Actual Slide

VIDEO. Un cetățean din Hârșova, urcat cu forța în mașina Poliției Locale

mart. 06, 2018 Adrian Cârlescu

UPDATE 2. Dan Constantinescu, persoana care a publicat pe Facebook filmarea cu incidentul din curtea spitalului din Hârșova, reacționează față de acuzațiile care i-au fost aduse de către primarul localității, Viorel Ionescu.

”Domnul primar Ionescu a fomulat o plângere penală împotriva mea, pentru calomnie, o faptă care a fost scoasă din Codul Penal încă din anul 2005. Probabil că domnia sa nu a apucat să afle. Am fost audiat în legătură cu afirmații pe care le-am făcut pe Facebook în anul 2016. Am spus atunci că dânsul nu-și pune mintea la contribuție și că are mintea odihnită. Eu nu consider că a fost nici măcar o jignire, iar de faptă penală, nici nu poate fi vorba. La Hârșova putem vorbi în mod cert de un comportament discreționar. Și nu mă refer doar la aceste plângeri penale făcute împotriva adversarilor. Incidentul de azi dimineață arată că dumnealui încearcă să conducă orașul prin teroare. Culmea, domnul Cojanu, care a fost luat pe sus de agenții Poliției Locale, este o persoană cu dizabilitate, cu certificat eliberat. Legal, avea dreptul să parcheze pe acel loc.” – declară Dan Constantinescu pentru Ordinea.Ro.

UPDATE 1. Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, reacționează la incidentul petrecut în această dimineață în curtea spitalului din Hârșova, când un bărbat a fost imobilizat și urcat cu forța în mașina Poliției Locale.

”Eu sunt la Bucureşti, însă ştiu despre ceea ce s-a întâmplat deoarece am stat de vorbă cu Poliţia Locală. Ei mi-au spus că domnul a parcat  pe locul persoanelor cu handicap şi a refuzat să se legitimeze. Adică a parcat ilegal şi oamenii l-au rugat frumos să mute maşina deoarece în parcare erau mai multe locuri libere.  El a refuzat şi să mute maşina şi să se legitimeze. Aşa că l-au dus la secţie şi ulterior i-au dat drumul.  Poliţiştii locali nu au de unde să ştie când se operează un om. Dar aici e vorba că unii transformă orice  în nu ştiu ce material de propagandă antiprimar. Săptămâna trecută au mai avut aceiaşi poliţişti un caz asemănător cu o femeie care a parcat pe un loc dedicat persoanelor cu handicap. Poliţiştii au rugat-o să mute maşina, ea s-a conformat imediat şi nu au fost nici un fel de probleme. Cred că ar trebui ca pe locurile respective să montăm şi noi nişte plăcuţe pe care să scriue: Mi-ai luat locul, ia-mi şi handicapul!  Din câte am înţeles, dar trebuie să verific pentru a fi convins, problema a fost ridicată de către Dan Constantinescu, o persoană care în trecut a fost condamnată. I-am făcut şi plângere penală pentru calomnie!” – a declarat primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu

ȘTIREA CADRU. Un incident bizar a avut loc în această dimineața în curtea spitalului din Hârșova. Un echipaj al Poliției Locale l-a legitimat pe un cetățean care se afla alături de soția sa în curtea spitalului. Potrivit surselor noastre, polițiștii i-au reproșat că a parcat neregulamentar în zonă.  Deoarece cetățeanul a cerut explicații, polițiști locali l-au imobilizat și l-au urcat cu forța în mașina Poliției Locale. Filmulețul a fost postat pe Facebook. Persoana imobilizată și urcată cu forța în mașina Poliției Locale se numește Cătălin Cojanu.

” Îl cunosc pe Cătălin Cojanu de cind eram copil nu a deranjat pe nimeni niciodată cita nesimțire din partea milițienilor sint sătulă pina peste cap de excesul lor de zel” – a scris pe Facebook un cetățean din Hârșova.

 

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.