Connect with us

Stiri

Vreau să fiu marinar! – un concurs cu premii ,,surpriză” şi întrebări ,,la vedere”

Avatar

Publicat

la

Concursul se adresează tinerilor care doresc să urmeze o carieră în Forţele Navale Române, precum şi celor care iubesc marea şi navele militare.

Acesta se va desfăşura sâmbătă, 6 august, între orele 10.00-11.00, cu ocazia  Zilei Porţilor Deschise, în Portul Militar Constanţa, lângă locul de acostare al Navei Şcoală ,,Mircea”, sub forma unui test grilă.

În urma evaluării răspunsurilor, la ora 13.00 se vor anunţa primii 20 clasaţi, câştigători ai câte unui Manual de noduri marinăreşti şi ai unui premiu surpriză.
Pentru că organizatorii îşi doresc ca doar premiile să fie surpriză, iată întrebările din concurs:

1. Care sunt cele trei instituţii de învăţământ miltar de marină?
2. Câte facultăţi are Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi cum se numesc acestea?
3. Cât este taxa de transfer de la o altă universitate la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
4. Câţi ani durează perioada de studii pentru obţinerea licenţei la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
5. Unde depun candidaţii dosarele de înscriere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
6. În ce constă proba de examen de admitere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
7. Câţi ani durează perioada de studii la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
8. Care este instituţia de învăţământ a Forţelor Navale Române unde se formează soldaţii profesionişti şi în ce localitate se află aceasta?
9. Cât durează programul de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?
10. Numiţi nava care se află de cel mai mult timp în serviciul Forţelor Navale Române şi precizaţi anul intrării acesteia în exploatare.
11. Care sunt cele două module ale programului de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?

Forţele Navale Române organizează anual Ziua Porţilor Deschise în Porturile Militare din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Anul acesta, pe 6 august, se pot vizita navele militare din Constanţa şi Mangalia, iar sâmbătă, 13 august 2016, navele militare fluviale din Brăila şi Tulcea.

 

Comments

comments

Stiri

Apă potabilă cu presiuni scăzute în Culmea și Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 315 mm, de pe strada Mircea cel Bătrân, din localitatea Mihail Kogălniceanu, RAJA SA este nevoită să reducă presiunea apei pentru a executa lucrarea în siguranță, astăzi – 13 noiembrie 2019, în intervalul orar 10.30 – 14.00.

În acest timp consumatorii din localitățile Culmea, Mihail Kogălniceanu, precum și cei de la Baza militară și Grupul Social Ceres, vor beneficia de apă cu presiuni reduse.

”Ne cerem scuze față de abonații afectați de această lucrare, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție fac tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Apă potabilă cu presiuni scăzute în zona Gării din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diamentrul de 800 mm, din zona intersecției bulevardelor 1 Decembrie 1918 cu I. C. Brătianu din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să reducă presiunea furnizării apei potabile, pentru a executa lucrarea în siguranță, astăzi – 12 noiembrie 2019, în intervalul orar 18.30 – 22.00.

În acest timp, abonaţii de pe aleea Garofiței, cei din zona Liceului Ovidius și Gară, cei arondați punctului termic 70, precum și Hotelul Maria vor avea apă cu presiuni scăzute la robinete.

”Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de aceste lucrări şi îi asigurăm că RAJA SA Constanţa va face tot ce este necesar pentru finalizarea acestor intervenţii şi reluarea furnizării apei potabile la parametri optimi într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic auto blocat parțial pe strada Portiței din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament, pe strada Portiței, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA au fost nevoite să blocheze parțial traficul auto pe această stradă, tronsonul cuprins de străzile Frunzei și Dorului, astăzi – 08 noiembrie 2019, în intervalul orar 09.00 – 12.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: