Connect with us

Stiri

Vreau să fiu marinar! – un concurs cu premii ,,surpriză” şi întrebări ,,la vedere”

Avatar

Publicat

la

Concursul se adresează tinerilor care doresc să urmeze o carieră în Forţele Navale Române, precum şi celor care iubesc marea şi navele militare.

Acesta se va desfăşura sâmbătă, 6 august, între orele 10.00-11.00, cu ocazia  Zilei Porţilor Deschise, în Portul Militar Constanţa, lângă locul de acostare al Navei Şcoală ,,Mircea”, sub forma unui test grilă.

În urma evaluării răspunsurilor, la ora 13.00 se vor anunţa primii 20 clasaţi, câştigători ai câte unui Manual de noduri marinăreşti şi ai unui premiu surpriză.
Pentru că organizatorii îşi doresc ca doar premiile să fie surpriză, iată întrebările din concurs:

1. Care sunt cele trei instituţii de învăţământ miltar de marină?
2. Câte facultăţi are Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi cum se numesc acestea?
3. Cât este taxa de transfer de la o altă universitate la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
4. Câţi ani durează perioada de studii pentru obţinerea licenţei la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
5. Unde depun candidaţii dosarele de înscriere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
6. În ce constă proba de examen de admitere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
7. Câţi ani durează perioada de studii la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
8. Care este instituţia de învăţământ a Forţelor Navale Române unde se formează soldaţii profesionişti şi în ce localitate se află aceasta?
9. Cât durează programul de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?
10. Numiţi nava care se află de cel mai mult timp în serviciul Forţelor Navale Române şi precizaţi anul intrării acesteia în exploatare.
11. Care sunt cele două module ale programului de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?

Forţele Navale Române organizează anual Ziua Porţilor Deschise în Porturile Militare din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Anul acesta, pe 6 august, se pot vizita navele militare din Constanţa şi Mangalia, iar sâmbătă, 13 august 2016, navele militare fluviale din Brăila şi Tulcea.

 

Comments

comments

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. sunt nevoite să blocheze traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de străzile Moldovei și Maramureș, astăzi, 15 iulie, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală, traficul fiind deviat pe strada Bogdan Vodă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe b-dul Tomis din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe b-dul Tomis nr. 236, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe a doua bandă de circulație de pe acest bulevard, pe o porțiune de 60 m, sensul de mers dinspre str. Farului către bd. Al. Lăpușneanu, astăzi, 10 iulie, în intervalul orar 08.30 – 12.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanții Biroului de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Apă cu presiune scăzută în Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 iulie, începând cu ora 18.40, Stațiile de pompare Caragea Dermen și Constanța Nord au înregistrat mai multe căderi de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul stațiilor nu au mai putut  funcționa. Imediat au fost anunțați reprezentanții furnizorului de energie, în prezent fiind reluată alimentarea cu energie electrică a stațiilor, însă până la intrarea sub presiune a conductelor, se furnizează apă cu presiuni scăzute în stațiunea Mamaia, Mamaia Nord și Mamaia Sat. Reluarea furnizării apei la parametrii normali se preconizează în jurul orei 22.00, cu condiția ca la nivelul stațiilor să nu se mai producă alte avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică.

”Asigurăm toți consumatorii afectați  că lucrătorii RAJA vor relua alimentarea cu apă la parametrii normali, imediat ce se se va realiza presiunea pe conducte.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: