Actual

Vin inundaţiile peste noi! Deja sunt mari probleme în ţară

mart. 09, 2018 Maria Ionescu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până vineri seară pe râuri din 15 bazine hidrografice. Potrivit hidrologilor, până vineri, la ora 12:00, va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu de torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri ale debitelor şi nivelurilor, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile din bazinele hidrografice: Neajlov (sector aval confluenţa Dâmbovnic – S.H. Călugăreni), Glavacioc (bazin mijlociu şi inferior), Câlniştea – judeţele Giurgiu şi Teleorman.

De asemenea, va fi cod galben de fenomene hidrologice similar pe mai multe râuri din judeţele Bihor şi Arad, Hunedoara şi Timiş, Caraş Severin şi Dolj, dar şi Argeş, Giurgiu şi Teleorman. Atenţionarea a fost transmisă către toate ministerele avizate, către Hidroelectrica şi administraţiile bazinale de apă. Deja sunt curţi şi terenuri inundate în judeţul Teleorman. În comuna Dideşti, cu cele 3 sate aparţinătoare (Insurăţei, Satu Nou şi Dideşti), revărsarea râului Tecuci a produs următoarele pagube: – 8 curţi, – 100m DC, 10 ha de teren arabil, 11 ha de păşuni/fâneţe; în Comuna Balaci, cu cele 3 sate aparţinătoare (Balaci, Burdeni, Tecuci), revărsările râurilor Burdea şi Tecuci au produs următoarele efecte: 8 anexe inundate, 13 podeţe, 4 km de drumuri stradale; 70 ha de teren agricol şi 20 ha de păşuni; în comuna Dobrotesti, sat Merisani, apele râului Tecuci au inundat 4 anexe gospodăreşti.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!