Connect with us

Politica

(VIDEO) Senatorul Remus Negoi îl critică dur pe Alexandru Rafila: „Un politruc de duzină care a văzut din pandemie doar o oportunitate politică“

Publicat

la

Senatorul de Constanța al USR Remus Negoi îl acuză pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că este un politruc de duzină, care a văzut în pandemia de COVID-19 doar o oportunitate politică

„Am susținut o declarație politică în plenul Senatului cu privire la rolul lui Alexandru Rafila în gestionarea pandemiei și activitatea lui ca ministru al Sănătății.

Când PSD era la guvernare, Alexandru Rafila era văzut ca un specialist care avea un cuvânt greu de spus în gestionarea pandemiei de COVID-19, însă nu a făcut decât să dea răspunsuri evazive, iar din momentul în care a devenit minsitrul Sănătății a întreprins zero acțiuni în acest sens.

Ce a făcut Alexndru Rafila de când este ministru?

Afirmații de un cinism greu de egalat, de genul “am trecut cu bine acest val și avem un număr stabil de pacienți la ATI, în jur de 1.100”, același număr de bolnavi despre care, pe vremea miniștrilor USR, spunea că este “de groază”.

A recunoscut că sunt bani prin PNRR, negociat de miniștri USR, pentru construirea a 25 de spitale. Tot ce trebuie să facă guvernul este să înființeze Agenția pentru Investiții în Sănătate, ANDIS, care trebuie să înlocuiască două Direcții din cadrul Ministerului Sănătății. Rafila refuză însă să facă funcțională agenția pentru că în PNRR este prevăzut concurs de selecție pentru manageri, ceea ce ar pune în pericol funcțiile de conducere din cele două direcții ale ministerului. Din acest motiv, ministrul Alexandru Rafila dorește trecerea ANDIS de la ministerul Sănătății la Secretarul General al Guvernului. Acest lucru ar putea să ne coste neconstruirea celor 25 de spitale.

A făcut vizite la spitale de dragul de a se plimba prin țară, iar la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, distrus  de un incendiu, a făcut doar o vizită de curtoazie. În loc să ofere sprijin pentru a se relua activitatea, și-a bifat doar o vizită electorală sau de imagine.

Un minister nu se conduce cu declarații politice, ci prin muncă și asumare și sper ca ministrul Alexandru Rafila să se trezească și să pună umărul la treabă.“, a declarat Negoi.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: