Connect with us

Politica

Volodimir Zelenski vrea ACORD cu România. Europarlamentarul Eugen Tomac: “Este prima dată când Ucraina vine cu astfel de abordare”

Published

on

Într-un interviu acordat unor jurnaliști din Rusia, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că își dorește un acord cu România. Declarația are ca scop “protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română”, după cum scrie, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac.

“Zelenski vrea un nou acord cu România. Zelenski a declarat în interviul oferit, ieri, presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română. Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare, în condițiile în care românii constituie a doua minoritate națională, iar această temă a fost cel mai tensionat subiect din agenda bilaterală. Interviul a fost acordat portalului anti-Putin Meduza, televiziunii Dojd și ziarului Kommersant. Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a cerut mass-media ruse să nu publice interviul, în caz contrar riscând pedepse de până la 15 ani de închisoare”, a scris Eugen Tomac în mediul online.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!