Connect with us

Actual

Vine și răspunsul CET : ”RADET a adoptat o atitudine pasivă”!

Maria Ionescu

Publicat

la

În urma întâlnirii de astăzi, Electrocentrale Constanţa SA ne-a transmis un comunicat de presă prin care ne oferă punctul lor de vedere vizavi de situația care s-a aflat la un pas de a se întâmpla : rămânerea fără apă caldă. Iată ce declară reprezentanții companiei : ”Electrocentrale SA a informat reprezentantul Guvernului în teritoriu cu privire la situaţia datoriilor RADET către societatea noastră, prin adresa nr. 4239/22.07.2016. Urmare a sesizării noastre, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a convocat o şedinţă de lucru care a avut ca scop identificarea soluţiilor care trebuie dispuse în vederea deblocării conflictului instituţional dintre RADET şi Electrocentrale Constanţa SA, astfel încât constănţenii să nu rămână fără apă caldă. Totodată, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a răspuns afirmativ invitaţiei lansată de către reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Electrocentrale Constanţa SA de a participa la următoarea şedinţă CA, întâlnire care se va desfășura în prima jumătate a lunii august.

Din partea Societății Electrocentrale Constanţa SA, la întâlnirea de la Prefectură au participat cinci reprezentanți, care au expus tuturor celor prezenți situaţia datoriilor, datorii recunoscute parţial de către conducerea RADET Constanţa prin intermediul mai multor documente oficiale, pe care oricând le putem pune la dispoziția tuturor celor interesaţi, acestea fiind documente de interes public. În speță, datoriile RADET către Electrocentrale Constanţa SA însumează 193.327.568,62 lei.

Până la data informării prefectului cu privire la situaţia datoriilor RADET Constanţa către Electrocentrale Constanţa SA, reprezentanții RADET au adoptat o atitudine pasivă, nefiind întreprinse nici un fel de demersuri reale pentru găsirea de soluții la problemele semnalate de Electrocentrale Constanţa SA şi care au stat la baza emiterii notificării de preaviz.

Din partea Electrocentrale Constanţa SA există întreaga disponibilitate pentru adoptarea oricărei soluții în conformitate cu dispozițiile legale, care să protejeze interesele imediate ale populației. Societatea noastră a căutat şi caută soluții în vederea deblocării problemelor financiare, la rândul nostru având discuţii cu furnizorii.

Precizăm că la finalul întâlnirii care a avut loc în cadrul Instituției Prefectului, nici unul dintre reprezentanții Electrocentrale Constanţa SA nu a avut mandat din partea CA pentru a face declaraţii, drept pentru care mulţumim public pentru înțelegere.”

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Crimă macabră în Onești, sub nasul polițiștilor. Doi bărbați, OMORÂȚI după ce au fost sechestrați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O crimă înfiorătoare a avut loc în cursul acestei după amiezi în orașul Onești din județul Bacău. Doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament au fost omorâți de către fostul proprietar.

Potrivit ziarului Deșteptarea, se pare că bărbatul – în vârstă de 67 de ani – pierduse locuința în urma unei executări silite, iar victimele ar fi fost plătite de către noul proprietar să renoveze apartamentul.

Bărbatul a sunat pe Poliție și a anunțat că i-a sechestrat pe cei doi meseriași și că îi va ucide dacă nu se va reveni asupra sentinței de evacuare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Bacău, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de polițiști, inclusiv un negociator. Accesul în zonă a fost blocat de oamenii legii.

Din păcate, după ore de negocieri, individul i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori.

Iată comunicatul oficial al IPJ Bacău:

“Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate.

Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări potrivit competențelor”.

Unul dintre bărbații răniți a fost transportat la spital și resuscitat. Iată ce precizări a făcut medicul Anca Băncescu, director medical, pentru jurnaliști:

“În jurul orei 17.00 a fost adusă în UPU o persoană în jur de 36 de ani, cu multiple plăgi înjunghiate, a fost adusă în stop cardiorespirator. Inițial s-a reușit resuscitarea pacientului, care ulterior a intrat din nou în stop cardiorespirator, iar în jurul orei 18.00 a fost declarat decesul. Apoi a fost adus agresorul, în jur de 68 de ani. Destul de agresiv. Cu multiple plăgi împușcate – toracice, membrele superioare, membrele inferioare -, care după investigațiile din Urgență a fost dus pe departamentul de Chirurgie. Despre a treia victimă nu pot să vă dau mai multe detalii, a rămas la fața locului, iar din discuția cu colegii de acolo am înțeles că se afla în curs de resuscitare”, a declarat Anca Băncescu, director medical la Spitalul municipal din Onești.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mangalia. Un copil în vârstă de 4 ani a fost accidentat pe strada Ion Creangă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.15, pe strada Ion Creangă din municipiul Mangalia a avut loc un accident rutier, în urma căruia un copil în vârstă de 4 ani a ajuns la spital.

Pompierii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la fața locului, alături de polițiști ai Poliției Rutiere.

Potrivit primelor informații, un autoturism condus de o femeie de 36 de ani l-a accidentat pe copilul care intenționa să traverseze strada prin loc nepermis.

Micuțul a fost rănit ușor și a ajuns la spitalul din Mangalia, conștient și cooperant.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un șofer a condus cu viteză foarte mare pe DN 39. A rămas fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii formațiunilor rutiere din cadrul I.P.J. Constanța au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 240 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 40 de permise de conducere, dintre care 20 pentru depășirea limitei legale de viteză și 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 182 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: