Connect with us

Politica

Viorica Dăncilă: Avem o țară dezbinată, în care vedem multă ură

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, premierul interimar Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția de președinte al României s-a aflat județul Suceava, unde a avut întâlniri electorale cu locuitorii din comunele Hănțești și Zamostea, dar și cu cei din Rădăuți și Suceava.

Viorica Dăncilă a declarat: L-am ascultat cu mare atenție pe domnul primar. Vorbea de realizările comunei, realizări la care ați participat fiecare dintre dumneavoastră. Ați construit împreună cu domnul primar comuna pe care o aveți astăzi și pe care v-ați dorit-o. Împreună ați pus suflet în tot ceea ce ați făcut. Același lucru l-am încercat noi la guvernare. Într-un an și nouă luni am luat măsuri bune pentru oameni, ne-am gândit la părinții și bunicii noștri, ne-am gândit la fermieri, ne-am gândit la primari, să își dezvolte localitățile, să aibă cât mai multe investiții, ne-am gândit la copii, la locuri de muncă, ne-am gândit să creștem salariile pentru ca oamenii să o ducă mai bine, ne-am gândit la oameni, pentru că toate măsurile pe care le-am luat au avut în spate dorința oamenilor și dorința noastră de a face lucruri cât mai bune pentru această țară. Am înțeles că de fiecare dată cel mai important este să aduci zâmbetul pe fața oamenilor, să le alini durerea și să încerci să faci cât mai multe lucruri bune, dar mai știm un lucru și noi, și dumneavoastră: toate lucrurile bune pentru această țară, toate obiectivele pe care ni le-am dorit s-au făcut prin unitate, prin voința poporului român de la comună, de la oraș, de la Suceava sau Constanța, din Maramureș sau Giurgiu, toți au acționat pentru această țară. Mă uitam aici și vedeam ratificarea provinciilor locuite de români, Adunarea Națională de la Alba Iulia, Adunarea Națională de la Blaj, Unirea de la Iași, toate s-au făcut prin voința poporului român, un popor care s-a unit în momente grele pentru această țară. Nu s-au făcut nici prin ură, nici prin dezbinare.

Ceea ce se întâmplă acum este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla țării noastre: avem o țară dezbinată în care vedem multă ură, avem un președinte care a împărțit România între cei buni și cei răi, cei care merită și cei care nu merită, un președinte care nu se uită la părinții și bunicii noștri, un președinte care vrea „Guvernul meu”, „Parlamentul meu”, un președinte care se uită în dispreț către români, un președinte care a aruncat țara în aer. A strâns lângă el șase bărbați de stat foarte puternici, unul singur nu putea să reușească, ca să demoleze această țară, sub conducerea lui Klaus Iohannis. Au dat jos un guvern, un guvern care a lucrat pentru oameni, și a pus în loc nimic!

Vorbea domnul ministru Daea despre subvenții, despre agricultură, despre irigații, despre măsurile luate pentru fermieri, despre programul de tomate care să ne aducă copiii acasă. Ce ne aduc ei pentru agricultură? Ați văzut vreo măsură pentru oameni, ați văzut să vină cu vreo măsură pentru oameni? Nu, ei se ceartă între ei cum să își rezolve problemele lor, pentru că dumneavoastră și oamenii din toată țara nu contați. Contează doar interesul lor personal și electoral. I-ați văzut că au vorbit de pensii și salarii? I-am rugat să semneze acel Pact pentru Bunăstarea Românilor în care să-și asume faptul că nu vor tăia pensiile părinților și bunicilor noștri, că nu o să mai vedem oameni precum mămăița de aici de 90 de ani – mulți înainte! – ca li s-a tăiat pensia sau că nu au bani să-și ia medicamentele. Nu au făcut acest lucru, pentru că vor face ceea ce știu cel mai bine: vor tăia de la oameni ca să le fie lor bine. Nu iubesc oamenii: îl vedem pe premierul desemnat, Ludovic Orban, care parcă joacă într-un film de comedie. Unui partid îi spune „sunt de acord să nu avem alegeri în două tururi pentru primari”, altuia îi spune „vom avea alegeri în două tururi pentru primari”. Unuia îi spune „nu vom avea alegeri anticipate”, celuilalt îi spune „vom avea alegeri anticipate”. Dar tot ceea ce negociază ei nu vă interesează foarte mult pe dumneavoastră. Pe dumneavoastră vă interesează ce va fi mâine, să vă dea acea încredere că mâine va fi mai bine decât azi, că nu o să mai vedem oameni plângând, oameni triști, oameni care uită să zâmbească, pentru că lor nu le pasă. Au ajuns în acele funcții prin sprijinul oamenilor, dar nu s-au întors în mijlocul oamenilor.

Președintele Iohannis spunea că fiecare zi cu acest guvern, Guvenul Dăncilă, este o zi pierdută. Am văzut că a dărâmat guvernul și a plecat din țară, acum nu mai este o zi pierdută. Dar e o zi pierdută de noi, de dumneavoastră, de poporul român, care trebuie să aibă un alt destin, un destin în care să fiți și dumneavoastră prezenți, în care să vă regăsiți și dumneavoastră, părinții și bunicii noștri, copiii și nepoții noștri. Dar acest lucru nu se întâmplă, pentru că președintele țării este cel care a adus dezbinarea între români și a făcut acest lucru pentru că nu iubește românii. L-ați văzut între oameni, l-ați văzut vreodată să ajute un om, să fie sensibil la problemele unui om? Eu am văzut când un om a leșinat lângă el și nici măcar nu s-a uitat! Cum credem noi că se va uita când aici, la Hănțești, va fi o problemă, sau în altă parte a țării? Este un președinte care de fiecare dată ne-a privit cu aroganță, ne-a privit de sus, a crezut că totul i se cuvine. E un președinte care vrea „Guvernul meu”, vrea „Parlamentul meu”, un președinte care încalcă Constituția țării. Mă întreb, dacă oricare dintre dumneavoastră ar încălca o lege, imediat cineva ar veni și v-ar sancționa. Dar președintele României își poate permite orice, pentru că are această alură de dictator și crede că fără a vorbi cu oamenii, fără a veni în mijlocul oamenilor, are dreptul să mai ia un mandat, un mandat în care el stă în vacanță, dumneavoastră munciți pe câmp. El se plimbă, copiii noștri pleacă din țară.

Într-un an și nouă luni am avut din partea președintelui României numai obstacole. De fiecare dată a împiedicat Parlamentul României atunci când am adoptat legi pentru români, a împiedicat Guvernul României atunci când am vrut să luăm măsuri bune pentru români, nu a numit miniștri, trebuia să îi numim cu acceptul domniei-sale, cu toate că legea nu-i permitea acest lucru. Oare acesta este președintele pe care îl merită România, președintele pe care ni-l dorim noi, românii? Oare noi, românii, nu putem să ne decidem viitorul? Acesta este președintele pe care mulți dintre noi îl girează să meargă în afara granițelor țării și de la microfoanele de la Bruxelles să-și critice țara și Guvernul? Eu nu cred acest lucru. Am mare încredere în înțelepciunea dumneavoastră, în unitatea poporului român, am mare încredere că nu putem să mai acceptăm un președinte care a demolat România în locul unui președinte care să construiască România.

Eu cred că este un moment dificil pentru noi, pentru poporul român, și cred că în momente dificile singurul lucru care ne poate uni este dorința comună de a avea o viață mai bună pentru părinți și bunici și de a avea o viață mai bună, un viitor mai bun pentru copiii și nepoții noștri. De aceea, am încredere în dumneavoastră, știu că în inima fiecăruia bate o inimă de român. Știu că purtați tricolorul în suflet, că vă iubiți comuna, județul și această țară pe care mulți dintre cei prezenți aici și dintre cei de acasă au construit-o. Dacă avem astăzi multe lucruri, sunt pentru că dumneavoastră ați muncit cu sudoarea frunții, cu multe sacrificii, cu multe obstacole, dar de fiecare dată ați mers înainte. Acum vă chem să mergem împreună înainte, să nu lăsăm un om să-și bată joc de destinul acestei țări, să nu lăsăm un om să dicteze viitorul acestei țări. Eu cred că pentru noi în acest moment este important să ne unim și să mergem împreună pe același drum. Sunt convinsă că pe 10 și 24 noiembrie ne vom lua România înapoi, România noastră, a tuturor, în care să ne regăsim fiecare dintre noi, indiferent unde lucrăm, de la cel mai mic până la cei cu ghiocei la tâmple. Dacă nu vom face acest lucru, degeaba vom regreta pe urmă.
Îmi doresc foarte mult ca pe 10 și 24 să alegem un președinte al românilor, un președinte care să-i respecte pe români, un președinte care să-i trateze pe români ca pe propria familie, să aibă grijă și de cei mai în vârstă, și de cei tineri, de femeile din România care au grijă de familiile lor. Am avut 15 ani președinți care au dus această țară înapoi. Am făcut pași înapoi, în loc să facem pași înainte. Oameni buni, împreună putem să facem pași înainte, pași importanți! Cred în fiecare dintre dumneavoastră, cred că în cabina de vot, atunci când veți pune ștampila, nu o să vă gândiți nici la Klaus Iohannis, nici la Viorica Dăncilă, nici la altcineva. Să vă gândiți la ceea ce este mai bine pentru familia dumneavoastră, pentru că, în fond, trebuie să facem ceea ce este cel mai bine pentru oameni.
Vă aștept la vot. Vă asigur că nu voi da înapoi, că mă voi bate cu Klaus Iohannis până la capăt, că sunt mult mai puternică decât el. Să nu subestimeze o femeie, bărbații din sală știu cât de luptătoare sunt soțiile și fiicele lor! Pe 10 și 24 noiembrie, România va avea un alt destin, un destin în care vom fi prezenți fiecare dintre noi. Doamne-ajută!

(Comandate de Partidul Social Democrat-PSD
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 31190008)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Horia Constantinescu, mărul discordiei în PSD Constanța. Ce mesaj i-a transmis Felix Stroe

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Se încing spiritele în PSD Constanța. Horia Constantinescu, încă membru al PSD Constanța, și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Constanța. A declarat public faptul că și-a informat colegii de partid, dar că nu le-a cerut permisiunea pentru a intra în competiție.

“Am luat aceasta decizie pentru a nu fi acuzat ca ma folosesc de institutie si de banul public in acest demers. In conditii normale, in jurul datei de 5.03, voi fi suspendat si voi putea continua parcursul in vederea luptei electorale ce va urma. Am purtat discutii cu mai multe formatiuni politice, deoare ce cred cu convingere ca acestui consiliu ii trebuie si o echipa noua de consilieri. Da, am purtat discutia si am anuntat ca voi candida, indiferent de decizia organizatiei. Nu cred ca trebuia sa cer voie! Suntem maturi, unii chiar barbati, iar purtarea unui dialog ajuta la o comunicare mai buna. Chiar daca parasesti o incapere nu trebuie sa trantesti usa! Cel mai bun sa castige! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a spus Horia Constantinescu săptămâna aceasta.

Până la această datp, filiala Constanța și-a exprimat intenția de a merge pe mâna actualului primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Tocmai din acest motiv, vineri seară, Felix Stroe, liderul PSD Constanța, a declarat, în cadrul unei conferințe a partidului că o candidatură a lui Constantinescu la Primăria Constanța ar însemna auto – excluderea celui din urmă din partid.

De partea cealaltă, Horia Constantinescu a explicat că își asumă inclusiv excluderea din PSD.

“Discutia purtată cu domnul Stroe nu a fost decât informală. Dânsul doar m-a rugat să aştept puţin. Decizia de a candida i-am transmis-o de atunci. Voi candida, cu siguranţă. Demisia din PSD este de bun simţ! Astept ordinul de suspendare (din funcţia de comisar şef al CJPC Constanţa n.r.) şi demarez precampania. Daca nu au răbdare să depun demisia, ma pot demite!”, a spus Horia Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alianța Național Țărănistă și-a lansat candidatul la Primăria Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Național Țărănistă și-a anunțat, astăzi, candidatul la Primăria Constanța. Acesta este Tudorel Chesoi, vicepreședinte la nivel național și președinte al Organizației Județene Constanța a Aliantei Național Țărăniste. La conferința presă prilejuită de lansarea candidaturii lui Chesoi au mai participat președintele Alianței, avocatul Radu Ghidău, Alexandra Pătrașcu, secretar organizația ANT Constanța, Octavian Țacu, vicepreședinte ANT Constanța, Taner Gazi, prim-vicepreședinte ANT Constanța și Claudiu Iamandi – vicepreședinte.

„După aproape 30 de ani de politică și vreo 12 de consilier local și județean, consider că sunt destul de capabil să aduc un plusvaloare Constanței. Deviza campaniei este rezumată în câteva cuvinte: curățenie – spații verzi – gigacalorie ieftină. Sunt primele trei puncte ale programului nostru pentru Constanța și pot fi dezvoltate. Constanța arată destul de rău, e un oraș gri și este un lucru pe care îl regret sincer, pentru că mă întristează să văd cum alte orașe din România înfloresc, deși au posibilități mult mai reduse“, a spus Chesoi.

Liderul ANT a vorbit de nevoia construirii unei noi centuri în afara orașului, având în vedere că fosta centură, Aurel Vlaicu, este acum un bulevard integrat în municipiul Constanța. Fostul consilier local Tudorel Chesoi spune că ideea este perfect realizabilă și are efecte benefice pentru traficul auto din Constanța. El dorește înființarea unei inel de circulație care să facă legătura între bulevardele IC Brătianu și Tomis, de la fostul sediu al Registrului Auto Român și până la nodul rutier din zona centrului comercial Tom – Carrefour. Artera propusă ar prelua o parte semnificativă din traficul intens de pe bulevardul Aurel Vlaicu și ar prelua traficul greu. Chesoi spune că Aurel Vlaicu nu mai este de mult timp centura orașului, întrucât în zonă s-au construit centre comerciale, iar în momentul de față se construiesc ansambluri rezidențiale. Așadar, vorbim de o zonă în care se îmbină încă funcțiunile vechi, industriale, cu funcțiunile mai noi, comerciale și rezidențiale. Însă industria este deja pe picior de retragere din zonă.

Tudorel Chesoi a reamintit că în mandatul de consilier din perioada 2012 – 2016 a inițiat mai multe proiecte de hotărâre, dar care nu au fost luate în seamă de actualul primar, iar ele zac în prezent în sertarele Primăriei. Unul dintre aceste proiecte face referire la diminuarea impozitului pentru clădirile nerezidențiale pentru 4.000 de IMM-uri, impozite care fuseseră majorate de 20 de ori. De departe, cel mai important proiect pe care Tudorel Chesoi l-a inițiat, în 2016, a fost privind transformarea punctelor termice în centrale termice pe gaz, pentru că sunt foarte multe persoane cu venituri mici care și-au pierdut apartamentele din cauza prețului mare al gigacaloriei.

„Proiectul meu este foarte simplu de implementat și prevede ca cele 154 de puncte termice din Constanța să poată fi transformate în centrale termice de cartier, iar în acest fel se închide robinetul cu pierderi de la CET. În acest fel, apa caldă va fi furnizată la un preț foarte mic“, a spus Chesoi.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi aici:

Gigacaloria care ne arde la buzunare. De ce refuză Făgădău reforma sistemului centralizat de termoficare

Un alt proiect pe care Tudorel Chesoi l-a inițiat, dar care nu a fost pus în aplicare se referă la înființarea unui centru pentru victimele violenței în familie. De asemenea, Chesoi a mai cerut în 2016 eliminarea taxei de debranșare pe care o percepe RADET. El consideră această taxă ca fiind imorală și abuzivă.

„Voi insista să le punem în aplicare aceste proiecte, pentru că sunt în avantajul constănțenilor“, a subliniat Tudorel Chesoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PMP și-a prezentat candidații la primăriile din județ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județene Constanța a anunțat, în această seară, candidații formațiunii la funcțiile de primar din mai multe localități. În cadrul unei întâlniri la care au mai participat președintele PMP, Eugen Tomac, și secretarul general al partidului, Ioana Constantin, liderul PMP-iștilor constănțeni, Claudiu Palaz, i-a prezentat pe cei care vor intra în lupta electorală de la alegerile locale. Acesta a spus că PMP are 42 de organizații funcționale în acest moment.

Candidații PMP la primăriile județ, stabiliți până acum, sunt:

Adamclisi – Viorel Păun

Agigea – Medgid Melec

Băneasa – Leonard Chiciu

Cerchezu – Marin Tudoran

Cernavodă – Marian Sava

Cobadin – Mariana Chiper

Corbu – Vasile Polteanu

Costinești – Dumitru Jeanu

Ciocârlia – Marian Grigoriu

Cumpăna – Virgil Senopol

Dobromir – Ionuț Leontin Ivana

Eforie – Ionuț Anghel (fost consilier PNL)

Limanu – Nicolae Crăciun

Lipnița – Gelu Cercel

Lumina – Ana Maria Ciocan

Mangalia – Mihai Crăciun

Megdigia – Iasemin Agi-Murat

Mereni – Vasile Simonca

Mihail Kogălniceanu – Iorganda Hristu

Mihai Viteazu – Dănuț Geamănu

Murfatlar – Vlădoi Ion

Negru Vodă – Iani Petcu

Năvodari – Costel Dumitrașcu

Pecineaga – Mihaela Gabriela Gârlău

Poarta Albă – Viorel Ailinci

Seimeni – Radu Vulpe

Valu lui Traian – Viorel Țugurel

Vulturu – Viorel Țigău

„Cred în dumneavoastră și cred că vom aduce un plus la numărul de aleși ai PMP. Indiferent ce vi se va transmite, Claudiu Palaz e corect cu dumneavoastră, nu vă va vinde niciodată. Nu i-am vândut și nu i-am pus pe tarabă pe niciunul din consilierii mei. Am ținut la ei, pentru că maieul e mai aproape decât cămașa. Astăzi dovedim că suntem o forță, azi PMP are funcții în administrația locală, parlamentară, județeană. În acestă campanie nu vom menaja pe cineva dacă suntem atacați. Numărul primăriilor PMP va fi mult mai mare în 2020 decât în 2016. Sunt un partener de care îmi doresc să se țină cont”, a declarat Claudiu Palaz.

Prezentarea candidaților a fost precedată de o conferință de presă la care au luat parte Eugen Tomac, Ioana Constantin și Claudiu Palaz.

„Regretăm că anul acesta fost sacrificat proiectul cu alegerea primarului în două tururi pentru că PMP a susținut acest demara politic, revenirea alegerilor în două tururi, cetățenii au șansa să îl aleagă pe cel mai bun. Este o eroare politică că s-a renunțat la acest mecanism, dar acum ne aflăm pe ultima sută de metri să mai facem ceva. PMP este pregătit oricând de orice discuții cu orice partid politic. Nu ne temem pe alegerile anticipate, în urma alegerilor europarlamentare de anul trecut prin scorul obținut am putut merge și eu și Traian Băsescu în Parlamentul European. La ora actuală PMP are 2500 de candidați pentru primăriile județene, avem o armată pregătită”, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea acesta a spus că PMP își propune să ajungă al treilea partid ca număr de aleși locali.

„Dorim să schimbăm lucrurile, susținem alegrile în două tururi, prezența într-un tur de scrutin înseamnă prezența scăzută la vot. La nivel local nu există interes din partea primarilor în ceea ce înseamnă educație, că tot spunea Eugen Tomac despre educație”, a spus Ioana Constantin.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: