Connect with us

Actual

Vor dispărea cozile de la Delfinariu. Instituția implementează un proiect pilot pentru bilete în sistem online

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a înregistrat, vara aceasta, un număr impresionat de vizitatori, iar directorul instituției, doctorul Adrian Bîlbă, susține că provocarea abia acum începe. De asemenea, șeful instituției explică faptul că, în perioada imediat următoare, urmează să fie pus în practică un sistem pilot de achiziționare a biletelor în sistem online, o practică modernă folosită în toate marile instituții care lucrează cu publicul. De altfel, Bîlbă explică faptul că numărul vizitatorilor va depăși 500.000 până la sfârșitul anului, cu 35% este numărul vizitatorilor de anul trecut, iar cozile de la casele de bilete vor dispărea, informează Adrian Bîlbă.

“Delfinariul este regina Complexului de Științe ale Naturii, este o secție pe care nu o mai întâlnim decât la noi. În urma unor rezultate excelente obținute în acest an, care au dus la creșterea numărului de vizitatori la aproape jumătate de milion și vom depăși 500.000 de vizitatori până la sfârșitul anului. Asta înseamnă aproximativ 35% peste numărul de vizitatori de anul trecut, o creștere cu care ne mândrim și care constituie pentru noi o bază dificilă de plecare pentru anul viitor. Vom avea grijă să aducem și alte animale. Cozile la bilete vor dispărea. Din toamna aceasta vom instala un sistem pilot de achiziționare a biletelor online, solicitările în extrasezon nu sunt compatibile cu vânzările online, însă ea va exista, va putea fi testată pentru ca anul viitor, în plin sezon estival să ne putem permite vânzarea biletelor online. Achiziționarea se va putea face direct de pe telefon, direct din fața computerului, direct din fața Complexului Muzeal, nu neapărat din camera de hotel. Când ajungi, vezi coada și ai intrat pe sistemul online de achiziționare a biletelor și îl cumperi, ajungi la gardianul care îâi citește de pe scaner codul de bare al biletului și îți asiguri intrarea în Delfinariu. Este o chestie modernă care se parctică oriunde”, declară doctorul Adrian Bîlbă.

Mai multe despre proiectele CMSNC, în interviul de mai jos:

Comments

comments

Actual

Zeci de cai au fost abandonați pe câmp, în apropiere de Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jur de 40 de cai abandonați, nemâncați, slabi și bolnavi – unii morți deja – au fost descoperiți pe un câmp din apropierea lacului Zarguzon, lângă Techirghiol.
Descoperirea acestor animale a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a rapper-ului Puya, care a scris:
”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură.”
Și voluntarii organizației Kola Kariola s-au implicat:
„Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei”.
Autoritățile s-au autosesizat și au intervenit.  La această oră, în zonă se află reprezentanți ai IPJ  Constanța și DSVSA Constanța.
”La această oră, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvînt al IPJ Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic. Manevrele în portul Midia, oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic cel puțin până la ora 11.00. Potrivit meteorologiolor, sunt intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în portul Midia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Unirea Principatelor Române, celebrată la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă duminică, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate în garnizoanele Constanța, Brăila și Tulcea. La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00. La ceremonii vor participa, printre alții, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, precum și consilierii personali ai primarului.

„Actul istoric, realizat la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza la conducerea celor două Principate Române, a marcat începutul evoluției României moderne, iar armata era considerată de autoritățile Moldovei și Valahiei instituția menită să contribuie la dobândirea independenței și să garanteze existența viitoare a noului stat. Pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, apărarea națională a reprezentat o preocupare cardinală și, în scurt timp, a inițiat procesul de unificare organizatorică a armatelor celor două Principate, acest lucru reprezentând primul pas către unirea definitivă a țărilor surori.“, notează Statul Major al Forțelor Navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: