Connect with us

Politica

(VIDEO) USR: „Proiectele de infrastructură de transport din județul Constanța, abandonate de ministrul Sorin Grindeanu“

Published

on

negoi horatiu cosma

În momentul schimbării guvernării țării în 2020, când l-a putere au venit PNL și USR, Constanța pornea cu speranța derulării unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport, rutiere și feroviare. Cu minister al Transporturilor condus de Cătălin Drulă (actual președinte al USR), au fost începute o serie de proiecte majore, printre care amintim amenajarea unui drum de mare viteză spre sudul litoralului – o autostradă numită „Alternativa Techirghiol”, electrificarea și modernizarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia ori construirea unui drum pe ruta Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila și care să facă legătura cu podul care se construiește peste Dunăre.

Deși proiectele au fost așezate pe hârtie și s-au făcut pași importanți pentru aplicarea lor, după ce PNL a înlocuit USR cu PSD la guvernare, iar ministru al Transporturilor a ajuns Sorin Grindeanu, proiectele pe infrastructura de transport pentru județul Constanța s-au împotmolit.

Astăzi, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, şi senatorul USR Constanța, Remus Negoi, au susținut o conferință de presă în care au prezentat stadiul proiectelor începute de Cătălin Drulă. Fostul secretar de stat a criticat dur faptul că actuala conducere a Ministerului Transporturilor a abandonat aceste proiecte. El spune că, după o vizită în județ, concluzia este una singură și tristă și anume că Sorin Grindeanu își bate joc și nu face progrese reale cu aceste proiecte.

„Astăzi ne-am fi așteptat să se lucreze să se înalțe pilonii peste canal. Nu doar că nu există constructori, nu avem licitație, nici măcar studiu de fezabilitate.  De vină este Sorin Grindeanu care nu a mișcat un deget pe acest proiect.“, a spus Horațiu Cosma.

Iată declarațiile lui Remus Negoi și, respectiv, Horațiu Cosma:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta