Connect with us

Stiri

Vinurile româneşti fac furori la un târg din Germania

Maria Ionescu

Publicat

la

ProWein, cu peste 6000 de expozanti din 57 de ţări, este probabil cel mai mare târg de vinuri, la nivel mondial, dedicat specialiştilor din industrie. Jurnalişti, importatori, distribuitori, bloggeri şi iubitori de vin din toată lumea participă la a 22-a ediţie a târgului din Dusseldorf.

Unele dintre cele mai bune crame româneşti s-au unit la ProWein într-un singur stand cochet, sub sigla “Premium Wines of Romania” pentru a promova imaginea României viticole.

În prima zi a târgului, Master of Wine Caroline Gilby a susţinut un masterclass cu şi despre vinurile româneşti, în care explica presei internaţionale de ce vinurile din România pot fi clasate cu uşurinţă în topul calităţii mondiale. Master of Wine este calificarea supremă pe care un specialist în vinuri o poate obţine urmând cursurile Wine and Spirits Education Trust. Sunt doar 319 persoane în toată lumea care deţin acest titlu, iar Caroline Gilby este una dintre ele şi un fan al vinurilor romanesti.

În fiecare zi, standul APVR, Premium Wines of Romania, a fost unul dintre cele mai aglomerate din hală. “Am schimbat contacte cu proprietari de restaurante şi importatori, am primit remarci pozitive şi întrebări multe. Suntem la prima participare la un târg de vinuri internaţional şi este fascinant. Suntem o cramă producătoare doar de vinuri din soiuri autohtone, iar asta a prins foarte bine. Îmi plac profesionalismul şi organizarea, dar mai ales aglomeraţia de la stand.” spune Victor Dealanu, directorul Casei de Vinuri Cotnari.

România figurează pe locul 13 în topul mondial al producătorilor de vinuri şi pe locul 6 în Europa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: