Connect with us

Stiri

Vreau să fiu marinar! – un concurs cu premii ,,surpriză” şi întrebări ,,la vedere”

Avatar

Publicat

la

Concursul se adresează tinerilor care doresc să urmeze o carieră în Forţele Navale Române, precum şi celor care iubesc marea şi navele militare.

Acesta se va desfăşura sâmbătă, 6 august, între orele 10.00-11.00, cu ocazia  Zilei Porţilor Deschise, în Portul Militar Constanţa, lângă locul de acostare al Navei Şcoală ,,Mircea”, sub forma unui test grilă.

În urma evaluării răspunsurilor, la ora 13.00 se vor anunţa primii 20 clasaţi, câştigători ai câte unui Manual de noduri marinăreşti şi ai unui premiu surpriză.
Pentru că organizatorii îşi doresc ca doar premiile să fie surpriză, iată întrebările din concurs:

1. Care sunt cele trei instituţii de învăţământ miltar de marină?
2. Câte facultăţi are Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi cum se numesc acestea?
3. Cât este taxa de transfer de la o altă universitate la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
4. Câţi ani durează perioada de studii pentru obţinerea licenţei la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
5. Unde depun candidaţii dosarele de înscriere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
6. În ce constă proba de examen de admitere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
7. Câţi ani durează perioada de studii la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
8. Care este instituţia de învăţământ a Forţelor Navale Române unde se formează soldaţii profesionişti şi în ce localitate se află aceasta?
9. Cât durează programul de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?
10. Numiţi nava care se află de cel mai mult timp în serviciul Forţelor Navale Române şi precizaţi anul intrării acesteia în exploatare.
11. Care sunt cele două module ale programului de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?

Forţele Navale Române organizează anual Ziua Porţilor Deschise în Porturile Militare din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Anul acesta, pe 6 august, se pot vizita navele militare din Constanţa şi Mangalia, iar sâmbătă, 13 august 2016, navele militare fluviale din Brăila şi Tulcea.

 

Comments

comments

Stiri

Atenție, se oprește apa în localitățile Biruința și Topraisar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, din localitatea Biruința, județul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 23 ianuarie 2020, în intervalul orar 09.30 – 16.00. Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitățile Biruința și Topraisar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă. 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Atenție, se oprește apa în localitatea 23 August. Vezi când

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de racordare la conducta magistrală de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, a unui nou tronson din rețeaua de distribuiție apă potabilă ce deservește localitatea 23 August, județul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 23 ianuarie 2020, în intervalul orar 08.30 – 15.30.

Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea 23 August.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Fără apă potabilă în Lazu, Agigea și Eforie Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de pe strada Zmeurei, din localitatea Agigea, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă  furnizarea apei potabile, astăzi – 16 ianuarie 2020,  în intervalul orar 15.45 – 22.00.
Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localităţile Lazu, Agigea şi Eforie Nord.
”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: