Connect with us

Actual

VIDEO – Un profesor din comuna Peștera îi învață pe părinți cum să folosească testele pentru depistarea COVID19

Published

on

Profesorul Eduard Alin Grosu de la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Peștere, județul Constanța, a realizat un tutorial video cu privire la utilizarea testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă.

Videoclipul este realizat cu mult umor și poate fi un instrument util pentru elevi, părinți și toți cei interesați.

Profesorul demonstrează cum poate fi făcut corect testul de salivă înainte ca elevul să meargă la școală:

● Igienizați mâinile cu săpun și apă. Eliminați saliva din gât printr-un zgomot specific „Kruuua”, apoi scuipați saliva în colectorul de salivă.

Momentul optim de colectare a specimenelor: După trezire și înainte de spălatul pe dinți, masă sau hidratare.

Testul trebuie făcut la temperatura camerei.

Puneți trusa de testare pe o masă curată și uscată.

Rezultatul este usor de interpretat. Caseta de testare are doua litere, iar semnificatia este urmatoarea: C – este regiunea de control; T – este regiunea de testare.

Iată și clipul din care puteți învăța cum să folosiți testul de salivă distribuit deja în unitățile de învățământ din România și mai apoi părinților în vederea testării elevilor… acasă de către părinți!

În cazul unui rezultat negativ, o să apară o linie rosie în dreptul literei C, adică in zona de control. Acest lucru poate avea doua semnificații: nu exista particule ale noului coronavirus în probă; sau numărul de particule virale este sub intervalul detectabil. Prezența celor două linii confirmă infecția cu virusul Sars-CoV-2.

Dacă nu apare nicio linie sau doar o linie in zona T, adică cea de testare, rezultatul este invalid și trebuie refăcut întreg procesul.

sursa: stiriedu.ro
foto: digi24.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!