protejate şi ar fi bine ca şi politicienii de la PSD şi PNL să se alăture acestui demers, deoarece distrugerea mediului ne afectează pe toţi în egală măsură.“, mai spus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta