Connect with us

Politica

”Viitorul nostru comun european se află pe buletinul de vot”, spun 21 de șefi de stat

Maria Ionescu

Publicat

la

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de șefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Iată Apelul comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019

 

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Integrarea europeană a contribuit la îndeplinirea unei speranțe de pace vechi de secole în Europa, după ce naționalismul feroce și alte ideologii extremiste au dus Europa la catastrofa a două războaie mondiale. Până în ziua de azi, nu putem și nu ar trebui să considerăm că pacea și libertatea, prosperitatea și bunăstarea sunt garantate. Este necesar să ne implicăm cu toții în mod activ în promovarea ideii mărețe a unei Europe pașnice și integrate.

Alegerile din 2019 au o importanță deosebită: dumneavoastră, cetățenii europeni, sunteți cei care decideți calea pe care Uniunea Europeană o va urma. De aceea, noi, șefii de stat din Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia și Finlanda, îi chemăm pe toți cetățenii europeni cu drept de vot să participe la alegerile pentru Parlamentul European la sfârșitul lunii mai 2019.

Popoarele Europei s-au unit din propria lor voință liber exprimată în Uniunea Europeană, proiect care se întemeiază pe principiile libertății, egalității, solidarității, democrației, justiției și loialității manifestate în interiorul Uniunii și între membrii săi. O Uniune fără precedent în istoria Europei. În Uniunea noastră, membrii aleși ai Parlamentului European, împreună cu Consiliul Uniunii Europene, adică guvernele tuturor statelor membre, decid ce reguli ar trebui să se aplice în Europa și cum ar trebui să fie cheltuit bugetul Europei.

Suntem cu toții europeni

Pentru mulți cetăţeni din Europa, în special din tânăra generație, cetățenia europeană a devenit a doua lor natură. Nu este o contradicție pentru ei să-și iubească satul, orașul, regiunea sau națiunea și să fie devotați proiectului european.

Europa noastră este capabilă să facă față provocărilor împreună

În aceste luni, mai mult decât oricând în trecut, Uniunea Europeană se confruntă cu provocări profunde. Pentru prima dată de la începutul integrării europene, oamenii vorbesc despre reversul uneia sau mai multor etape de integrare, precum libertatea de mișcare sau desființarea instituțiilor comune. Pentru prima dată, un stat membru intenționează să părăsească Uniunea. În același timp, alții cer mai multă integrare în Uniunea Europeană sau în Zona Euro, sau o Europă cu mai multe viteze.

Viziunile asupra acestor chestiuni diferă în rândul cetățenilor și al guvernelor statelor membre, precum și între noi, șefii de stat. Cu toate acestea, cu toții suntem de acord că integrarea europeană și unitatea sunt esențiale și că dorim ca Europa să continue ca o Uniune. Numai o comunitate puternică va fi capabilă să facă față provocărilor globale curente. Efectele schimbărilor climatice, terorismul, globalizarea economică și migrația nu se opresc la granițele naționale. Doar lucrând împreună ca parteneri egali la nivel instituțional vom reuși să facem față cu succes acestor provocări și să continuăm pe drumul spre coeziunea economică și socială și spre dezvoltare.

Vrem o Europă puternică și integrată

Avem nevoie, așadar, de o Uniune Europeană puternică, o Uniune care are instituții comune, o Uniune care își revizuiește constant activitatea cu un ochi critic și care este capabilă să se reformeze, o Uniune a cărui fundament sunt cetățenii săi și statele sale membre.

Această Europă are nevoie de o dezbatere politică dinamică cu privire la cea mai bună cale spre viitor, având la bază Declarația de la Roma din 25 martie 2017. Europa este capabilă să gestioneze o gamă largă de opinii și idei. Dar, cu siguranță, nu trebuie să ne întoarcem la o Europă în care țările nu mai sunt parteneri egali, ci adversari.

Europa noastră unită are nevoie de un vot puternic al popoarelor. De aceea vă invităm să vă exercitați dreptul de vot. Viitorul nostru comun european se află pe buletinul de vot. 

Rumen Radev

Președintele Republicii Bulgaria

Miloš Zeman

Președintele Republicii Cehia

Frank-Walter Steinmeier

Președintele Republicii Federale Germania

Kersti Kaljulaid

Președintele Republicii Estonia

Michael D. Higgins

Președintele Irlandei

Prokopios Pavlopoulos

Președintele Republicii Elene

Emmanuel Macron

Președintele Republicii Franceze

Kolinda Grabar-Kitarović

Președintele Republicii Croația

Sergio Mattarella

Președintele Republicii Italia

Nicos Anastasiades

Președintele Republicii Cipru

Raimonds Vējonis

Președintele Republicii Letonia

Dalia Grybauskaitė

Președintele Republicii Lituania

János Áder

Președintele Republicii Ungaria

George Vella

Președintele Republicii Malta

Alexander Van der Bellen

Președintele Republicii Austria

Andrzej Duda

Președintele Republicii Polonia

Marcelo Rebelo de Sousa

Președintele Republicii Portugheze

Klaus Iohannis

Președintele României

Borut Pahor

Președintele Republicii Slovenia

Andrej Kiska

Președintele Republicii Slovacia

Sauli Niinistö

Președintele Republicii Finlanda

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Menabit Ozghiun (PER): „Zanfir Iorguș este un Radu Cristian, dar mai în vârstă. Remarc aceleași minciuni și aceleași apucături“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul consilier local Menabit Ozghiun, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia, a comentat pentru Ordinea.ro noua configurație electorală de pe plan local. Menabit Ozghiun a spus că de 24 de ani, în Mangalia au fost primari Zanfir Iorguș, cumătrul lui Zanfir Iorguș (Claudiu Tusac) și Radu Cristian, iar din cauza asta, Mangalia merge în aceeași direcție, în mai rău.

„Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să schimbi primarul. Dacă vor fi votați Radu Cristian sau Zanfir Iorguș, Mangalia va merge în aceeași direcție. Numai că, spre deosebire de alegerile din trecut, când oamenii au avut de ales între Radu Cristian și Zanfir Ioguș, de data acesta, cetățenii care nu îi vor pe cei doi au de ales și alte opțiuni. De când sunt în politică, oamenii au prins încredere în mine și, din postura de consilier local, m-am luptat ca cetățenilor să le fie mai bine. Am încercat să facem din Mangalia un loc de trăit mai bine.“, a spus Menabit Ozghiun.

Acesta a comentat și reapariția lui Iorguș în prim planul scenei politice. Acesta a spus despre contracandidatul său că versiunea „Iorguș 2020“ nu mai este aceeași cu versiunea „Iorguș 2000.“

„Ca o concluzie scurtă, Zanfir Iorguș este un Radu Cristian, dar mai învârstă, pentru că remarc la cei doi aceleași minciuni, aceleași apucături, aceeași agresiune față de cetățenii Mangaliei, că dacă nu ești cu el ești împotriva lui. Are multe răzbunări de făcut, are multe de rezolvat.“, a comentat Menabit.

Candidatul Partidului Ecologist a adăugat că Mangalia este în situația actuală pentru că Zanfir Iorguș a desființat societatea „Gold RA“.

„Până în primul mandat al lui Iorguș, 1996 – 2000, a existat o entitate a Primăriei numită GOLD RA, care se ocupa de salubrizarea în Mangalia, de spații verzi, de iluminatul public, zugrăvea blocurile și școlile. Avea 500 de angajați. Atunci Mangalia arăta bine pentru că exista GOLD RA, pe care Iorguș l-a primit moștenire de la fostul primar. Când a desființat GOLD-ul, a transferat toate serviciile de interes public către firmele de casă. Salubrizarea a dus-o la Uranus, termoficarea a dus-o la Romintem. Atunci Iorguș a creat borcanul cu miere, după care vine toată mafia politico-ecomică. Mangalia este devalizată de 20 de ani. Apariția lui Zanfir Iorguș a împins mulți dintre votanții tradiționali PSD către mine pentru că cei care votează PSD în mod tradițional nu îl vor pe Iorguș. Eu aș avea o întrebare pentru Iorguș: S-a înțeles cumva cu Felix Stroe ca apă să fie un leu la Mangalia sau a uitat Zanfir Iorguș de promisiunile pe care le face.“

Menabit Ozghiun a spus că Radu Cristian nu este mai breaz decât Iorguș, pentru a desființat Serviciul Administrare a Domeniului Public și Privat, iar în lipsa acesteia sunt externalizate tot felul de servicii către „firme fantomă“

„Spre exemplu, firmă din Călărași cu doi angajați, firme din București cu un singur angajat, care se ocupă defectuos de serviciile publice din Mangalia.“, a spus Menabit.

În ceea ce-i privește pe candidații USR la funcția de primar, Dumitru Paris, și cel al PMP, Mihai Crăciun, Menabit Ozghiun a spus că reprezentantul USR nu are notorietate pentru că a venit de la Constanța chiar înainte de alegeri, ia cel de la PMP se așteaptă la o colaborare cu el.

Menabit Ozghiun a declarat că alegerile din acest an sunt atipice prin prisma faptului în această campanie electorală se va axa mai mult pe promovarea mediul online și în media. De aceea, spune Menabit, favoriți vor fi primarii în funcție, pentru că ei dețin puterea în oraș. Candidatul Partidului Ecologist a atras atenția asupra unui aspect, pe care autoritățile nu l-au luat în calcul. Este vorba despre perioada scurtă în care candidații pot să strângă semnături.

„Am depus o cerere la Primărie pentru a instala trei corturi în care să strâng semnături, da încă nu am primit răspuns. Din păcate, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat abia ieri ghidul pentru alegerile locale, ceea ce înseamnă că mai avem timp doar până în data de 28 august să strângem semnături. Ținând cont de acest lucru, cred că Primăria ar trebui să se miște cu celeritate, pentru că este o situație specială. Mai mult, Primăria a fost închisă și nu s-au putut depune cereri decât online.“, a spus Menabit Ozghiun.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP și-a făcut organizație la Cogealac. Sorin Șapte întră în luptă pentru Primărie cu „Gigi și Cati“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea partidului Mișcarea Populară Constanța anunță că a înființat organizație în comuna Cogealac și spune că noua echipă este pregătită să se lupte și să câștige alegerile locale din 27 septembrie. Candidatul PMP la Primăria Cogealac este Sorin Șapte, „cu o experiență în Consiliul Local și cu dorința de a schimba administrația comunei Cogealac.“

„Sorin Șapte și-a construit o echipă puternică, din care fac parte oameni ce își doresc să aducă schimbarea. Din echipa PMP pentru Cogealac fac parte: Sorin Șapte (candidat primărie), Cristian Foamete (consilier UNPR), Ion Funda (consilier PNȚCD) , Iulian Butcaru și Hagiu Demetrian (președinte PNL Cogealac).“, se arată într-un comunicat al PMP.

„Îi mulțumesc domnului Palaz pentru încrederea acordată și am convingerea că împreună cu echipa mea vom trimite acasă actuală conducere”, a declarat Sorin Șapte.

„Am încredere în noua echipă și sunt convins că dorința de implicare și experiența lor, vor aduce o schimbare în comuna Cogealac, comună care nu a fost administrată, ci a fost „patronată“ după propriile interese ale echipei nocive Gigi-Cati. Îi urez succes lui Sorin Șapte și noilor colegi care au înțeles să se alieze în vederea vindecării administrației de cei doi „covizi politici“”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: “Pregătim o EXPLOZIE a creșterii economice”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că economia României își revine în ritm alert, după scăderea din timpul stării de urgență. Cîțu arată că se pregătește o explozie a creșterii economice în anul 2021.

Revenirea în “V” a economiei – încă o dovadă!

Am luat cele mai bune masuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani.

Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri și acum avem primele dovezi.

În plina criza economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul A CRESCUT fata de aceeași perioadă a anului precedent.

Din primul moment am căutat masuri care să reducă efectele șocului negativ al pandemiei asupra economiei noastre și până acum am reușit.

Pregătim economia pentru o explozie a creșterii economice în 2021.”, scrie Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: