Connect with us

Actual

(VIDEO+DOCUMENT) CT BUS a lansat e-Ticketing ABT, cel mai complet sistem de taxare inteligent

Tatian Iorga

Publicat

la

Compania de transport în comun CT BUS a lansat, astăzi, sistemul de e-Ticketing ABT. Constanța devine, astfel, primul oraș din țară care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu card bancar în regim de tranzit. Potrivit Primăriei Constanța, E-ticketingul este esențial unui oraș în plină dezvoltare, iar achiziția acestei tehnologii plasează Constanța în topul exclusivist al orașelor smart, asemenea sistemelor din Londra sau Viena. La lansarea sistemului de e-Ticketing ABT al CT BUS a fost prezent și conducerea Primăriei Constanța, primarul Decebal Făgădău și viceprimarul Costin Răsăuțeanu, dar și directorul CT BUS, Bogdan Niță.

CT BUS🚌 lansează sistemul de e-Ticketing ABT!#Constanța devine, astfel, primul oraș din țară care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu 💳card bancar în regim de tranzit. 🟢E-ticketingul este esențial unui oraș în plină dezvoltare, iar achiziția acestei tehnologii plasează Constanța în topul exclusivist al orașelor smart, asemenea sistemelor din Londra sau Viena. 🔴Avantaje e-ticketing: Integrarea facilă cu alți operatori de transport și cu alte instituții (parcări, muzee, etc), întrucât sistemul nu mai depinde de layoutul de card; integrarea cu o instituție de clearing poate realiza distribuția automată a veniturilor. 🔵Călătorul poate achiziționa un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecționa întotdeauna soluția cea mai avantajoasă pentru acesta, atât la emitere cât și la validare; 🟡Călătorul are la dispoziție numeroase variante de achiziționare a titlurilor de călătorie: portal online, aplicație mobilă, punct de vânzare, automat de vânzare;🟣Plata cu cardul bancar direct la validator, nu a unei călătorii cu preț fix, ci în funcție de politica tarifară a operatorului de transport, astfel că se poate plăti un bilet tip check in – check out / distanță sau în funcție de tipul liniei, de oră, de numărul de călătorii pe o perioadă de timp, etc. 🟠Folosirea cardului bancar exact așa cum este folosit un card proprietar de transport în prezent. Denumirea de „card as a credential” este deja populară în transport și permite călătorului activarea de abonamente de transport pe cardul bancar, inclusiv a celor subvenționate degrevând în timp operatorul de transport de activitatea de personalizare și vânzare a cardurilor proprii. 🔵Puncte de vânzare la terți, echipate cu dispozitive mobile light (telefon sau tabletă) care le permit partenerilor să reîncarce conturile călătorilor fără a fi nevoie de infrastructuri sofisticate. 🟢Portal web pentru călători, care simplifică procesul de achiziție pentru călători: în cadrul portalului, o persoană poate gestiona un portofoliu de conturi (contul propriu și conturile membriilor familiei) și își poate prelungi abonamente, reîncărca portofele electronice și asocia card bancar contului de transport. 📲Aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS care au funcții similare cu cele din portal. ✅Integrarea de tehnologii și sisteme ce asigură administrarea în mod eficient și securizat a resurselor orașului, contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, la dezvoltarea comunității și protejarea mediului.

Publicată de Primăria Constanța pe Vineri, 11 septembrie 2020

„Avantaje e-ticketing: Integrarea facilă cu alți operatori de transport și cu alte instituții (parcări, muzee, etc), întrucât sistemul nu mai depinde de layoutul de card; integrarea cu o instituție de clearing poate realiza distribuția automată a veniturilor. Călătorul poate achiziționa un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecționa întotdeauna soluția cea mai avantajoasă pentru acesta, atât la emitere cât și la validare; Călătorul are la dispoziție numeroase variante de achiziționare a titlurilor de călătorie: portal online, aplicație mobilă, punct de vânzare, automat de vânzare; Plata cu cardul bancar direct la validator, nu a unei călătorii cu preț fix, ci în funcție de politica tarifară a operatorului de transport, astfel că se poate plăti un bilet tip check in – check out / distanță sau în funcție de tipul liniei, de oră, de numărul de călătorii pe o perioadă de timp, etc. Folosirea cardului bancar exact așa cum este folosit un card proprietar de transport în prezent. Denumirea de „card as a credential” este deja populară în transport și permite călătorului activarea de abonamente de transport pe cardul bancar, inclusiv a celor subvenționate degrevând în timp operatorul de transport de activitatea de personalizare și vânzare a cardurilor proprii. Puncte de vânzare la terți, echipate cu dispozitive mobile light (telefon sau tabletă) care le permit partenerilor să reîncarce conturile călătorilor fără a fi nevoie de infrastructuri sofisticate. Portal web pentru călători, care simplifică procesul de achiziție pentru călători: în cadrul portalului, o persoană poate gestiona un portofoliu de conturi (contul propriu și conturile membrilor familiei) și își poate prelungi abonamente, reîncărca portofele electronice și asocia card bancar contului de transport.

 

Aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS care au funcții similare cu cele din portal. Integrarea de tehnologii și sisteme ce asigură administrarea în mod eficient și securizat a resurselor orașului, contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, la dezvoltarea comunității și protejarea mediului.“, notează Primăria Constanța.

Download (PDF, 6.88MB)

Comments

comments

Actual

(VIDEO) 1.000 de arbori vor fi plantați în această toamnă la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parcul Tăbăcărie și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, prin zonale sale cu arboret, joacă un rol de pieptăne, protejând orașul vechi de poluarea din construcții provenită din orașul nou, Mamaia-Nord. În mod natural, vântul bate din direcția nord-est, aducând spre oraș particule de praf din Mamaia Nord. E un fenomen natural – explică directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă. Vântul bate din această direcție nu pentru că așa vor rușii, ci pentru că pământul se învârte spre est. În interviul pe care l-a acordat, Adrian Bîlbă spune că în această toamnă la CMSN vor fi plantați încă 1.000 de arbori. De asemenea, el vorbește de un nou proiect european pe care și-l dorește și care ar viza plantarea unor specii de arbori care provin de pe alte continente, specii adaptate condițiilor din Europa, dar mai ales apte să facă față schimbărilor climatice spre care evoluăm încet, încet.

„Avem ne voie de spațiul verde, suntem o ființă care ne bucurăm la verde și la soare, fiindcă provenim din natură. Nu suntem marțieni niciunul dintre noi. Asta pe de o pare, iar pe de altă parte avem nevoie de un pieptăne pentru praf, mai ales acolo unde se construiește mult. Spațiul verde face treaba asta. Noi în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și zona asta unde avem un parc dendrologic suntem pieptănele vechii Constanțe, Tomis, față de noua Constanță, Mamaia Nord, unde se construiește într-o veselie și de unde bate vântul de nord-est. Vântul bate de la nord-est, nu pentru că vrea rusul, ci pentru că noi ne învârtim cu planeta de la vest la est și, atunci, vântul bate invers decât se învârte planeta, vântul dominant. Și, în consecință, ne așteptăm ca vântul să fie predominant est. E un fenomen natural să bată vântul ăsta și este un lucru bun ca acest parc apără Tomisul de vânturile din Mamaia. Cert este că avem nevoie de parcuri. Noi avem 16 hectare și parcul Tăbăcărie.

Am realizat lucrări de afânare, irigare, am făcut o pădure dobrogeană, am făcut o extindere a tot ceea ce înseamnă arboret, curățenie, înlocuire progresivă a celor care sunt fie îmbătrâniți, fie deteriorați, fie fac parte din specii care generează risc de incendii, cum este de exemplu plopul. Și asta contează într-un parc, unde vin vizitatori. Asta am făcut până acum. Eu am în plan un proiect european prin care să regândim din temelii această zonă, în ceea ce privește anumite plantări, niște schimbări, pentru a ne adapta speciile, pe de o parte noilor aleogene aduse în Europa, e vorba de specii care nu sunt europene, dar care se pretează foarte bine în parcuri. Pe de altă parte, avem în plan de a aduce speciile de arboret în corelație cu evoluția climatică. Avem nevoie de specii care să reziste perioadelor lungi de secetă, dar care să incorporeze apa atunci când este. Bineînțeles, avem nevoie de specii care să creeze un decor educativ important. Noi trebuie să înțelegem și să vedem cum acolo în plantă este laboratorul vieții. Trebuie să avem un arboret, care dincolo de perie, de oxigen, de dioxid de carbon absorbit trebuie să ofere și diversitate educativă. Și, atunci, noi ne gândim la tot felul de specii care să asigure această diversitate. Aștept să săpăm și să plantăm încă o mie de arbori în toamna asta aici la Complexul Muzeal. Nu îi punem în primăvară pentru că nu este suficient timp umed. Recomandarea mea pentru plantări de arbori este toamna. Nu mai avem ierni grele, riscul de a îngheța pe timpul iernii este mult mai decât de a se usca pe timpul verii“, a declarat directorul CMSN, Adrian Bîlbă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G, dezbătute la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat, astăzi, la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”, organizată de Navy League of the United States-Consiliul România. Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media, notează Primăria Constanța. În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România sau limitarea nivelului de radiații dăunătoare, spune sursa citată.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile „mașină la mașină”, cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele. Internet 5 G va deveni un câmp de luptă mobil așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate care folosesc „orașe inteligente”. Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început”.

Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și a impactului asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A condus fără permis și a ajuns în spatele gratiilor de la Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Constanța au pus în executare un mandat emis pe numele unui tânăr care a condus un autoturism fără a deține permis.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 29 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an, o lună și 10 zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: