Conecteaza-te cu noi

Actual

Vrei să cazezi la tine acasă un voluntar internațional? Iată ce ai de făcut

Published

on

Cazarea gratuită a voluntarilor internaționali este o practică apreciată și extrem de mult întâlnită în străinătate. În multe țări ale lumii, astfel de acțiuni de susținere a voluntarilor au loc de ani de zile. În ultima perioadă, și e vorba despre ani, și în România a început să-și facă timid apariția.  Din păcate pentru Constanța, aici sunt cazuri mult mai puține dar cu susținerea AIESEC numărul lor crește încet.

În cursul zilei de azi, organizația a transmis un comunicat de presă prin care precizează că ”Global Host reprezintă o idee cu totul provocatoare pentru constănțeni, şi anume găzduirea unui voluntar international venit pe proiectele sociale desfăşurate de AIESEC având beneficiul de a crea prietenii şi de a cunoaşte culturi noi.”

Am luat legătura cu președintele AIESEC Constanța, Vlăduț Vasiliu,  care ne-a spus că și la malul mării vin voluntari internaționali.

”Anul trecut au fost 46 de voluntari internaționali, iar aceștia au fost cazați unii la Căminul de la liceul Tomis, iar alții au stat câte o săptămână acasă la diverse familii care au dorit să îi cazeze gratuit.”

Sunt tineri plini de entuziasm, interesaţi de problemele globale, soluționarea lor și de depășirea barierelor culturale, veniţi să ridice nivelul de conştientizare ale obiectivelor de dezvoltare sustenabilă.

Advertisement

Ce beneficii poate aduce acordarea de cazare gratuită unui voluntar internațional este lesne de înțeles: exersarea limbii engleze, cunoaşterea unor noi elemente de gastronomie internaţională, crearea de legături de viitor, oportunitatea de a prezenta adevărata Românie, cu locurile frumoase, cultura și tradițiile noastre şi o experiență de neuitat.

“Am o prietenă în Mexic, iar oamenii se miră când află. Este rezultatul celor 6 săptămâni în care am cazat un voluntar internațional chiar în casa mea. A fost interesant să aflu despre cultura unei țări chiar de la un locuitor al acesteia și am învățat cum să îmi împart spaţiul personal cu altcineva. Cu siguranță o experiență pe care o recomand!”, a precizat Antonia Ioana Nicolau, tânără ce a fost Global Host pentru un voluntar internaţional.

Fata este din Năvodari și nu a ezitat să-și pună casa la dispoziție unui voluntar.

AIESEC este o organizație internaţională, non-politică și non-profit condusă de studenți și recent absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii AIESEC sunt interesați de problematici globale, leadership și management. AIESEC dorește să dezvolte abilităţi de leadership tuturor tinerilor din societatea noastră prin desfăşurarea de proiecte sociale, folosind ca metodă educaţia non-formală.

”Considerăm că primordial pentru îmbunătăţirea situaţiei actuale, este realizarea de programe de voluntariat internaţionale.”

Înscrierile pentru program se fac pe site-ul oficial al organizației, www.aiesec.ro/global-host/ până pe data de 20 iunie. Nu ezita! Înscrie-te acum şi vei avea o experiență de neuitat vara aceasta!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions