Connect with us

Actual

Vor dispărea cozile de la Delfinariu. Instituția implementează un proiect pilot pentru bilete în sistem online

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a înregistrat, vara aceasta, un număr impresionat de vizitatori, iar directorul instituției, doctorul Adrian Bîlbă, susține că provocarea abia acum începe. De asemenea, șeful instituției explică faptul că, în perioada imediat următoare, urmează să fie pus în practică un sistem pilot de achiziționare a biletelor în sistem online, o practică modernă folosită în toate marile instituții care lucrează cu publicul. De altfel, Bîlbă explică faptul că numărul vizitatorilor va depăși 500.000 până la sfârșitul anului, cu 35% este numărul vizitatorilor de anul trecut, iar cozile de la casele de bilete vor dispărea, informează Adrian Bîlbă.

“Delfinariul este regina Complexului de Științe ale Naturii, este o secție pe care nu o mai întâlnim decât la noi. În urma unor rezultate excelente obținute în acest an, care au dus la creșterea numărului de vizitatori la aproape jumătate de milion și vom depăși 500.000 de vizitatori până la sfârșitul anului. Asta înseamnă aproximativ 35% peste numărul de vizitatori de anul trecut, o creștere cu care ne mândrim și care constituie pentru noi o bază dificilă de plecare pentru anul viitor. Vom avea grijă să aducem și alte animale. Cozile la bilete vor dispărea. Din toamna aceasta vom instala un sistem pilot de achiziționare a biletelor online, solicitările în extrasezon nu sunt compatibile cu vânzările online, însă ea va exista, va putea fi testată pentru ca anul viitor, în plin sezon estival să ne putem permite vânzarea biletelor online. Achiziționarea se va putea face direct de pe telefon, direct din fața computerului, direct din fața Complexului Muzeal, nu neapărat din camera de hotel. Când ajungi, vezi coada și ai intrat pe sistemul online de achiziționare a biletelor și îl cumperi, ajungi la gardianul care îâi citește de pe scaner codul de bare al biletului și îți asiguri intrarea în Delfinariu. Este o chestie modernă care se parctică oriunde”, declară doctorul Adrian Bîlbă.

Mai multe despre proiectele CMSNC, în interviul de mai jos:

Comments

comments

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: