Connect with us

Actual

Vremea în Dobrogea în această săptămână. Vezi când se răcește

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, meteorologii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea au afișat pe pagina Consiliului Județean Constanța prognoza meteorologică valabilă în cursul acestei săptămâni.

Potrivit acesteia, în intervalul 4 mai, ora 21.00 – 5 mai, ora 9.00, vremea va fi normală termic, cu temperaturi minime cuprinse între 7 și 13 grade. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla în general slab și moderat. Vor fi condiții de ceață.

În cursul zilei de mâine, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar noros noaptea, când, local, vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 40 – 50 km/h). Temperaturile maxime, se vor situa ușor sub normele climatologice și se vor încadra între 14 și 21 de grade, cu cele mai coborâte valori în zona costieră, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 13 grade.

În  cursul zilei de 6 mai, vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi. Cerul va fi temporar noros în prima parte a zilei, când pe arii restrînse vor fi averse și descărcări electrice, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 24 de grade, mai scăzute în zona costieră până la 15… 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 13 grade.

În intervalul 7 – 8 mai, vrmea va deveni caldă în partea continentală. Cerul va fi variabil, temporar mai noros după-amiaza și noaptea când, izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 25 de grade, mai scăzute în zona costieră până la 16… 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 14 grade. Vor fi condiții de ceață.

În intervalul 8 – 9 mai, vremea va fi în general instabilă și se va răci semnificativ. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade. Cerul va fi mai mult noros ziua, când local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

Alertă în satul Almălău. Un bărbat electrocutat a rămas agățat de un stâlp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în localitatea Almălău, comuna Ostrov, unde a fost găsită o persoană inconștientă. Din primele informații, aceasta este agățată de un stâlp, în apropiere de CAP.

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 65 de ani, care s-a electrocutat.

La fața locului au plecat de urgență două ambulanțe de la SAJ Constanța, precum și o autospecială de stingere și o autoscară.

Se pare că este vorba despre un pensionar din localitate, care ar fi vrut să întindă un cablu.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat din Dunăre, în apropiere de Topalu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină pe Dunăre, în apropierea localității Topalu, unde un pescar a observat un cadavru.

La fața locului s-au deplasat 7 pompieri cu o barcă, o autospecială de interventie și un echipaj SMURD.

Trupul neînsuflețit al bărbatului – în vârstă de aproximatriv 50 de ani – a fost adus la mal și a fost preluat de către polițiștii de la Transporturi.

Până în acest moment, nu a fost identificat.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Militarii români se retrag din Afganistan. Primul contingent a ajuns ieri în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primul contingent, alcătuit din circa 70 de militari români care au fost în misiune în Afganistan, a sosit sâmbătă, 8 mai, în Baza 90 Transport Aerian cu o aeronavă C 17 Globemaster III a partenerului american.

Planul de retragere a celor peste 600 de militari este coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, astfel încât procesul să se desfășoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă.

Potrivit Biroului de presă al MApN, finalizarea procedurilor va avea loc până la 11 septembrie 2021 dar, din motive de securitate, calendarul repatrierii militarilor nu este public, însă este sincronizat permanent cu planificările celorlalți membri ai Alianței Nord-Atlantice.

Ministerul Apărării Naționale a demarat, de la 1 mai, procesul de retragere a militarilor români din Afganistan, conform Declarației comune a Consiliului Nord-Atlantic adoptată la recenta reuniune extraordinară comună a miniștrilor de externe si miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002, atât la Operația Enduring Freedom cât și la ISAF, în spiritul solidarității față de partenerul strategic american și pentru consolidarea poziției naționale ca partener aliat.

În ianuarie 2001, primele efective de militari români – un pluton de poliție militară, o aeronavă C130 Hercules și ofițeri delegătură au fost dislocați în Afganistan, în cadrul operației ISAF, iar în luna iulie 2002, a fost dislocat în teatrul de operații Afganistan primul batalion de infanterie românesc într-o misiune de luptă în afara teritoriului național după cel de Al Doilea Război Mondial.

Din 2002 și până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotații de câte șase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă și control de nivel brigadă, cât și în cadrul unor structuri de forțe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaționale de consiliere și legătură (OMLT), detașamente din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, echipe de instructori ANA Training, subunități CIMIC. La misiuni au luat parte și elemente de sprijin logistic din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, structuri din cadrul Comandamentului Comunicațiilor și informaticii, structuri din cadrul Forțelor Navale Române, personal de stat major încadrat în comandamente NATO și multinaționale. Forțele Aeriene Române au asigurat în două misiuni diferite comanda Aeroportului Internațional din Kabul (KAIA).

Misiunile militarilor români în teatrul de operații din Afganistan au fost coordonate de Comandamentul Forțelor Întrunite din cadrul MApN.

În ultima perioadă, România a fost unul dintre cele mai importante state contributoare cu trupe la Misiunea Resolute Support, cu peste 600 de militari dislocaţi, iar în ultimii șase ani participarea la RSM a constituit principala prioritate privind contribuţia Armatei României la operaţii în afara teritoriului statului roman.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români și-au pierdut viața în acțiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniți.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: