Connect with us

Politica

Viorica Dăncilă: Avem o țară dezbinată, în care vedem multă ură

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, premierul interimar Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția de președinte al României s-a aflat județul Suceava, unde a avut întâlniri electorale cu locuitorii din comunele Hănțești și Zamostea, dar și cu cei din Rădăuți și Suceava.

Viorica Dăncilă a declarat: L-am ascultat cu mare atenție pe domnul primar. Vorbea de realizările comunei, realizări la care ați participat fiecare dintre dumneavoastră. Ați construit împreună cu domnul primar comuna pe care o aveți astăzi și pe care v-ați dorit-o. Împreună ați pus suflet în tot ceea ce ați făcut. Același lucru l-am încercat noi la guvernare. Într-un an și nouă luni am luat măsuri bune pentru oameni, ne-am gândit la părinții și bunicii noștri, ne-am gândit la fermieri, ne-am gândit la primari, să își dezvolte localitățile, să aibă cât mai multe investiții, ne-am gândit la copii, la locuri de muncă, ne-am gândit să creștem salariile pentru ca oamenii să o ducă mai bine, ne-am gândit la oameni, pentru că toate măsurile pe care le-am luat au avut în spate dorința oamenilor și dorința noastră de a face lucruri cât mai bune pentru această țară. Am înțeles că de fiecare dată cel mai important este să aduci zâmbetul pe fața oamenilor, să le alini durerea și să încerci să faci cât mai multe lucruri bune, dar mai știm un lucru și noi, și dumneavoastră: toate lucrurile bune pentru această țară, toate obiectivele pe care ni le-am dorit s-au făcut prin unitate, prin voința poporului român de la comună, de la oraș, de la Suceava sau Constanța, din Maramureș sau Giurgiu, toți au acționat pentru această țară. Mă uitam aici și vedeam ratificarea provinciilor locuite de români, Adunarea Națională de la Alba Iulia, Adunarea Națională de la Blaj, Unirea de la Iași, toate s-au făcut prin voința poporului român, un popor care s-a unit în momente grele pentru această țară. Nu s-au făcut nici prin ură, nici prin dezbinare.

Ceea ce se întâmplă acum este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla țării noastre: avem o țară dezbinată în care vedem multă ură, avem un președinte care a împărțit România între cei buni și cei răi, cei care merită și cei care nu merită, un președinte care nu se uită la părinții și bunicii noștri, un președinte care vrea „Guvernul meu”, „Parlamentul meu”, un președinte care se uită în dispreț către români, un președinte care a aruncat țara în aer. A strâns lângă el șase bărbați de stat foarte puternici, unul singur nu putea să reușească, ca să demoleze această țară, sub conducerea lui Klaus Iohannis. Au dat jos un guvern, un guvern care a lucrat pentru oameni, și a pus în loc nimic!

Vorbea domnul ministru Daea despre subvenții, despre agricultură, despre irigații, despre măsurile luate pentru fermieri, despre programul de tomate care să ne aducă copiii acasă. Ce ne aduc ei pentru agricultură? Ați văzut vreo măsură pentru oameni, ați văzut să vină cu vreo măsură pentru oameni? Nu, ei se ceartă între ei cum să își rezolve problemele lor, pentru că dumneavoastră și oamenii din toată țara nu contați. Contează doar interesul lor personal și electoral. I-ați văzut că au vorbit de pensii și salarii? I-am rugat să semneze acel Pact pentru Bunăstarea Românilor în care să-și asume faptul că nu vor tăia pensiile părinților și bunicilor noștri, că nu o să mai vedem oameni precum mămăița de aici de 90 de ani – mulți înainte! – ca li s-a tăiat pensia sau că nu au bani să-și ia medicamentele. Nu au făcut acest lucru, pentru că vor face ceea ce știu cel mai bine: vor tăia de la oameni ca să le fie lor bine. Nu iubesc oamenii: îl vedem pe premierul desemnat, Ludovic Orban, care parcă joacă într-un film de comedie. Unui partid îi spune „sunt de acord să nu avem alegeri în două tururi pentru primari”, altuia îi spune „vom avea alegeri în două tururi pentru primari”. Unuia îi spune „nu vom avea alegeri anticipate”, celuilalt îi spune „vom avea alegeri anticipate”. Dar tot ceea ce negociază ei nu vă interesează foarte mult pe dumneavoastră. Pe dumneavoastră vă interesează ce va fi mâine, să vă dea acea încredere că mâine va fi mai bine decât azi, că nu o să mai vedem oameni plângând, oameni triști, oameni care uită să zâmbească, pentru că lor nu le pasă. Au ajuns în acele funcții prin sprijinul oamenilor, dar nu s-au întors în mijlocul oamenilor.

Președintele Iohannis spunea că fiecare zi cu acest guvern, Guvenul Dăncilă, este o zi pierdută. Am văzut că a dărâmat guvernul și a plecat din țară, acum nu mai este o zi pierdută. Dar e o zi pierdută de noi, de dumneavoastră, de poporul român, care trebuie să aibă un alt destin, un destin în care să fiți și dumneavoastră prezenți, în care să vă regăsiți și dumneavoastră, părinții și bunicii noștri, copiii și nepoții noștri. Dar acest lucru nu se întâmplă, pentru că președintele țării este cel care a adus dezbinarea între români și a făcut acest lucru pentru că nu iubește românii. L-ați văzut între oameni, l-ați văzut vreodată să ajute un om, să fie sensibil la problemele unui om? Eu am văzut când un om a leșinat lângă el și nici măcar nu s-a uitat! Cum credem noi că se va uita când aici, la Hănțești, va fi o problemă, sau în altă parte a țării? Este un președinte care de fiecare dată ne-a privit cu aroganță, ne-a privit de sus, a crezut că totul i se cuvine. E un președinte care vrea „Guvernul meu”, vrea „Parlamentul meu”, un președinte care încalcă Constituția țării. Mă întreb, dacă oricare dintre dumneavoastră ar încălca o lege, imediat cineva ar veni și v-ar sancționa. Dar președintele României își poate permite orice, pentru că are această alură de dictator și crede că fără a vorbi cu oamenii, fără a veni în mijlocul oamenilor, are dreptul să mai ia un mandat, un mandat în care el stă în vacanță, dumneavoastră munciți pe câmp. El se plimbă, copiii noștri pleacă din țară.

Într-un an și nouă luni am avut din partea președintelui României numai obstacole. De fiecare dată a împiedicat Parlamentul României atunci când am adoptat legi pentru români, a împiedicat Guvernul României atunci când am vrut să luăm măsuri bune pentru români, nu a numit miniștri, trebuia să îi numim cu acceptul domniei-sale, cu toate că legea nu-i permitea acest lucru. Oare acesta este președintele pe care îl merită România, președintele pe care ni-l dorim noi, românii? Oare noi, românii, nu putem să ne decidem viitorul? Acesta este președintele pe care mulți dintre noi îl girează să meargă în afara granițelor țării și de la microfoanele de la Bruxelles să-și critice țara și Guvernul? Eu nu cred acest lucru. Am mare încredere în înțelepciunea dumneavoastră, în unitatea poporului român, am mare încredere că nu putem să mai acceptăm un președinte care a demolat România în locul unui președinte care să construiască România.

Eu cred că este un moment dificil pentru noi, pentru poporul român, și cred că în momente dificile singurul lucru care ne poate uni este dorința comună de a avea o viață mai bună pentru părinți și bunici și de a avea o viață mai bună, un viitor mai bun pentru copiii și nepoții noștri. De aceea, am încredere în dumneavoastră, știu că în inima fiecăruia bate o inimă de român. Știu că purtați tricolorul în suflet, că vă iubiți comuna, județul și această țară pe care mulți dintre cei prezenți aici și dintre cei de acasă au construit-o. Dacă avem astăzi multe lucruri, sunt pentru că dumneavoastră ați muncit cu sudoarea frunții, cu multe sacrificii, cu multe obstacole, dar de fiecare dată ați mers înainte. Acum vă chem să mergem împreună înainte, să nu lăsăm un om să-și bată joc de destinul acestei țări, să nu lăsăm un om să dicteze viitorul acestei țări. Eu cred că pentru noi în acest moment este important să ne unim și să mergem împreună pe același drum. Sunt convinsă că pe 10 și 24 noiembrie ne vom lua România înapoi, România noastră, a tuturor, în care să ne regăsim fiecare dintre noi, indiferent unde lucrăm, de la cel mai mic până la cei cu ghiocei la tâmple. Dacă nu vom face acest lucru, degeaba vom regreta pe urmă.
Îmi doresc foarte mult ca pe 10 și 24 să alegem un președinte al românilor, un președinte care să-i respecte pe români, un președinte care să-i trateze pe români ca pe propria familie, să aibă grijă și de cei mai în vârstă, și de cei tineri, de femeile din România care au grijă de familiile lor. Am avut 15 ani președinți care au dus această țară înapoi. Am făcut pași înapoi, în loc să facem pași înainte. Oameni buni, împreună putem să facem pași înainte, pași importanți! Cred în fiecare dintre dumneavoastră, cred că în cabina de vot, atunci când veți pune ștampila, nu o să vă gândiți nici la Klaus Iohannis, nici la Viorica Dăncilă, nici la altcineva. Să vă gândiți la ceea ce este mai bine pentru familia dumneavoastră, pentru că, în fond, trebuie să facem ceea ce este cel mai bine pentru oameni.
Vă aștept la vot. Vă asigur că nu voi da înapoi, că mă voi bate cu Klaus Iohannis până la capăt, că sunt mult mai puternică decât el. Să nu subestimeze o femeie, bărbații din sală știu cât de luptătoare sunt soțiile și fiicele lor! Pe 10 și 24 noiembrie, România va avea un alt destin, un destin în care vom fi prezenți fiecare dintre noi. Doamne-ajută!

(Comandate de Partidul Social Democrat-PSD
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 31190008)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

PSD pregătește moțiune de cenzură împotriva ministrului de Finanțe. Replica lui Cîțu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu, anunţul fiind făcut de liderul PSD Viorica Dăncilă.

”La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

Aceasta este prima moţiune care vizează un ministru al Guvernului Orban.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat săptămâna trecută, în prima sa conferinţă de presă ca ministru, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone, că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate. El a estimat că deficitul este de peste 4%. Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a răspuns acuzaţiilor lui Cîţu, spunând că este Al Capone ”aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI” şi acuzându-l că ”nu ştie să citească un buget”. Teodorovici l-a acuzat pe Cîţu că prin declaraţiile sale a adus leul la un minim istoric.

”Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici.

Replica ministrului Cîțu

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu reacționează joi, pe Facebook, după anunțul făcut de Viorica Dăncilă privind moțiunea de cenzură. Cîțu anunță că „pentru prima oară în istorie” va aduce cu el în Parlament toți directorii din Ministerul Finanțelor și ANAF care au lucrat cu Eugen Teodorovici și cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a reactificării bugetare din august și la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2024.

„Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncila și Teodorovici. Va anunt o premiera in cazul motiunii simple care ma vizeaza, la Senat. Pentru prima oara in istorie voi aduce in Parlament cu mine toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul minstru si cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august si mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenti cu date si documente oficiale care vor arata: Viorica Dancila si Eugen Teodorovici stiau din martie ca vor depasi tinta de deficit, situatia executie bugetare si mai ales estimarile pentru final de an la momentul in care am preluat mandatul. In conferinta de presa pe care o voi tine inainte de motiune, ii voi lasa pe directorii respectivi sa va prezinte datele reale cu documente. Sa vedem atunci cine-i minte pe romani. Va garantez ca rezultatul este unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici”, scrie Cîțu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Regrupări la prezidențiale pentru turul II. Cine pe cine susține și care sunt mesajele pentru alegători

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidele parlamentare și-au anunțat public preferințele pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

Liderii USR și PMP le-au cerut propriilor simpatizanți să voteze în finală Klaus Iohannis (PNL). UDMR, ALDE și Pro România nu fac nicio recomandare la vot dar și-au îndemnat alegătorii să meargă la urne.

Pentru Viorica Dăncilă (PSD) nu și-a anunțat niciun partid sprijinul oficial, însă există 3 partide cu care s-a bătut palma informal – UNPR, PNȚCD și Forța Națională – și se duc negocieri și cu altele.

Sunt și partide care și-au îndemnat alegătorii să nu meargă la vot, precum Dreapta Liberală a lui Viorel Cataramă.

În primul tur al alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis a luat 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26% din voturi.

sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful PNL Constanța: “PSD simte că se apropie înfrângerea finală”. Cum îl laudă Huțucă pe candidatul Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, așa cum merită România, transmite conducerea PNL Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Evenimentele care au avut în prim plan dezbaterea președintelui Klaus Iohannis și conferința candidatului PSD, Viorica Dăncilă, au evidențiat și mai puternic, dacă era cazul, prăpastia de educație, profesionalism și integritate dintre cei doi, spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța în documentul de presă.

“Am văzut un interlocutor Klaus Iohannis care s-a ridicat la nivelul așteptărilor, cu răspunsuri consistente pe orice subiect, de la politică externă, economie și justiție, până la sport, infrastructură sau energie. Klaus Iohannis a arătat un profil de președinte care are soluții, care își propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcție corectă a statului, confirmând că este complet potrivit pentru această poziție și este singurul care deține experiența, anvergura și reperele necesare pentru a fi Președintele României. Dar mai ales, Ioahannis a reușit cu succes să țină piept tăvălugului PSD și a oprit 70% din efectele toxice din legile Justiției. A fost omul care a ținut democrația  la suprafață, în timp ce Dragnea și ceilalți pesediști atacau din toate pozițiile statutul de drept și apăsau cu bocancii pe grumazul Justiției. Alături de președintele Klaus Iohannis, cu o nouă configurație parlamentară la următoarele alegeri, România va putea cu adevărat să intre într-un amplu proces de modernizare și reformare, cu instituții flexibile și prietenoase cu cetățenii. Societatea românească are nevoie de valori, de oameni pricepuți, de tineri care să se simtă utili și apreciați la ei în țară, de cetățeni responsabili și implicați, iar Klaus Iohannis este singurul care poate genera aceste schimbări, susține liderul liberalilor constănțeni.

În ceea ce privește prestația contacandidatei lui Iohannis, Viorica Dăncilă, deputatul Huțucă aduce în discuție aceleași gafe, incompetența și minciunile pe care liberalii le-au transmis de-a lungul mandatului acesteia în fruntea Guvernului. De asemenea, Dăncilă este descrisă de liberalii constănțeni drept incompetentă, mincinoasă și semnatara multor gafe, în decursul mandatului său în fruntea Executivului.

“De partea cealaltă am văzut o mixtură de gafe, incompetență și minciuni, expresia disperării unui PSD care simte că duminică se apropie înfrângerea finală. Un candidat Viorica Dăncilă ce nu a avut măcar decența de a se delimita de personaje precum Liviu Dragnea sau de Ordonanța 13, care și acum i se pare că a fost o lege foarte bună. Bineînțeles, bună pentru infractorii de partid care doreau să-și salveze pielea dinamitând întreaga legislație penală. Viorica Dăncilă rămâne însă expresia unui PSD nereformat și diabolic, care a fost la un pas de a face praf și pulbere statutul de drept din România. PSD rămâne pericolul pe care îl cunoaștem și nu avem voie să-l subestimăm. Toată această campanie de minciună și dezinformare, toate fake-news-urile sunt încercări disperate ale pesediștilor de a-și apăra privilegiile. Duminică, 24 noiembrie, avem însă șansa istorică de a termina cu PSD și cu pesedismul. Votul pentru președintele Klaus Iohannis este garanția că terminăm cu abuzurile PSD și repunem România pe drumul european”, spune Bogdan Huțucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: