Conecteaza-te cu noi

Politica

Viorica Dăncilă, primul discurs în Parlament. Promite infrastructură, salarii și pensii mai mari, reducerea birocrației și nicio taxă nouă

Published

on

Viorica Dăncilă, noul premier al României, și-a prezentat obiectivele în fața celor două camere reunite ale Parlamentului. Noul Executiv va guverna “cu mândrie şi respect” pentru români, a afirmat Viorica Dăncilă.

“Reprezint alături de colegii mei propuşi (…) voinţa politică a coaliţiei majoritare (…) Astăzi veţi vota nu persoane, ci dorinţa cetăţenilor României (…) Vom guverna cu mândrie şi respect pentru români. Obiectivul mandatului meu este ca în 2020 România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din UE”, a transmis Dăncilă, după ce a vorbit despre avantajul de a avea un program de guvernare cunoscut atât de politicieni, cât și de cetățeni. De asemenea, premierul propus de coaliția PSD – ALDE a anunțat trei direcții principale ale mandatului său: creșterea investițiilor pentru modernizarea infrastructurii, creșterea veniturilor și reducerea birocrației.

„Le mulțumesc guvernelor din 2017 care au lucrat la proiectele de investiții și deblocarea fondurilor europene”, a declarat Dăncilă și a promis că până în 2020 se vor inaugura 35o de km de autostradă, 250 de km de cale ferată modernizată, iar numărul drumurilor modernizate vor crește cu 50%. Alte domenii prioritare sunt educația și sănătate, Dăncilă vorbind despre planurile de construire de noi creșe și grădinițe, dar și despre spitalele regionale.

În același discurs, primul în plenul Parlamentului, Viorica Dăncilă a mai spus că, atât timp cât va fi prim-ministru în România nu va fi introdusă nicio taxă nouă.

Advertisement

“Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Chiar de săptămâna această vom renunţă la formularul 600 şi în perioadă următoare la toate celelalte. Un singur formular e propunerea noastră”, a declarat Dăncilă, prima premier femeie a României.

Ea a mai precizat că nicio altă instituţie, centru de putere, nu va mai putea spune Guvernului ce are de făcut. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit luni după-amiază pentru votul privind Cabinetul Dăncilă. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 352 de parlamentari.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions