Connect with us

Stiri

Vreau să fiu marinar! – un concurs cu premii ,,surpriză” şi întrebări ,,la vedere”

Avatar

Publicat

la

Concursul se adresează tinerilor care doresc să urmeze o carieră în Forţele Navale Române, precum şi celor care iubesc marea şi navele militare.

Acesta se va desfăşura sâmbătă, 6 august, între orele 10.00-11.00, cu ocazia  Zilei Porţilor Deschise, în Portul Militar Constanţa, lângă locul de acostare al Navei Şcoală ,,Mircea”, sub forma unui test grilă.

În urma evaluării răspunsurilor, la ora 13.00 se vor anunţa primii 20 clasaţi, câştigători ai câte unui Manual de noduri marinăreşti şi ai unui premiu surpriză.
Pentru că organizatorii îşi doresc ca doar premiile să fie surpriză, iată întrebările din concurs:

1. Care sunt cele trei instituţii de învăţământ miltar de marină?
2. Câte facultăţi are Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi cum se numesc acestea?
3. Cât este taxa de transfer de la o altă universitate la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
4. Câţi ani durează perioada de studii pentru obţinerea licenţei la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”?
5. Unde depun candidaţii dosarele de înscriere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
6. În ce constă proba de examen de admitere la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
7. Câţi ani durează perioada de studii la Şcoala Militară de Maiştri de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu”?
8. Care este instituţia de învăţământ a Forţelor Navale Române unde se formează soldaţii profesionişti şi în ce localitate se află aceasta?
9. Cât durează programul de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?
10. Numiţi nava care se află de cel mai mult timp în serviciul Forţelor Navale Române şi precizaţi anul intrării acesteia în exploatare.
11. Care sunt cele două module ale programului de instruire pentru formarea profesională a soldaţilor profesionişti?

Forţele Navale Române organizează anual Ziua Porţilor Deschise în Porturile Militare din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Anul acesta, pe 6 august, se pot vizita navele militare din Constanţa şi Mangalia, iar sâmbătă, 13 august 2016, navele militare fluviale din Brăila şi Tulcea.

 

Comments

comments

Stiri

Constanța. Avarie la intersecția străzii Ciprian Porumbescu cu bulevardul Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru înlocuirea unui tronson de 4 m din conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de la intersecția străzii Ciprian Porumbescu cu bulevardul Mamaia, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe strada Ciprian Porumbescu, porțiunea delimitată de str. Chiliei și bd. Mamaia, astăzi – 24 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

De asemenea, pentru executarea lucrărilor se va impune întreruperea furnizării apei în intervalul de timp menționat, către consumatorii de pe strada Ciprian Porumbescu, tronsonul delimitat de str. Chiliei și bd. Mamaia, precum și celor de pe străzile adiacente.

”Ne cerem scuze atât participanților la trafic din zona respectivă, cât și abonaților afectați de lipsa apei, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic blocat parțial pe strada Mihai Eminescu din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexandr  S. Pușkin, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe strada Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Decebal și Alexandr  S. Pușkin, astăzi, 21 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA S.A. Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, a precizat Biroul de presă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 15 octombrie 2020, în jurul orei 9.20, Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele nu au mai putut  funcționa. Până la remedierea avariei, alimentarea abonaților deserviți se va face prin cădere liberă din rezervorul de la nivelul stației.

În această situație, utilizatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și Aeroportul Internațional, Baza militară, Societatea Avicola și Grupul Social Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea apă cu presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: