Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) USR Constanța propune construirea a patru noi unități de învățământ. Două dintre ele în cartierul Compozitori

Published

on

stelian ion compozitori

Candidatul Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare, George Gima (USR), a fost astăzi în cartierul Compozitori, unde formațiunea pe care o reprezintă intenționează să construiască, în cazul în care va prelua frâiele administrației publice locale, două unități de învățământ. George Gima spune că unitățile de învățământ vor fi ridicate cu fonduri europene.

La rândul său, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al orașului, Stelian Ion (USR) a declarat că el și echipa au venit în Compozitori pentru că este un cartier important al Constanței, unde a constatat, din discuțiile cu locuitorii, că sunt foarte multe probleme.

„Așa cum spuneam și cu alte ocazii, aici în acest cartier, care este format din foarte multe familii tinere, intenționăm să construim două unități de învățământ. Am propus construirea unei grădinițe pe un teren de la intersecția străzilor Titus Cergău și Ion Voicu, iar pe strada Constantin Bobescu propunem construirea unei școli. Este foarte important să le dăm posibilitatea familiilor tinere din acest oraș să își ducă copiii la grădinițe și la școli aproape de casele lor. Este mare nevoie în acest cartier de unități de învățământ. Din păcate, primarul nostru, Vergil Chițac, care se pregătește să ne părăsească și să plece la Eforie, consideră că nu este nevoie să construim noi unități școlare în Constanța, pentru că, vezi Doamne, nu a primit o astfel de solicitare de Inspectoratul Școlar. Dacă așteaptă ca Bucureștiul, Ministerul Învățământului sau Inspectoratul Școlar să îi transmită această solicitare va aștepta mult și bine. E clar că avem un primar depășit și nu știe care sunt realitățile Constanței. Nu a venit aici în cartier, nu a vorbit cu locuitorii acestei zone și nu are absolut nicio treabă cu cetățenii din Constanța, în general.

Aceste noi unități de învățământ în Planul Urbanistic Zonal al acestui cartier. Trebuie foarte bine explicat tuturor constănțenilor că deja s-a votat această funcționalitate pentru terenurile despre care am vorbit“, a spus Stelian Ion.

Mai multe detalii din conferința lui Stelian Ion vedeți aici:

Iată ce propune USR Constanța în privința construirii de noi unități de învățământ:

În ultimii 30 de ani, administrațiile publice locale conduse de vechile partide nu au construit nicio creșă, grădiniță, școală sau sală de sport. Infrastructura școlară din Constanța a devenit insuficientă, astfel că dezvoltarea și extinderea acesteia reprezintă o preocupare principală a mandatului nostru. În primă fază, vom construi patru noi unități de învățământ: o școală și o grădiniță în cartierul Compozitori, o creșă în cartierul Inel II și o grădiniță în cartierul Veterani.

Sursă de finanțare: Program Regional Sud-Est 2021-2027“

Mai multe despre programul de guvernare locală al lui Stelian Ion citiți aici:

https://constanta.usr.ro/program-de-guvernare/

Comandat de partidul USR – Filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 41240005

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions