Conecteaza-te cu noi

Societate

Vineri, exercițiu în premieră: Accident cu victime multiple la bordul fregatei ”Regele Ferdinand”.

Published

on

Luni, 8 aprilie, navele militare participante la Exercițiul Sea Shield 19 au ieșit din porturile Constanța și Mangalia pentru a pune în aplicare scenariul fictiv al exercițiului, la care participă aproximativ 2.200 de militari.

În prima zi a activităților planificate pe mare, s-au executat manevre navale și treceri printr-un canal dragat, acțiuni de respingere a atacului unor ambarcațiuni rapide ostile, precum și trageri cu sistemele de artilerie de la bord (tunul calibru 76,2 mm). La aceste secvențe, au participat navele din gruparea SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), respectiv HMNLS „Evertsen”, HMCS „Toronto”, TCG „Yildirim”, BGS „Drazki”,  fregata „Regele Ferdinand”, precum și BGS „Bodri”, HS „Ritsos”, fregata „Mărășești”, corvetele Bărbuneanu” și „Macellariu”, navele purtătoare de rachete „Pescărușul” și „Zborul”, dragoarele maritime „Dinescu” și „Nicolescu”, RMS „Grozavul”, nava rapidă de scafandri „Venus”, iar manevrele portuare au fost asigurate de către remorcherele „Viteazul”, „Vârtosul” și „Voinicul”.

Marți, 9 aprilie, s-au desfășurat secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene și de respingere a atacului aviației inamice, care au fost asigurate, din aer, de către aeronave militare ale forțelor aeriene și forțelor navale române, precum și de aeronave  de patrulare maritima din SUA (P-8 „Poseidon” ) și Turcia (P-235), iar miercuri, 10 aprilie, sunt programate secvențe de luptă împotriva amenințărilor submarine. De asemenea, Bulgaria, Polonia și SUA au trimis ofițeri în statul major al exercițiului, Grecia a trimis o echipă mobilă de instructori de la Centrul NATO de Instruire pentru Operații de Interdicție Maritimă (NMIOTC), Turcia a trimis o echipă de observatori de la Centrul de Excelență pentru Operații de Securitate Maritimă (MARSEC COE).

În ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”, nivelul de complexitate al activităților de instruire în cadru multinațional, va fi completat cu o secvență a Exercițiului NATO îndomeniul medical ”Vigorous Warrior 19”, care vizează modalitățile de intervenție și de acțiune pentru situații de evacuare medicală de pe mare.

Interconectarea dintre cele două exerciții multinaționale majore va fi realizată, în premieră, în portul militar Constanța, vineri, 12 aprilie, când va fi simulată acordarea asistenței medicale în cazul producerii unui accident cu victime multiple, la bordul fregatei „Regele Ferdinand”. Evacuarea de la bordul navei se va realiza pe cale aeriană, iar caracterul interdepartamental și interinstituțional va fi pus în evidență de către structurile medicale specializate ale Forțelor Navale Române, ale Direcției Medicale (M.Ap.N.), ale Departamentului pentru Situații de Urgență (M.A.I.), ale Centrului NATO de Excelență pentru Medicină Militară (MILMED COE) din Ungaria, precum și ale Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions