Connect with us

Actual

Vremea se încălzește în următoarele două săptămâni. Aproape zilnic vor fi averse.

Maria Ionescu

Publicat

la

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Până spre sfârșitul săptămânii vremea va fi în general în încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 24 la 30…31 de grade, iar a minimelor de la 14 la 16 grade. Ulterior valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, media maximelor va fi între 27 și 29 de grade, iar a minimelor de 15…16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi în creștere de la o medie a maximelor de 24 de grade în prima zi, până la 29 de grade în data de 8 iunie, apoi nu se vor mai modifica semnificativ, iar media pe întreaga regiune va oscila între 28 și 30 de grade. Temperaturile minime vor avea în medie 13…14 grade în primele zile, apoi vor crește, astfel că în dimineața zilei de 9 iunie media lor va atinge 16 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variații semnificative. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

TRANSILVANIA

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat, astfel că la începutul ei media maximelor termice va fi de 22 de grade, iar la final va atinge 27 de grade. În cea de a doua săptămână maximele termice se vor situa, în medie pe întreaga regiune, între 26 și 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între 11 și 13 grade. Temporar vor fi averse în fiecare zi.

MARAMUREŞ

În primele 5 zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 25 de grade, în data de 8 iunie va crește cu aproximativ 2 grade, iar până în 12 iunie va rămâne relativ staționară. Între 13 și 16 iunie temperaturile maxime vor scădea ușor, astfel că, în ultima zi, vor atinge în medie 26 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 12 și 15 grade. Temporar vor fi averse aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

Până în data de 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 24…25 de grade, la medii de 28 de grade. În intervalul 8-11 iunie, nu vor exista variații semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând a fi de 28…29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, valorile diurne vor fi în scădere ușoară spre medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi în general de 15…16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ la începutul intervalului și in intervalul 7-10 iunie.

DOBROGEA

Până în data de 12 iunie, temperaturile maxime vor fi în creștere, de la medii în jurul a 24 de grade, la medii de 28…29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile diurne vor avea tendința de scădere, spre medii regionale de 27 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între 16 și 19 grade. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi, iar cantități de apă mai însemnate vor fi la începutul intervalului și în jurul datei de 8 iunie.

MUNTENIA

Până în data de 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la medii de 24 de grade, la medii de 29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, nu vor exista variații semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând a fi de 29…30 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații îndeosebi în prima săptămână, iar media acestora va fi în general de 14…17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ îndeosebi la începutul intervalului.

OLTENIA

Până în data de 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere semnificativă de la medii de 22…23 de grade, la medii de 29…30 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice vor fi nesemnificative, media acestora urmând a fi de 28…29 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații îndeosebi în prima săptămână, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 13 și 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi a intervalului, mai însemnate cantitativ îndeosebi în prima săptămână.

LA MUNTE

În prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 18 grade, iar a minimelor va fi de 10…11 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte ușor, cu 1…2 grade în medie. Temporar vor fi averse în fiecare zi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ieri, 4 bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi de ce sunt la Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în aplicare 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Trei dintre ele sunt pentru tineri în vîrstă de 21, respectiv 22 de ani, iar cel de-al patrulea este pentru un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Postului de Poliție Bărăganu au identificat doi bărbați, ambii în vârstă de 21 de ani, pe numele cărora Judecătoria Constanța a emis mandate de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Ultimul condamnat la închisoare a fost prins de polițiștii din Cobadin. Aceștia au depistat un bărbat, de 52 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbații au fost escortați și introduși în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț important din partea Planetariului Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit unui anunț  postat pe pagina de Facebook a Planetariului Constanța, la finalul acestei luni va avea loc câte o singură prezentare la Planetariu.

”În data de 29.01, 30.01 și 31.01. 2020, Planetariu Constanța va susține o singură prezentare, aceasta fiind programată la ora 11.45. Mulțumim pentru înțelegere!”, precizează reprezentanții secției.

Reamintim că în mod obișnuit, în cupola Planetariului au loc 4 demonstrații zilnice, de la orele 10.15, 11.45, 13.00 și 14.15.
Precizăm că în holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie.  În cupolă au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute mii de stele, planete, Luna, constelații, comete, meteori etc. Trebuie să ajungeți la Planetariu pentru a le vedea pe toate.
La intrare în Observator, se poate vizita expoziţia Universul, ce prezintă structura Universului, pornind de la metagalaxie până la structura Sistemului Solar, prezentând planetele în imagini şi caracteristicile lor. Tot în cadrul Observatorului Astronomic se află şi cupola pentru observaţii astronomice.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Accident în municipiul Constanța. Trei persoane au ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 22.15, în municipiul Constanța a avut loc un eveniment rutier în urma căruia 3 persoane au fost transportate la spital.

Potrivit Biroului de presă  al IPJ Constanța, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a condus un autoturism pe strada Ion Rațiu. La intersecția cu bulevardul Tomis a efectuat viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 39 de ani, care circula din sens opus.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a ambilor șoferi, precum și a unui pasager din primul autoturism.

Victimele au fost transportate la spital, conștiente.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: